Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16935656





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Europol : Raad van Bestuur verzamelt in Brussel.
07 december 2010
Hoogste beleidsorgaan komt op 8 en 9 december in Egmontpaleis samen.

Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 783.400
Genk / Brussel  7 december 2010 

Lees ook MM-182-09

Op woensdag 8 en donderdag 9 december 2010 vindt in het Brusselse Egmontpaleis de Raad van Bestuur van Europol plaats. De Raad van Bestuur is Europols hoogste beleidsorgaan en is verantwoordelijk voor de beleidsrichting die Europol als Europees agentschap wil uitgaan. Deze Raad bestaat uit vertegenwoordigers uit de 27 lidstaten en de Europese Commissie.

Naar aanleiding van het Belgische EU Voorzitterschap wordt de laatste raad van bestuur van 2010 in ons land
georganiseerd. De vergadering wordt voorgezeten door de Belgische vice-president van deze Raad van Bestuur, Peter De Buysscher, directeur Internationale Politiesamenwerking van de federale politie.

Europees agentschap Europol.
 De Europese politiedienst, bestaat 11 jaar, en is sinds 1 januari 2010 via het Europol Raadsbesluit een
volwaardig Europees agentschap geworden. Deze wetswijziging heeft als doel om Europol nog doeltreffender en slagvaardiger te maken in zijn strijd tegen de zware internationale en georganiseerde criminaliteit in Europa.

Ook al heeft Europol niet de uitvoerende bevoegdheden die de nationale politiediensten hebben (en dus bijvoorbeeld geen huiszoekingen kan doen of personen arresteren), toch is het een belangrijk wapen in de strijd tegen de Europese grensoverschrijdende criminaliteit. Niet alleen wordt binnen Europol via de verbindingsofficieren informatie uitgewisseld tussen de lidstaten en tussen de lidstaten en Europol, ook groeit Europol door de inzet van technologische ontwikkelingen uit tot hét Europese “intelligence centre” die de lidstaten moet helpen in hun strijd tegen de zware en georganiseerde criminaliteit.

Bij Europol wordt eveneens informatie inzake criminele feiten en daders opgeslagen en verwerkt en via analytische werkbestanden wordt er ook informatie geanalyseerd om specifieke fenomenen of dadergroepen, actief in meerdere lidstaten van de Europese Unie, in kaart te brengen om zo de operationele aanpak te ondersteunen.

Europol versterkt momenteel ook een 24/7 operationeel centrum om de lidstaten nog béter, en de klok rond, te kunnen assisteren. Europol is dan ook betrokken bij de coördinatie van meer dan 10.000 grensoverschrijdende onderzoeken per jaar. Europol kan, weliswaar zonder uitvoerende bevoegdheid, ook deelnemen aan gezamenlijke onderzoeksteams.

Raad van Bestuur
Op 8 december wordt de vergadering van de Raad van Bestuur geopend door Fernand Koekelberg,
commissaris-generaal van de federale politie. De commissarisgeneraal zal daarbij de directeur van Europol en de Raad van Bestuur zijn steun betuigen voor het werk dat tot nu toe door het agentschap geleverd werd. Op de Raad van Bestuur zullen talrijke beleidsmatige en strategische aspecten inzake de werking van Europol worden behandeld.De volgende Raad van Bestuur wordt georganiseerd onder Hongaars voorzitterschap in februari 2011.

Bron : Europol.
---- einde persbericht.
EVER ©

Laatste update ( 07 december 2010 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.