Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16935652





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Eerstelijnsgezondheidszorg : Kwalitatief beter en professioneler samenwerken.
11 december 2010
Debat met 700 zorgverleners over toekomst van de eerstelijnszorg in Vlaanderen.

Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 784.500
Genk / Antwerpen 11 december 2010.

Vanaf 9u deze morgen was er in het Radisson BLU Astrid Hotel met meer dan 700 zorgverleners een conferentie tussen patiëntenvertegenwoordigers en beleidsverantwoordelijken over de toekomst van de eerstelijnsgezondheidszorg in Vlaanderen, mede voordrachten van o.a. Prof. Dr. Peter Groenewegen, directeur Nederlands instituut voor onderzoek van de gezondheidszorg -NIVEL-, kreeg de conferentie ook een internationaal tintje. 

Eerstelijnsgezondheidszorg in de 21e eeuw.
Om de eerstelijnsgezondheidszorg voor de toekomst -21e eeuw- te verbeteren, professioneler samen te werken en ook de kwaliteit van de eerstelijnsgezondheidszorg voor de patiënten te verbeteren waarbij men de vraag moet durven stellen "hoe kunnen we door deze samenwerking te ondersteunen en te faciliteren de kwaliteit van leven en werken van de zorgverleners voor de toekomst verbeteren", heeft de grote groep vandaag zijn aanbevelingen geformuleerd.

Prof.Em.Yvo Nuyens KU Leuven en UAntwerpen en Auteur Syntheserapport.



Minister Vandeurzen is tevreden met het resultaat van de conferentie en dankt allen die hebben meegewerkt:  “De neuzen staan in dezelfde richting, de sector kan bruggen slaan en zorgverleners met elkaar verbinden in gezamenlijke projecten voor de patiënt en zijn mantelzorger." De minister hoopt dat de conferentie een referentie mag worden in de Vlaamse eerstelijnsgezondheidszorg, dixit Kabinet minister. 

NVDR:
Minister Van Deurzen, zou in zijn eigen Genk binnen de grenzen van zijn bevoegdheden, vooral op het vlak van "Welzijn" ook wel eens mogen nagaan of in Genk de neuzen ook in dezelfde richting staan, de minister moet dan wel de moeite doen om goed te kijken, vooral naar het OCMW waarvan hij nog Voorzitter is geweest.   
 

Vlaams Samenwerkingsplatform.
Vlaams minister van Welzijn, Volksgezondheid en gezin Vandeurzen, die vandaag ook te Antwerpen aanwezig was, stelt : “Een jaar lang hebben we deze conferentie voorbereid en voor ons beleidsdomein is deze conferentie een mijlpaal. Dé spilfiguur in het eerstelijnsverhaal is zonder twijfel de patiënt of de cliënt en dat is de enige juiste keuze die we nu met overtuiging maken. Een nieuw Vlaams Samenwerkingsplatform voor de Eerste Lijn moet nu de aanbevelingen van deze conferentie mee helpen verwezenlijken".  Voor de realisatie van de twee doelstellingen van de conferentie zijn aanbevelingen geformuleerd. Minister Vandeurzen richt een nieuw Vlaams Samenwerkingsplatform voor de Eerste Lijn op dat belast wordt met de opvolging en de -verdere- uitwerking van de resultaten van de conferentie.

U leest over deze conferentie meer op www.conferentie-eerstelijnsgezondheidszorg.be
Het 41 bladzijden tellende syntheserapport met ondermeer de 13 aandachtspunten, zou u kunnen lezen op
www.ministerjovandeurzen.be maar deze redactie heeft het document niet kunnen vinden.

NVDR.
Morsum Magnificat begrijpt niet dat men op een dergelijke -met de auto- moeilijk bereikbare locatie, een zodanig groot evenement organiseert, zelfs de ondergrondse parking -Astridplein- bereiken is een tijdrovende, bijna onmogelijke, bezigheid die niet altijd voor de pers is weggelegd. Ter plaatse hadden we even moeite om in de zaal binnengelaten te worden, personeel van het hotel zei dat de zaal volzet was, bij een tweede poging lukte het wel.

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel.
Erik Verbeeck. ©

Laatste update ( 13 december 2010 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.