Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16935782





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Genk wil ASTRID Tetra toestellen aankopen die niet Ex gekeurd zijn_Update1
14 december 2010
CBS Genk falen weer in een eenvoudige technische materie.

Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 785.300
Genk 14 december 2010

Schepen van financiën Laporte struikelt al onmiddellijk door de zend- ontvangers van het gesofistikeerd radiocommunicatienet van de ASTRID nv met haar platvloerse benaming "Radio's", en door haar onwetendheid omtrent het bestaan van de explosievrije gekeurde toestellen "Ex" valt de Schepen compleet van haar voetstuk, het past in een verhaal van Suske en Wiske of  het liedje van Stef Bos over het doosje op de kast; "de radio".

"Ex" toestellen in het kader van de
EU regels en het KB van 26 maart 2003.
Genk wil in de komende gemeenteraad de aankoop van tien zend- ontvangers via het peperdure ASTRID -Tetra- net doordrukken, wanneer oppositielid Wenmeekers vragen stelt of er zich bij de beoogde aankoop minstens enkele -of allemaal- "Ex" gekeurde toestellen bevinden, zou Raadslid Wenmeekers op spottend commentaar zijn onthaald, Wenmeekers zou er niets van kennen en foute bronnen hebben.  Maar volgens Raadslid Wenmeekers, zijn het Schepen Laporte en wegloper Michel Driessen -Open Vld- die geen weet hebben van Ex gekeurde toestellen, dit is alweer een typisch Genks voorbeeld van ondermaatse kennis van technische onderwerpen, erg vreemd voor een stad die de burgemeester -Wim Dries, CD&V-  als "superstad" met veel knowhow en hightech promoot -sic-.

Ontploffingsgevaar.
We herinneren nogmaals aan het feit dat bij tankbeurten stickers duidelijk maken dat GSM gebruik niet wenselijk is, dat zou wegens inductie of andere mogelijke -elektrostatische- ontladingen, ontploffingen kunnen veroorzaken. Een GSM heeft, in verhouding met een zend- ontvanger die via het ASTRID netwerk verbindingen realiseert, een veel kleiner uitgestraald -ERP- vermogen, het weze dan ook duidelijk dat het risico op het veroorzaken van een ontploffing bij een toestel dat via het ASTRID netwerk werkt, veel groter is, juist daarom bestaan er in dat kader de wetgeving -KB 26 maart 2003- en een reeks EU regels die reeds in 1999 in voege zijn getreden.

Ex Toestellen.
De nv A.S.T.R.I.D. beseft heel goed dat zij om veiligheidsredenen "Explosievrije" radiocommunicatietoestellen voor haar klanten ter beschikking moet stellen, bij de nv A.S.T.R.I.D. zegt men aan deze redactie dat Fluxys zondermeer allemaal Ex toestellen -een 100 tal- in gebruik heeft, nogal wiedes, wanneer de brandweer in een explosiegevaarlijke zone of ruimte, communiceert kunnen zij zelf oorzaak zijn van de ontploffing, een piste die men bij de ramp in Ghislenghien wijselijk niet onderzocht heeft. Dat Annita Laporte -CD&V- niet op de hoogte is van het bestaan van "Ex" toestellen is een groot gat in haar cultuur, in Genk schering en inslag-sic-.

Ten behoeve van de Schepen van financiën :
KB 26 maart 2003

Art. 3. Bij het voldoen aan zijn verplichtingen die voortvloeien uit de bepalingen van artikel 5 van de wet dient de werkgever ter voorkoming van en bescherming tegen explosies, met de aard van zijn bedrijf overeenstemmende technische en/of organisatorische maatregelen te treffen, met prioriteitsaanduiding en volgens de volgende grondbeginselen :
1° het verhinderen van het ontstaan van explosieve atmosferen of, wanneer dat gezien de aard van het werk niet mogelijk is;
2° het vermijden van de ontsteking van explosieve atmosferen, en
3° het beperken van de schadelijke gevolgen van een explosie, teneinde het welzijn van de werknemers te verzekeren. Deze maatregelen worden zo nodig gecombineerd en/of aangevuld met maatregelen tegen de uitbreiding van explosies en wordenregelmatig herzien, in ieder geval telkens wanneer zich belangrijke veranderingen voordoen.

Art. 4. § 1. Bij het voldoen aan zijn verplichtingen krachtens de bepalingen van het koninklijk besluit van 27 maart 1998 betreffende het beleid inzake het welzijn van de werknemers bij de uitvoering van hun
werk, beoordeelt de werkgever de specifieke risico’s die voortvloeien uit explosieve atmosferen, daarbij ten minste rekening houdend met :
1° de waarschijnlijkheid van de aanwezigheid en het voortduren van explosieve atmosferen;
2° de waarschijnlijkheid dat ontstekingsbronnen, elektrostatische ontladingen daaronder begrepen, aanwezig zijn, actief worden en daadwerkelijk ontsteken;
3° de installaties, de gebruikte stoffen, de processen en hun mogelijke wisselwerkingen;
4° de omvang van de te verwachten gevolgen. De explosierisico’s moeten in hun geheel worden beoordeeld.
Etc ...

Ten behoeve van Schepen Laporte en Raadslid Driessen :
De "Ex" A.S.T.R.I.D. nv Tetra zend- ontvangers  !!


Mocht het in Genk nog niet doorgedrongen zijn, zal dat nu, rijkelijk laat hopelijk gebeuren, de twee toestellen links op de kleine foto zijn gewone toestellen, de rechtse is een Ex gekeurde ....

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel.
Erik Verbeeck ©
-begaan met radiocommunicatie sinds 1960, ex marconist en radioamateur met BIPT vergunning-
 

  

Laatste update ( 15 december 2010 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.