Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16935649





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
BELAC onderzoekt conformiteit elektrische installaties cvba Nieuw Dak.
14 december 2010
Ook conformiteit van nieuw aangelegde elektrische installaties in vraag.

Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 785.100
Genk / Brussel 14 december 2010.

Niettegenstaande de cvba Nieuw Dak haar huurders brieven stuurt waarin wordt gesteld dat Nieuw Dak personeel "geschoolde vakmensen" zijn, moet uit de praktijk blijken dat die beweringen niet met de werkelijkheid overeen stemmen en die geschriften niets minder betekenen dan bladvullend gewauwel.

Niet conform?
Diverse huurders hebben na een rondvraag hun ongenoegen geuit over de handel en wandel van de cvba Nieuw Dak en de wijze waarop deze maatschappij met haar huurders omgaat, alsmede de niet aflatende moeilijkheden met de technische installaties op papier gezet. De maatschappij is door deze redactie diverse keren gecontacteerd en alhoewel bij het melden van niet conforme, de facto gevaarlijke elektrische installaties, er vrij snel tot herstelling wordt overgegaan, blijft het dweilen met de kraan open. Als de maatschappij aan haar huurders schrijft dat hun personeel geschoolde vakmensen zijn maar huurders geen flauw benul hebben van de regelgeving, moet een bevoegde instantie om advies worden gevraagd wat in het kader van de veiligheid en de conformiteit van de elektrische installaties en het algemeen belang ook gebeurde.

BELAC.
Binnen de FOD Economie bevindt zich een afdeling Algemene Directie Kwaliteit en Veiligheid, meer bepaald de dienst accreditatie van erkende organismen -art. 275 A.R.E.I.-. Deze dienst gaat na of de erkende keuringsorganismen de aangelegde elektrische -en andere- installaties volgens de regels van het A.R.E.I. keuren. Maar er zijn in dit land ook daar problemen met de kwaliteit van sommige agenten keurders waarvan velen, onder commerciėle druk, hun job niet fatsoenlijk kunnen doen.

Overheid de schuld?
Onlangs had deze redactie een gesprek met een keurder die zich beklaagde 15 uur per dag te moeten werken, "momenteel doe ik 16 keuringen van gasaansluitingen per dag" klaagde de keurder. Directeur Smeekens van dat keuringsorganisme -TBV- wees de overheid met de vinger, het KB van 1 april 2006 -keuringen elektrische installaties bij de verkoop van een pand- zou daarvan de oorzaak zijn waarvoor de keuringsorganismen veel personeel aanwierven, maar de uitvoering van die wet werd alsmaar uitgesteld, "we hebben personeel moeten afdanken, nu hebben we personeel te weinig" klaagt de heer Smeekens.

80.000 Teledistributiekasten niet conform.
Maar deze redactie gelooft uiteraard niet wat de heer Smeekens van TBV ons probeert wijs te maken, Morsum Magnificat bezit rond de kwaliteit van de keuringsorganismen een lijvig dossier. In januari 1995 keurde, na een klacht van de huidige redacteur van Morsum Magnificat, het bevoegde ministerie vier voetpadkasten voor de voeding van de teledistributie af -zie hier PDF document ter zake-, achteraf bleek dat TBV deze elektrische installaties eerder had goedgekeurd, de zaak deinde Nationaal uit en de minister van Economische Zaken -toen Elio Di Rupo- diende toe te geven dat 80.000 van dergelijke installaties niet conform de regels van het A.R.E.I. in dienst werden gesteld. De keuringsorganismen moeten de Overheid dus niet met de vinger wijzen, maar de hand in eigen boezem steken.

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel.
Erik Verbeeck ©.
 

Laatste update ( 14 december 2010 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.