Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16935652





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Nieuw Dak Kolderbos : Ook op zondag gaat werken en sluikstorten verder-Update3
12 december 2010
Het rustige huurgenot van de huurders wordt op allerlei manieren verstoord.

Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 784.700
Genk / Kolderbos 12 december 2010.

--- 20:20 13/12/10 Update 3
Reactie van Renotec.
Renotec laat ons middels een email van J.W., Afdelingshoofd Algemene Verbouwingswerken, weten dat zij, wat betreft de orde en netheid op de werf betreft de onderaannemer erop hebben gewezen dat deze het nodige dient te doen om te voorkomen dat mensen -ook het eigen personeel- struikelen/vallen over rondslingerende bouwmaterialen.  Ook het werklokaal dient dagelijks, op het einde van de dag, opgeruimd te worden.  Voor wat betreft de weekendwerken wordt door Renotec getracht deze zoveel mogelijk te beperken en indien dit toch nodig zou zijn, worden de bewoners op voorhand verwittigd.
NVDR:
Vraag is natuurlijk of onderaannemers rekening houden met de wensen van Renotec, gezien de in het afgelopen weekend uitgevoerde werken, er werd op zondag gewerkt, Renotec is daarvan niet op de hoogte. Van de cvba Nieuw Dak, die opdrachtgever is en eveneens, net als Renotec via een e-mail op de hoogte werd gebracht, mochten we geen reactie ontvangen.

--- 10:10 13/12/10 Update 2.
Voor weekend werk is een toelating van de sociale inspectie vereist.
Bij de firma Renotec te Geel is werfverantwoordelijke K.L. op de hoogte van het feit dat er zaterdag 11 december zou gewerkt worden, maar dat er ook op zondag wordt gewerkt is daar niet geweten. Dat er met een darm water in een ander gebouw wordt afgetapt, is omdat de waterleiding in het gebouw waar de renovatie gebeurt -Priesterhaagstraat 18-, defect is, het aftappen vanuit een andere woning is dus maar tijdelijk. Feit is dat de deur van de kelderruimte, die ook toegang geeft naar de algemene delen aan de Priesterhaagstraat 20, niet op slot kan zodat iedereen in het gebouw kan binnendringen. 


Water aftappen door de wateraansluitingen te wijzigingen.


Enkele huurders zijn in conflict met Nieuw Dak omdat er tijdens de renovatie veel water werd afgenomen -zeg maar ontvreemd-, wanneer de huurders 8 maanden -en meer- in een wisselwoning verblijven, blijft de watermeter op naam van de huurder, aannemer-s- tappen dan zonder toelating van de huurder water af! Dat is niets minder dan diefstal. 


De waterleiding aan de Priesterhaagstraat 18 zou defect zijn, dan maar aftappen op n° 20, de koppeling lekt ook, maar Nieuw Dak let niet op een kubieke meter water, vooral wanneer de huurders het betalen - sic -. Als de huurders achteraf ontdekken dat er water werd afgenomen, gebeurt het dat Nieuw Dak zich excuseert, maar dat is slechts wanneer de huurder in de pen kruipt.

Deze redactie had gehoopt de berichtgeving rond de stuntelende cvba Nieuw Dak, waarvan de stad Genk voor  57% aandeelhouder is, te kunnen stoppen, maar het is de sociale woningbouwmaatschappij zelf die zich  permanent door haar bedenkelijk beleid, in het nieuws wil brengen.

Verstoren van rustig huurgenot.
Huren bij de cvba Nieuw Dak is voor velen een nachtmerrie, Nieuw Dak maakt er een gewoonte van om haar 
huurders niet aflatend in hun rustig huurgenot te storen, Nieuw dak zorgt er zelf voor dat zij zich die kwalijke   reputatie, zelfs na de renovatie van de appartementen, nog steeds blijft aanmeten. Tijdens het voorbije  weekend is een aannemer in een van de gebouwen aan de Priesterhaagstraat permanent actief met boren, slijpen en  hameren, vermits ramen en deuren open staan – stofverwerking -, de radio keihard staat, is de storende activiteit in de buurt goed waar te nemen.


De werf vandaag -zondag 12 december- voor iedereen toegankelijk, radio keihard,materiaal en machines zó mee te nemen, alom wanorde. 

Sociale inspectie.
Voor degenen die het nóg niet weten ; een aannemer van de cvba Nieuw Dak werd bij de verbouwing van een 
ander gebouw, betrapt met "zwartwerkers", deze redactie kan zich niet van de indruk ontdoen dat bij het werken tijdens het weekend een nieuw bezoek van de Sociale Inspectie geen overbodige luxe zou zijn, maar omtrent het feit of die inspectie voldoende onafhankelijk kan optreden, hebben wij óók onze twijfels, zelfs advocaten van een advocatenkantoor uit Genk zijn beducht voor die stad en "hun" politie.

Wegens het opduiken van een briefomslag met een adres : 150 Euro boete!



De vraag is of het vinden van een briefomslag -door een Nieuw Dak spion- voldoende bewijs oplevert om als sluikstorten te worden aanzien? De betrokkenne moet dat aanvechten.

Sluikstorten.
Een poosje geleden werd bewoner Ihsan K. betrapt op sluikstorten, een medewerker -spion- van de cvba Nieuw 
Dak zou in een container een briefomslag waarop de naam van Ihsan voorkwam hebben gevonden, voldoende om door stad Genk een factuurke van 150 € op de vloermat van de vermeende sluistorten te laten vallen. Ihsan K. beweert dat hij niet zó dom is om een briefomslag met zijn naam erop, waar dan ook te dumpen en dat de bewuste "spionne" van de cvba Nieuw Dak hem viseert en haar zienswijze omtrent de sluikstorting als dé waarheid ziet en die bij de stad kon doordrukken. Dat de cvba Nieuw Dak er niet in slaagt om de wijk Kolderbos, die uitpuilt van sluikstorting,  daarvan te zuiveren, is inderdaad een aanwijzing dat bepaalde huurders geviseerd worden, inderdaad ze situeren zich allemaal in een bepaalde richting, dat is geen toeval.

Nieuw Dak cvba te Kolderbos sluikstorten à volonté.


Niet eens verstopt in het bos, deze spullen zijn afkomstig uit een appartement dat pas is ontruimd om in een wisselwoning te trekken, onbegrijpelijk dat de Nieuw Dak spionnen deze goederen, de facto de sluikstorter niet kunnen identificeren, is dit soms wegens verregaande willekeur van Nieuw Dak? 

Niet intimideren.
Morsum Magnificat zal zich in ieder geval niet laten intimideren. Zelfs al ondernemen sommige medewerkers van
de cvba Nieuw Dak daartoe ernstige pogingen, ze zullen niet in hun opzet slagen, integendeel, mogelijk worden de activiteiten Morsum Magnificat ingekort om, in het kader van het algemeen belang, meer tijd vrij te maken om het dossier Nieuw dak vanaf de aanbesteding -en verder- aan de CODEX te toetsen en tot op het bot uit te spitten.     

Redactie Morsum Magnificat  ® Professioneel.
Erik Verbeeck ©
Hoofdredacteur - verantwoordelijke uitgever - houder merkenrecht.

Laatste update ( 14 december 2010 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.