Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16935654





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Maasmechelen : Schoolkind glijdt door glad wegdek onder schoolbus-Update1
08 december 2010
Directrice wijst met de vinger naar het gebrek aan strooien.

Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 783.600
Genk / Maasmechelen 8 december 2010


--- Update 1  07:40 11/12/10
De schooldirectrice heeft wel degelijk aan deze redactie tweeërlei gelogen, primo; omtrent het feit dat de bus onbeheerd met draaiende motor en op en deur diende achter te blijven, secundo; over de omstandigheden van het ongeval dat wel degelijk gebeurde zoals deze redactie had gezegd. Miranda wees wegens niet gestrooid, de gemeente met de vinger, de directrice moet even voor de spiegel gaan staan, hand op het hoofd leggen en kijken wie er onder staat.
--- einden update 1

--- wijziging 07:00 9/12/10

Omstreeks kwart voor negen is er aan de basisschool De Brug  www.bs-debrug.be aan de Daalstraat, 9 te 3630 Maasmechelen, vermoedelijk wegens gladheid van het wegdek, een schoolgaand kind uitgegleden en onder de schoolbus terecht gekomen.

Onduidelijk.
De schooldirectrice Miranda kon, of wilde, na het ongeval niets kwijt en had meteen, zonder te weten wie wij waren, kritiek op de pers. Toch kregen we ter plaatse de informatie dat een kind onder de schoolbus terecht was gekomen, de Directrice maakte wel degelijk allusie op het feit dat de gemeente niet gestrooid zou hebben, iets wat uit onze foto's ook blijkt. Het voorval wordt, omdat er geheimzinnig wordt gedaan over de feiten en er onduidelijkheid wordt gecreëerd, verdacht. De hulpdiensten werden voor een arbeidsongeval opgeroepen, de schooldirectrice protesteerde ook daartegen, toch is onze bron correct : "arbeidsongeval".

Klem.
Het kind zou onder de bus terecht gekomen zijn nadat het was uitgegleden. Door de gladheid is het vervolgens verder onder de bus gegleden waar het niet meteen onderuit gehaald kon worden omdat het met de kledij  aan een bout of ander mechanisch deel zou zijn vastgehaakt, daarop werd de brandweer opgeroepen die met luchtkussens de bus optilde. Volgens onze bron zouden de kwetsuren nog meevallen maar Directrice Miranda wilde daarover om half elf nog niets kwijt, toch sprak onze bron dat het kind builen had opgelopen, maar dat het al bij al nog zou meevallen.


Straat en stoep waren spekglad, norse Directrice Miranda was richting pers meteen cassant.

Maasmechelen : Strooizout is bijna op.
Eddy Vanderhallen van de gemeente Maasmechelen zegt dat zij nog een voorraad strooizout hebben van 70 Ton, goed voor maximum nog één week strooien, over heel België kampt men met hetzelfde probleem en ook in het buitenland is geen zout meer te krijgen. Er is beslist om op plaatsen waar veel beweging is zoals bij banken, scholen, winkels etc. zand te strooien, wat ook gebeurt. 
Het probleem is dat de weersomstandigheden extreem zijn. Vorig jaar werd over een periode van 2 maanden totaal 300 Ton zout gestrooid terwijl dit jaar op het einde van deze week al 210 Ton zal uitgestrooid zijn en dat over een periode van 2 weken. Helaas heeft hij 2 dingen niet in de hand ; Het weer en de levering van strooizout, bovendien, zo wordt gesteld, op een bevroren ondergrond van sneeuw, heeft strooizout geen enkele zin, strooizout is slechts effectief op losse sneeuw, niét op bevroren sneeuw.

Staf Cars.
Wanneer we omstreeks half elf naar de eigenaar van de schoolbus telefoneren is men nog niet op de hoogte van het ongeval, de bus wordt aan de basisschool De Brug zonder bestuurder verhuurd, de bestuurder is dus iemand van de school zelf. Op onze vraag of de bestuurder een rijbewijs D en in bezit is van een geldige toelating voor personenvervoer, wordt bij Staf Cars bevestigend geantwoord. 

Onbeheerd.
Wanneer we aan schooldirectrice de opmerking plaatsen dat de schoolbus, met open deur en draaiende motor, op de openbare weg staat, zegt Miranda dat dit op vraag van de politie is gebeurd, de politie het onderzoek voert, als dat waar is, is het nogmaals tekenend hoe de politie tewerk gaat, een voertuig, in casu een schoolbus onbeheerd, met draaiende motor en open deur op straat achterlaten, kan echt niet door de beugel.

Politie Maasmechelen : Zo dwaas zijn we niet.
Bij de lokale politie van Maasmechelen ontkent men echter formeel dat een van de agenten een dergelijke dwaze eis zou gesteld hebben, ik ga dat in ieder geval bij onze mensen ter plaatse navragen zegt inspecteur Jacobs aan deze redactie, wij hebben eraan toegevoegd, dat wij het bewijs dat de Directrice dat inderdaad gezegd heeft, kunnen leveren. Volgens de politie blijkt het om een banaal ongeval te gaan, dat gezien de omstandigheden zich geen tweede keer zou kunnen herhalen, het kind zou uitgegleden zijn en bij wijze van spreken onder de bus gerold waar het klem raakte.  

Het was in de buurt van de school inderdaad spekglad.


De schoolbus stond in ieder geval onbeheerd, met draaiende motor, open deur en lichten aan langs de straat en er was niemand in de buurt "in opdracht van de politie" zei de Directrice die blijkbaar het noorden kwijt was. Tijdens het stationair -en onbeheerd- draaien, trad het pneumatische hoogteregelingsysteem van de bus in werking, het systeem stelde automatisch de hoogteregeling met ongeveer tien centimeter in, waarna de luchtdruk wegviel en het hoogteniveau zakte en dat herhaalde zich permanent, dat was deze redactie opgevallen, omdat niemand in de bus aanwezig was, kwam ons dat zeer vreemd over.

Gatlikjournalistiek.
Wanneer deze redactie ter plaatse komt en "Andere vragen" stelt dan wat men wil horen en gewend is, wordt de boot meteen afgehouden, blijven de lippen op mekaar en wordt de deur dicht getrokken. Later, als de klassieke -gatlik-pers verschijnt, gaan de deuren terug open. Iedere journalist heeft het recht zijn werk op een onafhankelijke manier te doen en hoeft zich niets te laten inlepelen en daar wringt ook hier het schoentje. 

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel.
Erik Verbeeck ©

Laatste update ( 11 december 2010 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.