Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16935779





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Vlaams Belang wil debat ten gronde over Europees immigratie- en asielbeleid.
15 december 2010
Visumvrijstelling Albanië zal zorgen voor massale misbruiken.

Paginabezoekers Morsum Magnificat : 785.500
Brussel / Genk 15 december 2010
 
Vanaf vandaag hebben Albanezen, Kosovaren en Bosniërs geen visum meer nodig om de Europese Unie binnen te komen. Dat zal leiden tot een toevloed van immigranten uit Albanië, Kosovo en Bosnië. Meer dan 1,6 miljoen Albanezen hebben al een paspoort aangevraagd, en dat cijfer zal de komende weken nog spectaculair groeien.

Leterme tracht handen in onschuld
te wassen, maar is mee verantwoordelijk.
Het Vlaams Belang is verbaasd over de verklaringen van premier Yves Leterme en van de N-VA over de te verwachten problemen. Zowel Leterme als de N-VA beweren dat ze de visumplicht weer moet ingevoerd worden als er duidelijke misbruiken vastgesteld zullen worden.

Geen excuus.
Dat is het toppunt van lichtzinnigheid en hypocrisie. Leterme en de N-VA hebben geen excuus. Zij wisten op voorhand dat er misbruiken zullen komen. Dat hadden ze bijvoorbeeld kunnen opmaken uit het vertrouwelijke rapport van Europol, Eurojust en Frontex over de staat van de interne veiligheid in de EU -mei 2010-. Albanië wordt daarin genoemd als één van de belangrijkste transitlanden richting EU voor illegale immigratie, mensenhandel, prostitutie, wapenhandel, drugshandel en valsmunterij.

Lichtzinnige beslissing.
Deze informatie was beschikbaar toen alle traditionele partijen -inclusief de N-VA en de CD&V- op 7 oktober in het Europees Parlement voor de visumvrijstelling voor Albanezen stemden. De lichtzinnige beslissing van de Europese ministerraad om die visumvrijstelling goed te keuren kwam er overigens onder het Belgische EU-voorzitterschap. De Belgische regering heeft de beslissing zonder enig voorbehoud goedgekeurd. De N-VA en Leterme hebben de visumvrijstelling voor Albanezen zelf gewild.

Debat ten gronde.
Het Vlaams Belang wil een debat ten gronde over heel het Europese immigratie- en asielbeleid, inclusief het wegvallen van controles aan de binnengrenzen. Indien de Schengen-ruimte betekent dat we helemaal de controle verliezen over wie naar ons land komt, zal het principe zelf van het vrij verkeer van personen binnen de EU in vraag gesteld moeten worden.

De nota van Europol, Eurojust en Frontex is terug te vinden op : http://www.statewatch.org/news/2010/aug/eu-council-eurojust-europol-frontex-int-sec-9359-10.pdf
 
Bron : Vlaams Belang

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
jvds


© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.