Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16928024





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Mediacircus in Antwerpen rond verkiezingen en Vlaams Belang.
09 oktober 2006
Filip Dewinter bij aankomst Stadhuis door publiek op awoert geroep onthaald.


Betekom / Antwerpen 9 oktober 2006
Het binnenstromen van de resultaten van Antwerpen liet maar op zich wachten, dus duurde het eveneens uren vooraleer FILIP DEWINTER zijn nederlaag in Antwerpen Stad aan de massaal aanwezig pers kon melden.

Wachten op uitslag kwam goed uit.
Omstreeks 21:20u kon DEWINTER de pers, die het Vlaams Belang hoofdkwartier te Antwerpen massaal had bezet, niet langer aan het lijntje houden, de eerste resultaten werden immers door de aanwezige <gatlik>journalisten op de VRT televisie ter plekke gevolgd en de ene ploeg na de andere begon in te pakken. Ondertussen had DEWINTER zich op de 1e verdieping verscholen en werkte daar aan een persverklaring die eerder al om 19.00u was aangekondigd.
Het was wachten op resultaten, technische problemen met straalverbindingen, sabotage, waren de geruchten die in het Vlaams Belang hoofdkwartier werden opgevangen, maar toen ANKE VANDERMEERSCH zich rond 21.00u als een donderwok naar de 1e verdieping repte, was dat een teken aan de wand.


Links : Het kot aan de Amerikalei was (voor de pers) veel te klein zoals men dat in de  volksmond zegt, "wachten" op Filip Dewinter was de boodschap. Later moest blijken dat de kleuterklas van VTM op het 1e verdiep exclusief mocht gaan filmen, slechts weinigen van de rest van de aanwezige internationale pers had dat in de gaten !
Rechts : De kleuterklas van VTM die eerder ook te Schoten beelden kwam schieten maar geen enkel interview afnam, laat staan iets op de kabel stuurde.
Awoertgeroep.
Het ging al naar 22.00u toen FILIP DEWINTER op de grote markt arriveerde om zijn eerder voor 19.00u aangekondigde verklaring te komen afleggen, onder het aanwezige publiek dat voor het Stadhuis was samengekomen, hadden al een twintigtal personen om "Patje" geroepen, de binnensijpelende informatie van de score van de SPa was ook al bij het publiek op de Grote Markt bekend geraakt, DEWINTER had dus wat vroeger moeten opdagen ...
FILIP DEWINTER mocht onder het "awoert" geroep en ge?scorteerd door  zijn gekende lijfwachten het Stadhuis binnenstormen. Waarom waren er geen "voorstanders" van het Vlaams Belang aan de ingang van het Stadhuis te bekennen die FILIP 'de grote' een hart onder de riem kwamen steken ???? 
94.909 Kiezers in Antwerpen.
Volgens het Vlaams Belang hebben op 8 oktober 94.909 kiezers voor de partij gestemd, waren er daarvan geen twintig bereid om hun hoofdman v??r het Stadhuis te komen steunen (zonder te provoceren) net als dat handvol lawaaimakende sympathisanten van "Patje" ??
Kiezerspubliek moppert.
Tijdens zijn aanwezigheid op de bijeenkomst te Schoten, kreeg FILIP DEWINTER van een trouwe kiezer te horen dat er resultaat moet komen, het heeft geen zin om te blijven stemmen op een partij die niet verder kan komen van wat we ze nu zijn "hij kan nie vejer" besluit de dame op haar antwerps ....
Voor "Vlaanderen" of voor "Eigen Belang" Eerst.
Het is inderdaad juist, dat de aan de macht zijnde politici ??n bende struisvogels is, zij (in koor) durven de vereiste maatregelen om de miljardenstroom naar Walloni? een halt toe te roepen uit politieke overweging niet nemen !
Maar we vrezen, dat eens de "kleinen" van het Vlaams Belang, de "groten" aan de macht hebben gestemd, ook zij mee aan de tafel van het "Profitariaat" zullen aanschuiven. Zegt men niet dat zij die aan de "pot" zitten, eraan lekken, we vrezen dat het Vlaams Belang daarop geen uitzondering zal vormen. 
Hoe sterk het Vlaams Belang's karakter is, hebben ze zondag weer bewezen toen ondermeer VTM exclusief op het 1e verdiep aan de Amerikalei mocht gaan filmen.  Hoezeer ze voor een zender als VTM die het Vlaams Belang bekampt, plooien als een knipmes,  d?t is meer dan een teken aan de wand hoe sterk, of hoe zwak de vastberadenheid is !  
Voorlopig genoeg van het politiek circus en de persmuskieten.
Na de heisa rond het Vlaams Belang en de massale persbelangstelling daarrond, houdt deze redactie het rond politieke thema's het <voorlopig ?> voor bekeken.
We gaan de politiek er nog bijsleuren als het in verband staat met technische dossiers, nu we het Vlaams Belang al een hele poos gevolgd hebben, stellen we vast, dat het ook om P en P gaat, "Politiek" en "Pers" en vice versa en die "kruipen" voor mekaar en beiden strooien het <kies>publiek permanent zand in de ogen ! Belgen lopen veel te veel in het gareeltje, ondergaan gelaten hun lot en zijn onvoldoende kritisch.

Erik Verbeeck


Laatste update ( 10 oktober 2006 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.