Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16935655





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Vrt zou meer dan vijftig procent meer klachten oogsten.
07 december 2010
Jurgen Verstrepen concludeerde percentage na diepgaand onderzoek.

Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 783.500
Genk / Brussel 7 december 2010

Volgens een persbericht van Vlaams Parlementslid Jurgen Verstrepen -LDD- zijn sinds 2005 de klachten die aan de VRT werden gericht met gemiddeld met 52% toegenomen, dat is de conclusie die Jurgen Verstrepen na een diepgaand onderzoek van de diverse klachtenrapporten heeft getrokken.

Drie soorten klachten.
Jaarlijks worden die VRT-klachtenrapporten vóór 10 februari, in een schriftelijk verslag gerapporteerd aan de
Vlaamse ombudsman, dat verslag wordt vervolgens ook opgenomen in het jaarverslag van de VRT. Het overgrote deel van de klachten zijn als volgt gecatalogeerd ; primo, de klachten die programma gerelateerd zijn; secundo, de klachten betreffende de programmering en tertio, de klachten die verband houden met technische aspecten. 

Misleidend.
Verstrepen verwijst naar het feit dat de jaarverslagen over de klachten, slechts beperkte informatie prijsgeven,
in het jaarverslag van 2009 wordt geen enkel cijfer vermeld dat een indicatie geeft van de evolutie van de klachten, wel het summiere gegeven dat er in 2009 minder klachten waren dan in 2008.  De zienswijze "misleidend" van Jurgen Verstrepen, is gestoeld op het feit alleen de daling t.o.v. het vorige jaar wordt vermeld want, zegt Verstrepen : "in 2008 is er immers een relatieve toename van  het aantal klachten van 29 procent ten opzichte van 2007 en in 2009 is er een toename van 18 procent ten opzichte van 2008. Omgezet in cijfermateriaal wil dat zeggen dat er in 2009,  4.363 klachten ontvankelijk verklaard werden tegenover 3.545 in 2008. Er zijn in 2009 dan ook niet minder klachten, maar wel degelijk meer klachten!"

Minister interpelleren.
De Vrt kan zich met dergelijke cijfers bezwaarlijk tevreden stellen, zegt Jurgen Verstrepen, het aantal klachten
blijft immers stijgen, het komt er op neer dat elke dag 11 personen in Vlaanderen tegen de Vrt een ontvankelijke klacht indienen. Parlementslid Verstrepen is dan ook van plan om minister Ingrid Lieten in het kader van de besprekingen omtrent de nieuwe beheersovereenkomst, daarover te interpelleren en met deze cijfers te confronteren zegt Verstrepen in zijn persbericht van vandaag.

NVDR.
Ondanks dat ook de Vrt,  zoals vele anderen, o.a. het IPV te A'pen, haar dotatie van de Vlaamse Overheid heeft zien afschaffen of
inkrimpen, - maar Vlaanderen Vakantieland nog steeds veel te veel in het buitenland plaatsvindt- , blijft de Vrt een "Rode propagandazender", of minister Lieten tegen het rode beleid van de Vrt iets gaat ondernemen valt te betwijfelen. Wil Jurgen Verstrepen slechts politiek scoren?  

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel.
EVER ©

Laatste update ( 08 december 2010 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.