Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16935654





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Bulex controleert 18 ketels in appartementen Nieuw Dak te Kolderbos.
08 december 2010
Rustig huurgenot van de huurders in gerenoveerde woningen weer verstoord.

Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 783.700
Genk 8 december 2010.

Sociale huurders van de appartementen van de cvba Nieuw Dak hebben, nadat ze condito sine qua non, met alle gevolgen van dien, ondermeer schade, gedurende tien maanden hun intrek in een wisselwoning dienden te nemen, nu, na een nieuwe verhuis en na het gerenoveerde appartement nog maar twee weken betrokken te hebben, niet aflatend bezoek van medewerkers van de verhuurder of aannemers.

Bulex kijkt 18 ketels na.
Geheel op eigen initiatief en onder het mom van "service" bezoekt de firma Bulex de 18 geleverde Bulex ketels
die in het gecombineerd verwarmingsysteem van gas en zonneboilers in de gerenoveerde appartementen werden geïnstalleerd. Nieuw Dak cvba kampt, wegens onzorgvuldige uitvoering van een reeks werken, met grote problemen. De 108 verwarmingsinstallaties werden deels met ketels van ATAG en deels met ketels van BULEX gerealiseerd, er is een weigering van oplevering geweest en aannemer Vaessen is in gebreke gesteld. Wanneer de huurders klagen, speelt de cvba Nieuw Dak voor struisvogel.

Het rustig huurgenot werd in Kolderbos nog maar eens verstoord.


Bulex kijkt haar 18 ketels in de pas gerenoveerde appartementen van de cvba Nieuw Dak op eigen initiatief na, de ketel is één van de schakels in de ketting van de centrale verwarming, een ketting is maar zo sterk als de zwakste schakel, hopelijk gaat Bulex, wanneer zij anomalieën vaststellen, daarvan aan de cvba Nieuw Dak een melding maken.

Gegevens doorspelen.
Het is lovenswaardig van de firma BULEX dat zij het heft in eigen handen neemt en zelf een eigen survey uitvoert
om na te gaan of hun materiaal goed, degelijk, volgens lastenboek en volgens de regels van goed vakmanschap geïnstalleerd werd. Anderzijds stelt deze redactie zich toch de vraag of de installateur nu door Bulex wordt gecontroleerd op mogelijke fouten? Een professionele installateur die 100% zeker is, moet toch geen beroep doen op de leverancier die in feite in het verhuurde niets te zoeken heeft. Daarbuiten blijkt uit betrouwbare informatie, dat de cvba Nieuw Dak adressen en GSM nummers van haar huurders zonder diens toelating, aan BULEX heeft doorgespeeld. De cvba Nieuw Dak heeft daarmee wel de wet op de privacy aan haar laars gelapt. Wie is de volgende firma of persoon waaraan Nieuw Dak de gegevens van haar huurders gaat doorspelen?

Verstoren rustig huurgenot.
Een familie die, na tien maanden zonder adreswijziging in een wisselwoning te hebben "verbleven", half oktober
verplicht werd om in het voor 55.000 € gerenoveerd appartement te trekken, kampt sindsdien al met water in de kelder en problemen met de centrale verwarming. De cvba Nieuw Dak die zich te pas en vooral te onpas toegang verschaft, stuurde eerst een "waarnemer" om "vast te stellen" en daarna een "technicus" om na 14 dagen gebruik al drie defecte voelers in thermostatische kranen te vervangen. Er was ook al een lek in de kelder, ook hier weer eerst een "waarnemer" en vervolgens de aannemer die bij vriestemperaturen een laagje cementmortel kwam plaatsen. Nu komt de firma Bulex "alleen voor hun ketel" ook langs, met de rest van de toestellen en plaatsingen van de CV hebben ze niets vandoen, klinkt het. Dat huren van de cvba Nieuw Dak geen sinecure is en het rustig huurgenot ver zoek is, moeten huurders er bij nemen, alhoewel, sommigen hebben de juiste beslissing genomen en stelden reeds een advocaat aan, anderen proberen het via hun verzekering.

Spreekverbod.
Het feit dat de technische mensen van Bulex door het hoofd van de commerciële dienst Limburg, ten opzichte
van deze redactie, spreekverbod hebben gekregen zegt heel veel over de commerciële man van Bulex en wat er in het algemeen, maar vooral in het commercieel belang, te verbergen is. Ook de firma ATAG is ziek in hetzelfde bedje, de wijk Kolderbos kan maar best haar naam wijzigen in "Kloterbos" of "Knoeiersbos", daarmee bedoelen we zeker niet de firma's Bulex of Atag, die kunnen er ook niets aan doen dat de cvba Nieuw Dak aannemers aanstelt die zelfs de meest elementaire regels van vakmanschap en arbeidsveiligheid niet respecteren. Wat doet Nieuw Dak eigenlijk?

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck ©

Laatste update ( 09 december 2010 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.