Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16935659





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Blokstrooien voor de eerste keer toegepast.
02 december 2010
Poederachtige sneeuw textuur kleeft sterk aan de weg.

Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 782.100
Genk / Brussel 2 december 2010

Het agentscap Wegen en verkeer verspreidt in een laat persbericht van 1 december 2010 volgend bericht : Blokstrooien voor de eerste keer toegepast

Sinds 16u trekt er een sneeuwzone over Vlaanderen. De intensiteit van de sneeuw is hoger dan voorspeld. Doordat de sneeuw een poederachtige textuur heeft, kleeft hij sterk aan de weg. Deze twee factoren zorgen ervoor dat er tijdens de avondspits gladheid optrad op verschillende locaties in West-Vlaanderen, Oost-Vlaanderen en Vlaams-Brabant. De strooidiensten voeren sinds de late namiddag ruim- en strooiacties uit om de gladheid te bestrijden.

De weeromstandigheden zijn van die aard dat in het kader van het winteractieprotocol een crisisteam werd geïnstalleerd. Het Agentschap Wegen en Verkeer, het Verkeerscentrum en de federale Wegpolitie zijn vertegenwoordigd in dit team dat permanent de toestand op de weg in het oog houdt vanuit het Verkeerscentrum. Zij werken intens samen om de problemen op de weg in kaart te brengen, prioriteiten te stellen en de te nemen acties te bepalen. Het crisisteam staat permanent in contact met Meteo Wing om de weersvoorspellingen op de voet te kunnen opvolgen.

Eén van de acties die in het kader van het winteractieprotocol worden toegepast is het blokstrooien. Dit werd onder andere toegepast op de E40 van Bertem tot Brussel en in de andere richting van Brussel tot Tienen.

Het Agentschap Wegen en Verkeer, het Verkeerscentrum en de federale Wegpolitie vragen weggebruikers om hun snelheid aan te passen en rekening te houden met extra vertragingen.

Volgens de laatste weersmodellen van Meteo Wing zal het de hele nacht blijven sneeuwen. Morgen verwachten we sneeuwval in de ochtendspits; deze zal waarschijnlijk in de loop van de dag aanhouden.

Extra vertraging tijdens de ochtendspits
Omwille van de weersomstandigheden moet de weggebruiker rekening houden met extra vertragingen tijdens de ochtendspits. Op de linkerrijstrook op snelwegen, kleinere gewestwegen, op- en afritten en viaducten kan het nog lokaal glad zijn. Ook op verbindingen waar in de regel geen vertragingen optreden, zullen de reistijden hoger zijn.
Indien de sneeuwval de hele nacht aanhoudt, moeten weggebruikers er rekening mee houden dat nog niet alle rijstroken tijdens de ochtendspits vrij zullen zijn. De strooidiensten van het Agentschap Wegen en Verkeer voeren de hele nacht strooi- en ruimbeurten uit.

Het Agentschap Wegen en Verkeer, het Verkeerscentrum en de federale Wegpolitie vragen weggebruikers om vannacht geen onnodige verplaatsingen te maken. Ook voor de ochtendspits vragen wij weggebruikers om hun verplaatsingen te beperken tot het strikt noodzakelijke.

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel.

Laatste update ( 02 december 2010 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.