Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16935657





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Helikopterwrak na 35 jaar gevonden en geïdentificeerd.
03 december 2010

In 1965 in Congo verongelukte helikopter teruggevonden.

Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 782.500
Brussel / Genk 3 december 2010

Minister De Crem meldt dat een Belgisch militair expeditieteam deze morgen, na een moeilijke voettocht van verscheidene dagen door het dichte regenwoud, het wrak heeft gevonden van de helikopter die in juli 1965 verdween in de buurt van Buta, in het noordoosten van Congo. Militairen van het 2de bataljon Commando uit Flawinnes, bijgestaan door Congolese collega’s, gidsen en dragers startten deze expeditie halverwege de maand november na een lange voorbereiding.

Sporadisch contact.
Begin deze week verlieten zij de bewoonde wereld en kon er enkel nog sporadisch vanuit open plekken in het oerwoud gecommuniceerd worden met België. Vlak voor de middag kon het expeditieteam echter met enige fierheid melden dat het helikopterwrak gevonden werd en positief geïdentificeerd kon worden aan de hand van immatriculatiegegevens. Verder onderzoek op de crash site moet uitwijzen of er nog sporen van de bemanning te vinden zijn. De Congolese helikopter, gevlogen door een Belgische bemanning, verongelukte in 1965 op weg naar Buta waar enkele Belgische religieuzen zouden geëvacueerd worden. Het toestel kwam echter nooit op zijn bestemming aan.

Felicitaties.
Minister De Crem en Chef Defensie, Generaal Delcour, feliciteren het expeditieteam voor hun doorgedreven inspanningen om van deze opdracht een succes te maken. Het expeditieteam keert rond 18 december terug naar België.

Bron : Defensie.

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
jvds


© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.