Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16935896





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Hoopt LDD als Politieke 'Testaankoop' op meer pers en Vrt aandacht?
18 december 2010
LDD houdt partijraad over nieuwe koers als ‘testaankoop’ van de politiek.

Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 786.600 -Belstat counter-
Genk / Gent 18 december 2010

In een persbericht laat LDD weten dat ze vandaag een partijraad houden waarin het programma wordt aangescherpt.  LDD kan immers  niet anders dan een onafhankelijke koers blijven varen, maar wij vragen ons af of de -lokvogel- keuzenaam“ politieke testaankoop” een goede keuze is, of meer een LDD verzuchting om, naar voorbeeld van Goeroe Ivo van Testaankoop -ondertussen één van de meubelstukken van de Vrt-, ook meer bij de Vrt aan bod te komen wat volgens deze redactie een utopie is.  Op 22 januari houdt LDD als afsluiting van de vernieuwingsoperatie een congres, waarbij naar vervroegde verkiezingen wordt gelonkt.
 
Niets gemerkt.
Na de verkiezingen van juni 2010 zou LDD een nieuw dagelijks bestuur o.l.v. voorzitter Lode Vereeck aan de
slag zijn gegaan, de afgelopen 6 maanden werd volgens het persbericht eerst de partijwerking grondig gereorganiseerd en geprofessionaliseerd. Ondermeer werd een trimesteriële partijraad in het leven geroepen waarin leden rechtstreeks in gesprek gaan met het verkozen partijbestuur, de lokale werking zou uitgebouwd zijn, dit met aandacht voor vorming en doorstroming van informatie, dat moet allemaal binnenskamers zijn gebeurd, deze redactie heeft daarvan niets gemerkt of niets gehoord. LDD mag op dat vlak haar oor bij de N-VA te luisteren leggen, De Wever informeert over al haar acties ook kleinere redacties.

Fraude bestrijden.
Volgens het LDD persbericht van vandaag houdt Boudewijn Bouckaert een tweede partijraad, daarbij zou het
partijprogramma worden aangescherpt. LDD blijft vooral nodig als politieke consumentenvereniging die nauwlettend toekijkt op het efficiënt gebruik van belastingsgeld. Omdat er in België zoveel fraude is, zal LDD zich in de toekomst dus niet meer met politiek kunnen inlaten.

Minder belastingen?
Met 21 nieuwe resoluties gaat LDD pleiten voor ondermeer minder belastingen, een slogan en goedkope
dooddoener die alle politici in de aanloop van verkiezingen gebruiken, maar achteraf allemaal even snel vergeten zijn. Iedereen weet dat er in de komende jaren miljarden moeten bespaard worden, hoe dat gaat gebeuren zonder de belastingen her en der te verhogen is een raadsel. Bij bijeenkomsten van LDD zien we meestal grote en peperdure Duitse wagens, misschien kan LDD bij die bezitters een collecte voor de armen houden.

Comité van toezicht.
Iedereen weet hoe de "Comités van Toezicht" in België fungeren, vooral dat op de werking van de
politiediensten, dat Comité P werd door LDD zelf op de korrel genomen, toch wil LDD belastingen verminderen door de invoering van de sociale vlaktaks op alle inkomsten en, om een duidelijk overzicht te krijgen van alle belastingen, de invoering van één belastingsfactuur. LDD wil, om fraude te bestrijden, een nieuw comité van toezicht in het  leven roepen. Als dat Comité onverhoopt toch wordt opgestart, dan heeft Lode Vereeck, mocht de LDD bij de komende verkiezingen uit de boot vallen, wellicht toch weer een goed betaalde job. LDD wil door de invoering van zo'n comité efficiëntere tussenbesturen, dit zou bekomen worden door de inzet van vakschepenen en het  consequent gebruik van consumentensubsidies in kinderopvang, ouderenzorg en cultuur ter vervanging van aanbodsubsidies. Voorzitter Lode Vereeck laat in het persbericht zichzelf aan het woord: “... Drie jaar LDD in de verschillende
parlementen leert dat alle partijen boter op het hoofd hebben. Alleen mijn partij durft nog te zeggen waar het op staat. LDD moet de beleidsmakers wakker houden door als ‘politieke testaankoop‘ het gebruik en zeker de verspilling van belastingsgeld kritisch door te lichten...”.

NVDR :
Uiteraard is dit een stelling van een Voorzitter van een politieke partij, waarvan geweten is dat ook
leden ervan even goed boter op hun hoofd hebben, weinig kritiek dulden, waardoor een afdeling van LDD een abonnement op Morsum Magnificat opzegde, deze redactie plaatste LDD daarmee op gelijk niveau van het Vlaams Belang die dat ook deed -sic-.

Verkiezingen.
In de persnota gaat LDD verder : "... Nu de organisatorische en programmatorische vernieuwing achter de rug
is, bereidt LDD zich voor op haar congres van 22 januari. Het partijbestuur van LDD houdt al sinds oktober ernstig rekening met vervroegde verkiezingen. Het vernieuwingscongres kan dus ook een verkiezingscongres worden ..."  Lode Vereeck mag weer volgende eigen visie geven : “... Ik hoop echt dat dit land een regering krijgt die de problemen aanpakt: nieuwe jobs, minder files, stipte treinen, veilige straten, meer zorg voor hulpbehoevenden, correct asielbeleid, enzovoort. Helaas is na 6 maanden onderhandelen duidelijk dat de formule op is. Er is geen vertrouwen tussen de partijen aan tafel en de aanpak blijft steken in een federale i.p.v.  confederale logica. LDD is in ieder geval klaar om als onafhankelijke partij voor de broodnodige verandering te zorgen....”

NVDR :
LDD Is bloednerveus en wil zich maar al te graag bij nieuwe verkiezingen profileren, ondertussen loopt
de rechtszaak van Wim Schamp over het merkenrecht rond LDD, de Rechtbank van Leuven verklaarde  zich onbevoegd en de zaak verhuisde naar de Rechtbank van Koophandel te Brussel, LDD kan maar beter het zekere voor het onzekere nemen en een andere naam kiezen, bijvoorbeeld "Testpolitiek". Morsum Magnificat heeft haar visie altijd bekend gemaakt : "De 3 D's -De Winter, De Wever, Dedecker- is geen goede zaak voor Vlaanderen omdat het "einzelgangers" zijn en niet door dezelfde deur kunnen". Vlamingen zijn egoïsten en huichelaars -ikke en de rest kan stikke- Walen maken onderling ook ruzie, maar komen als één naar buiten.

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck ©

Laatste update ( 18 december 2010 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.