Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16935900





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Genk : Weer een uren durende en geanimeerde gemeenteraad.
16 december 2010
Toneelvertoning onder leiding van sarcastische voorzitter.

Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 785.900
Genk 16 december 2010

Stad Genk, waarvan de burgemeester gedreven door ambitie zich soms "Driest" als een leeuw opstelt, manifesteert zich ook in de timing van de gemeenteraad die dan ook, zoals op 15 december, tot een stuk na middernacht uitloopt. Wim Dries -CD&V- is er altijd als de kippen bij om de micro of het woord de nemen en springt dan ook maar al te graag voor anderen in de bres die, zoals gisteren de OCMW voorzitter -weer-, niet goed uit hun woorden kunnen komen.

Vaudeville.
Aangezien de agenda van december dermate overladen is, kapt Genk ze in twee stukken, een deel werd op 15 december behandeld, het andere vandaag 16 december. Het verloop van de Genkse gemeenteraad kan je best vergelijken met een "Vaudeville", sommige Schepenen, zoals Jeannine Steyvers, verliezen dermate de aandacht dat de oppositie er -terecht- de draak mee steekt. Voorzitter Tom Arts kan het niet laten om op de persoonlijke toer te gaan en zegt tegen Stijn Vangeneugden -Vlaams Belang- " ... ik kost minder aan de gemeenschap dan u kost ....", dit is slechts één van de niet relevante opmerkingen van de voorzitter tijdens de gemeenteraad.

Onder de voet lopen.
Of het nog niet voldoende is dat de Genkse CD&V de klassieke media aan haar zijde kleeft, daarbuiten zelf een propagandamachine op getouw zet die door de stadskas wordt betaald, wordt elk woord dat de oppositie in de gemeenteraad uitspreekt door de Voorzitter door de mangel gehaald en regelmatig onthaald op een pisnijdig commentaar, dat scenario herhaalt zich quasi elke gemeenteraad. Van PRO Genk en PVDA+ waarin de "Dokters van het Volk" zich in de politieke dekens wentelen, verdraagt de voorzitter veel meer, een gemeenteraad ŕ la tęte du cliënt dus, de CD&V loopt iedereen onder de voet en gedraagt zich autoritair en dictatoriaal. Burgemeester Dries kan het echter het best verbergen, maar de Genkse politiek heeft het laatste van deze super gladde aal nog niet gezien.

Eenzame Vld'er.
De voorbije week mocht Luc Gieraerts, Genks Open Vld gemeenteraadslid, nadat Michel Driesssen uit de fractie stapte en nu als eenzame Open Vld'er in Genk achterblijft, in de gazet komen, daar had freelance journalist Xavier, die voor den brode ook vaak op zoek moet naar onderwerpen, voor gezorgd. Gieraerts kwam met een kinderachtig voorstel "plak je bak" in de gazet maar toen gisteren zijn agendapunt in de gemeenteraad werd behandeld, was Lucske al vertrokken. Nog maar eens een bewijs hoe persgeil de politici zijn, ze gaan voor de gatlikjournalisten plat op de buik, maar hun voorstel verdedigen op de gemeenteraad, kan net niet meer. Hoe geloofwaardig is Luc Gieraerts nog?

Financiën.
De grote specialist inzake boekhouding Stijn Vangeneugden -Vlaams Belang- kon zijn waardering voor zijn ex-leerling en Schepen van Financiën weer niet onder stoelen of banken steken, maar desondanks beweert Vangeneugden dat de financiën, meer bepaald de "buitengewone dienst" van stad Genk, niet zó rooskleurig zijn als Annita Laporte en haar CD&V aanhang beweren. Maar als de kolen te heet worden is het wonderlijk genoeg, weer Wim Dries die ze uit het vuur moet halen,  Dries gaat zelfs met kenner -en lector- Stijn Vangeneugden in discussie, die het stadsbestuur -en het ocmw- verwijt dat ze honderden miljoenen verkwisten. Valt toch te noteren dat alleen al de energiekosten van de stadgebouwen zo maar eventjes 3 mio € per jaar opslorpen!

Politie.
Stad Genk mag 8 mio € doteren aan de GAOZ politie, maar oppositielid Yves Grouwels -Pro Genk- is er niet over te spreken dat hij in het politiecollege bij het stellen van vragen door de Korpschef werd afgesnauwd. "De Raadsleden en de bevolking mogen toch weten wat wij voor die 8 mio € van de politie krijgen?" Grouwels wil ook weten hoe het staat met de evaluatie van de Korpschef. Burgemeester Dries weet dat er elke vijf jaar een beoordeling is en er dan, mits overleg in de politieraad, een verslag wordt opgemaakt t.b.v. de minister van Binnenlandse Zaken.
NVDR: Het is een publiek geheim dat er bij het Comité P diverse dossiers lopen over de politie van Genk, de vraag kan gesteld worden of de Korpschef zelf voldoende "Clean" is om zijn manschappen, waarvan sommigen werden geschorst voor drank- en drugproblemen, in de hand te houden. In recente dossiers die in onderzoek zijn, worden ook vragen gesteld in die richting, deze dossiers worden door de FGP onderzocht. Onlangs pleegde een wijkagent fysiek geweld op de redacteur van Morsum Magnificat, ook dát werd bij het Comité P. gemeld.

Wim "Briest"



Wim Dries recent in de "spotlights" bij de ondertekening van contracten bij Ford Genk, welke financiële aderlating Genk aan Ford nog zal over houden, zal later nog wel blijken ... 

Bushokje en de cvba Nieuw Dak.
Het Vlaams Belang -Jimmy Wenmeekers- vroeg een bushokje ter hoogte van Midas wat ook werd ingewilligd, maar over de cvba Nieuw Dak is de burgemeester nogal vaag en onnauwkeurig, hij verzwijgt de grote problemen met de verwarmingsinstallatie maar ook dat aannemer Vaessen de voorlopige oplevering werd geweigerd en in gebreke werd gesteld heeft de burgemeester verzwegen. Over het feit dat recent de firma BULEX zélf het heft in handen heeft genomen, rept Wim Dries met geen woord, dat diverse huurders Nieuw Dak in gebreke hebben gesteld, verzekeringsmaatschappijen en advocaten werden ingeschakeld, is allemaal verzwegen. Het CD&V bestuur van Genk slaagt erin om iedereen in slaap te wiegen. De vraag is of Nieuw Dak, in het kader van de openheid van bestuur, kan weigeren om de vernietigende studie van Encon over de niet conforme aanleg van de installatie rond de zonneboilers, af te leveren? Ook Nieuw Dak heeft haar deel in het kader van een "Niet oplevering" betaald en dat zijn gemeenschapsgelden waarvoor Nieuw Dak verantwoording moet afleggen, dus ook het rapport kenbaar maken, ook in het kader van de veiligheid van de bewoners. Dat verhaal wordt dus nog vervolgd. 

C-Mine.
Genk bazuinde met haar loftrompet uit dat C-Mine 100.000 bezoekers telde, uiteraard gaat het ook om bezoekers als gevolg van het door de stad betaalde wijkfeest van Winterslag, de vele "openingen" en "inhuldigingen" die daar georganiseerd werden en worden zijn ingecalculeerd, Genk is een meesterlijk voorbeeld van misleiding. Niettegenstaande de grootse en decadente opzet, alsmede het gigantische kostenplaatje, slaagt Genk er met al haar vermeende technologie niet in om de temperatuur voor de bezoekers op een aangenaam niveau te brengen, om dat te bekijken moet Genk alweer in de stadskas duiken om één of andere -bevriende?- ingenieur aan te spreken, maar geld heeft de stad blijkbaar genoeg, alleen moeten we blijkbaar het cijfermateriaal van Annita Laporte in twijfel trekken. Het is in ieder geval zo dat op het vlak waar deze redactie voldoende deskundig is en geen informatie van wie dan ook nodig heeft, stad Genk ondermaats is en vergeleken kan worden met een "fietslampje" in de duisternis.

Ziek of niet ziek?

Een poosje nadat de Architekt voor het grote traject had afgehaakt, werd voor stad Genk en via Heetfeld een andere opdracht binnengerijfd, toen deze redactie de Architekt daarover aansprak was er maar weinig commentaar, als dit allemaal niet publiek mag gemaakt, hebben ze wellicht iets te verbergen, de inzet komt uit een openbaar document.

Wat het daglicht niet mag zien.
De problemen met het fameuze OCMW Woon- en Zorgcentrum en de gigantische erelonen die werden uitbetaald aan Architect O., die uiteindelijk -na betaling van 581.000 €-, zogenaamd wegens ziekte afhaakte, daarbij nog Ingenieursbureau R. meesleurend,  mogen niet bekend worden gemaakt, nogal wiedes. Of men bij bepaalde diensten dergelijke kornuiten óók als "kleine visjes" kan blijven aanzien is te betwijfelen. Het zal in ieder geval niet de voorzitter van de Genkse gemeenteraad zijn die voor deze redactie gaat bepalen wat wél en wat niet publiek mag worden gemaakt. Voor zover hier bekend heeft stad Genk met Morsum Magnificat geen enkel pact of overeenkomst gesloten, we zijn immers Concentra niet.

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
ever ©

Laatste update ( 21 december 2010 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.