Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16935659





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Genk : Campagne Energiebewuste handelaar een kaakslag voor installateurs-Update4
01 december 2010
Genk improviseert en Schepen Ali Caglar discrimineert.

Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 781.900
Genk 1 december 2010.

--- wijziging 09:45 2/12/10

--- Update 4 09:45 2/125/10
De beoogde website van stad Genk is op dit moment nog steeds niet online, hier vindt u alvast het inschrijvingsformulier.  Hier de toelichtingen.

--- Update 3
20:20 1/12/10.
Freya Van Den Bossche zegt dat het rendabel blijft om te investeren in zonnepanelen, zeker voor particulieren 
en kmo's, maar ook de grote projecten blijven rendabel, de reactie van de minister komt er na de nieuwe studie van Encon, 3E en Zero Emission Solutions.
Commercieel.
De studie zou de afbouw van de steun voor zonnepanelen die de Vlaamse regering wil doorvoeren schadelijk vinden
voor de rentabiliteit van zonneenergieprojecten. Het kabinet van Freya Van den Bossche zegt dat de die studie de zaken wat teveel door een industriële bril bekijkt, er zou in de studie enkel gekeken zijn naar de impact op grote  projecten van 25 kWp en hoger, maar de particulieren en de kmo's installaties plaatsen die kleiner zijn 10 kWp. De woordvoerder van de minister wil dat de forse winsten die bij de aanleg van zonneparken worden gerealiseerd, worden
afgebouwd.
--- einde update 3

15:00 1/12/10 Update 2.
Robin B. van Encon had het, om het tij voor de geplande afbouw van de vergoedingen voor het plaatsen van zonnepanelen nog te doen keren, over een gesprek met minister Freya Van Den Bossche. Encon, 3E en Zero Emission hadden immers met een studie gepoogd om de Vlaamse regering tot andere gedachten te brengen, maar de drie zijn niet geslaagd in hun opzet. Minister van Energie, Freya Van den Bossche, blijft het de moeite vinden om te investeren in zonnepanelen, alleen zal het voortaan 8 à 10 jaar duren vooraleer de investering is terugverdiend.

Lees hier een ander online artikel over de gevolgen van investeren in zonnepanelen. 

Commercieel -eigen-belang.
Volgens de sector van zonne-energiebedrijven wordt de steun te snel en te drastisch afgebouwd en vreest men voor het verlies van 10.000 banen, uiteraard speelt het commercieel belang van die firma's, maar ook de politiek draagt een verpletterende verantwoordelijkheid in dit debacle. Morsum Magnificat heeft al heel lang aangetoond dat het plaatsen van zonnepanelen niet de juiste manier is om de energieproblemen op te lossen.

Groenen.
Het zijn de "Groenen" die uit puur politiek eigen belang in 1994 begonnen zijn om de trein op het verkeerde spoor te zetten, zij hebben toen van de politieke situatie misbruik gemaakt om de producenten te verplichten om 4% van hun productiecapaciteit om te zetten in groene stroom en dat was een miskleun van jewelste. Sinds jaren staan o.m. in Spanje de zonnefarms te koop, dat de kopers van zonnepanelen niet méér verstand hebben is onbegrijpelijk en wraakroepend.
--- einde update 2

--- Update 1 14:30 1/12/10
Isabelle Vanderheyden, duurzaamheidsambtenaar laat weten dat men probeert om vandaag de website online te krijgen.
--- einde update 1   

Het Genks stadsbestur heeft zich qua Rationeel Energiegebruik -REG- aan de denken gezet, om haar kwarteleitje uit te broeden heeft stad Genk beroep gedaan op het Genks bedrijf Encon. Om hun idee toch op een spoor te krijgen, werden vier bedrijven -MEXX, HVAC,resataurant El Greco en slager DANNY voor de Genkse kar gespannen, die bedrijven werden door Enco, qua rationeel energiegebruik doorgelicht.

Fiasco.
Zoals gewoonlijk ziet stad Genk het "groots", daarom wil men buiten de vier bedrijven nog meer Genkse
handelaars warm maken te investeren in REG, stad Gen nodigde meteen meer dan duizend personen uit om in wedstrijdvorm door Enco een audit te laten uitvoeren, op dinsdag 30 november werd in C-Mine een info- avond georganiseerd, initiatiefnemers waren de dienst Leefmilieu en Openbare Werken, Schepen Caglar en Erik Gerits, dienden vast te stellen de belangstelling een fiasco van jewelste was, van de tachtig personen die zich uiteindelijk hadden ingeschreven, daagden er slechts een dertigtal op, de kleine zaal was nog niet voor de helft gevuld! We hebben zelfs niet de moeite gedaan om foto's te maken.

Stadsgids.
Er werd ook nog een rondleiding in C-Mine georganiseerd, over de taak van Jean Huysens hebben we alleen maar lof, Jean geeft blijk van grote kennis van de historiek van de mijnen.

In het land der blinden?
De voordracht over hoe REG aan te pakken en er mee om te gaan puilde uit van de commerciële bedoelingen,
met de voordracht werden alle installateurs, ondermeer deze die bij de firma's, in hun hemd gezet, Encon zou de énige zijn die weet hoe installaties moeten gebouwd worden, daarbij maakt Encon gebruik om de besstaande installaties als ondermaats te beschouwen, mogelijk bij de aanlag gebrek aan kennis te duiden, door te verwijzen naar ultra nieuwe systemen, lampen, motoren, etc. Welk bedrijf is in staat om haar technische installaties aan de sterk evoluerende techniet te updaten?. Encon gedroeg zich als eenoog in het land der blinden, wellicht vandaar, dat na afloop van de uiteenzetting niemand een vraag stelde, ook deze redactie deed om die reden niet.

Wedstrijd.
Om het initiatief te promoten, organiseert stad Genk tussen de handelaars een soort wedstrijd, volgens de
infodocumenten van de stad zou men meer informatie moeten kunnen vinden op
www.genk.be/energiebewustehandelaar of bij de dienst leefmilieu op het telefoonnummer 089/65 45 87 of 089 65 46 12. Wij hebben het geprobeerd, maar het lukte ons niet.

Schepen Caglar.
Tijdens deze infoavond hadden we de kans om de Schepen Ali Caglar te interpelleren waarom Morsum Magnificat
van hem nooit een antwoordt op vragen via e-mail ontvangt, Caglar die soms aanwezig is bij bijeenkomsten waar ook de Turkse Grijze Wolven verschijnen-sic-, maakte er zich vanaf met een kwinkslag door het af te wimpelen naar zijn administratie, vele Genkenaars -wellicht ook Wim Dries- hopen dat Ali Caglar geen burgemeerster wordt.

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck ©

Laatste update ( 02 december 2010 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.