Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16935782





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Mecam te Dilsen Stokkem : Twee dagen op een rij vals brandalarm-Update1
14 december 2010
Defecte sprinkler in bureel laat brandweer nutteloos uitrukken.

Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 785.400
Genk / Dilsen- Stokkem 14 december 2010.

--- 10:40 15/12/10 Update 2
Mecam nv reageert.
Wij willen even reageren op het onderstaande artikel en het volgende meedelen:
" Door werkzaamheden aan de sprinklerinstallatie werd er een verkeerde aansluiting gemaakt. Via de
meldkamer werd ondergetekende dadelijk op de hoogte gesteld en 1 minuut later werd de brandweer reeds afgemeld.  De brandweer kwam niet ter plaatste.  Er zullen geen kosten aangerekend worden"
Peter Hellings - Afgevaardigd Bestuurder.
--- einde update 2

--- 10:30 15/12/10 Update 1
 Brandweer niet uitgerukt?
In eerste instantie was firma Mecam middels haar technische dienst -Andreas D.- niet erg spraakzaam, ergo,
reageerde als volgt : "ik ga u daar geen uitleg over geven" en verbrak de verbinding. Na wat aandringen krijgen we afgevaardigd bestuurder Peter Hellings aan de telefoon. Het blijkt dat Mecam een uitbreiding van de sprinkler installatie voorziet en dat  het probleem werd veroorzaakt door een niet goed afgeregelde sprinkler, uitgerekend
vandaag is er door Aib-Vinçotte een keuring van de installatie, zegt de afgevaardigd bestuurder.

Communicatie van A.S.T.R.I.D. nv is als de hulpdiensten zelf : Lek als een zeef.
Volgens Peter Hellings zou de brandweer niet zijn uitgerukt, maar de brandweercommandant van Maasmechelen
die zelf aanwezig was, is formeel; "We zijn wel degelijk uitgerukt, maar werden snel verwittigd dat we mochten terugkeren". Omtrent het feit dat journalisten zó snel op de hoogte zijn, heeft deze redactie nu al genoeg geschreven, het probleem van de lekken ligt bij de brandweer zelf en bij de nv A.S.T.R.I.D. die eigenaar is van de gegevens en er niet in slaagt om haar gebruikers de regels te doen respecteren, Morsum Magnificat heeft het resultaat van haar onderzoek aan de nv A.S.T.R.I.D., aan de CBPL én aan de minister van BZ bekend gemaakt, meer kan deze redactie niet doen.

Lijkenpikkers?
Buiten de communicatielekken is er ook het feit dat journalisten bij spectaculaire branden -en ongevallen-
waarbij slachtoffers vallen, geïnformeerd worden. Een brandweerman verklapte ons; "Wanneer ik op de meldkamer van de dienst 100 dienst heb, krijg ik soms van hogerhand opdracht om bepaalde journalisten te bellen ....", de brandweerman was daarover verbolgen. Deze redactie was er onlangs getuige van dat de moeder van haar in het ongeval overleden dochter, ter plekke door de journalist op de hoogte werd gebracht dat haar dochter overleden was, de moeder werd zowat hysterisch. Dergelijke journalisten noemen we hier lijkenpikkers. Eveneens onlangs zijn we toevallig snel bij een ongeval, de journalist van Het Laatste Nieuws komt aandraven en het eerste wat hij wil weten is " zijn er doden", onze reactie was " vraag het aan uw goede vrienden van de politie" die ter plaatse was.....
--- einde update 1

Zowel op maandag 13 december als op dinsdag 14 december 2010 mocht de brandweer van Dilsen- Stokkem rond dezelfde tijd -19:35 en 19:56u- met groot materiaal uitrukken naar de Vilvertstraat 11 te Dilsen- Stokkem.

Defecte sprinkler.
Eveneens zowel op 13 als op 14 december ging het om hetzelfde bedrijf Mecam en om dezelfde defecte sprinkler in hetzelfde kantoor, de brandweer van Dilsen-Stokkem kan er niet mee lachen, vermoedelijk zal het bedrijf nu de rekening voor deze nutteloze interventies gepresenteerd krijgen klinkt het bij de brandweer, en dat kan toch al vlug tot 600 € oplopen voegde men er aan toe. Bij Mecam was niemand bereikbaar voor commentaar.

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel.
EVER ©

Laatste update ( 15 december 2010 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.