Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16927479





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Genk OCMW moet wel degelijk brillen vergoeden.
17 december 2010
Arbeidsrechtbank te Tongeren vormt beslissing OCMW om.

Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 786.200
Genk 17 december 2010.

Tijdens de gemeenteraad van 15 en 16 december 2010 werd de verspilzucht van het OCMW door de oppositie en niet op zijn minst door een OCMW Raadslid Stijn Vangeneugden -Vlaams Belang- aan de kaak gesteld. Dat een architect, die voor een decadent OCMW project 581.000 € opstreek, uiteindelijk -wegens ziekte?- afhaakte en daarvoor geen enkele schadevergoeding diende te betalen, mag het daglicht niet zien. Wanneer gaat men daarover een degelijk onderzoek voeren?

Door de mangel.
Koppel EV en AV worden wegens "assertief" gedrag door het OCMW van Genk niet aflatend door de mangel
gehaald en herhaaldelijk gecontroleerd. Omdat de geviseerden niet toelaten dat hun bank- en andere documenten gereproduceerd worden, schaft het OCMW van Genk de bijpassing van het koppel af waardoor hen maandelijks twee keer 86,70 € -totaal 173,40 € - wordt ontnomen.

Onder het minimum.
Omdat het inkomen geregeld is door de wet op het RMI van 26 mei 2002, is een inkomen van 822 € -pensioen
en IGO- voor een koppel te weinig, bijgevolg wordt het OCMW verzocht om medische kosten in de vorm van brilglazen voor haar rekening te nemen, het OCMW van Genk wil dat enkel middels een terugvorderbare steun doen, maar het koppel tekent beroep aan tegen de beslissing, van 822 € kan je niets meer missen en het minimum inkomen is nu eenmaal wettelijk geregeld.  De Arbeidsrechtbank van Tongeren heeft nu de beslissing van het OCMW van Genk omgevormd; De kosten voor de brilglazen moeten enkel worden terugbetaald wanneer het inkomen van de aanvragers minimum 1.093 € bedraagt, wat niet het geval is en door het OCMW van Genk zelf is in de hand wordt gewerkt.

Misplaatst.
Dat het koppel met bewijsmateriaal aantoont dat de Voorzitter en de Secretaris van het OCMW van Genk hebben
gefraudeerd met hun belastingaangifte en de volledige OCMW Raad op kosten van het OCMW, de facto de gemeenschap, voor 3.341 € is gaan tafelen, vindt de Arbeidsrechtbank misplaatst. Burgers die het bewijsmateriaal leveren dat er wordt gefraudeerd en gemeenschapsgelden worden verkwist, mogen dat dus niet eens aan de rechters vertellen. In welk land leven wij hier?  Is dit geen misplaatste opmerking van justitie? Het koppel zal deze vraag dan ook aan de HR -Hoge Raad Justitie- stellen.

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel.
EVER. ©
  

Laatste update ( 17 december 2010 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.