Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16926464





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
ASTRID-Leak : Civiele veiligheid gaat inspectiediensten inschakelen.
20 december 2010
Fleetmapping voor de brandweer wordt binnenkort ook eenvoudiger.

Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 787.300
Brussel / Genk 20 december 2010

Het Ministerie van Binnenlandse Zaken is ondertussen ook op de hoogte van de A.S.T.R.I.D. Leak, voor de Civiele Veiligheid is het al lang geen nieuws meer dat de pocsag paging -maar ook Flex- qua waarborg tegen decoderen, onbestaande is maar de instructies die de brandweerkorpsen krijgen zijn duidelijk zegt BZ.

Inspectiedienst aan de slag.
De Civiele Veiligheid -Binnenlandse Zaken- zal nu haar inspectiedienst opdracht geven om de brandweerkorpsen die adres en andere gegevens van de interventie via de pagers doorsturen, op te sporen en aan te manen daarmee te stoppen. Deze redactie heeft een lijst van 120 gemeenten, óók en ondermeer Genk, die de instructies aan hun laars lappen, de inspectiedienst van de Civiele Veiligheid weet de komende weken wat te doen.

De brandweer en A.S.T.R.I.D. communicatie :
Fleetmapping wordt veel eenvoudiger.
Niettegenstaande de brandweer destijds vragende partij was om, via de A.S.T.R.I.D. nv communicatie, over een uitgebreide keuze van verbindingen met andere zones te kunnen beschikken waarbij de éne, de andere zone niet mocht kunnen afluisteren, vinden ze dat systeem nu te gecompliceerd, te moeilijk! De brandweer wees de Overheid met de vinger maar nogmaals is gebleken dat de competentie de brandweer weer parten speelt. We vernemen dat men nu beslist heeft om de multidisciplinaire lokale en zonale fleetmapping te schrappen, alleen de Provinciale fleetmapping blijft over, dat is al een pak minder mogelijkheden en men voegt er aan toe dat het de brandweer zélf is die de vele mogelijkheden had gevraagd, ze hebben zichzelf daarin, zoals blijkt vast gereden, multidisciplinaire Fleetmapping tussen lokaal en zonaal verkeer was voor hun te gecompliceerd .....

Lekken naar de pers.
Morsum Magnificat zet haar zoekwerk verder naar de lekken richting gatlikpers. Brandweer, politie, ambulanciers moeten -onder druk van de lokale politici-, stoppen met het informeren van journalisten en redacties, zij die dat wel doen overtreden artikel 458 van het Strafwetboek. Behalve het MBZ gaat nu ook de CBPL –Privacy Commissie- een onderzoek instellen, de burgemeesters moeten dringend hun brandweer op het matje roepen. Als de politiek via de gazetten de burgers oproept om aan hun politie "verdachte" handelingen te melden, dan mogen -onafhankelijke- journalisten het Parket op de hoogte brengen wanneer zij denken dat ambtenaren art.458 Sw overtreden, wie gaat dat beletten?

Redactie Morsum Magnificat ®  Professioneel
Erik Verbeeck ©

Laatste update ( 21 december 2010 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.