Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16926464





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Houthalen : 28 Jarige stelende Turk geëlektrocuteerd in HS cabine.
29 november 2010
Niet de eerste inbraak in het gebouw werd koperdief fataal.

Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 781.400
Genk / Houthalen 29 november 2010.

--- Update 1 05:50 30/11/10
De reeds overleden Turkse dief werd niet door een medewerker van de school, maar door iemand van Infrax die de meterstand kwam opnemen, gevonden, de cabine was dus nog niet met een dradloos systeem voor meteropneming uitgerust. 

De Euroschool "De Mozaïek" te Houthalen was vorig jaar al onderwerp van brandstichting, kort nadien werd er ingebroken om de laagspanningsborden te slopen en het bruikbaar koper en dergelijke te stelen. Dat wetende was het wellicht niet aangewezen om de hoogspanningscabine in dienst te laten en had men beter geopteerd om de spanning te snijden.

Verval geeft aanleiding tot criminaliteit.
Na de brand kreeg het terrein en de gebouwen aan de Huidevetterstraat te Houthalen het uitzicht van één grote puinhoop, wat uiteraard ook dieven op ideeën bracht en het resultaat daarvan liet niet lang op zich wachten, het laagspanningsbord, etc. werd al gesloopt. Ondertussen werd het pand verkocht aan Lucerna te Genk, een school die al vele jaren zogezegd "voorlopig" op het industriegebied aan de Woudstraat in Genk is gevestigd. Daaromtrent werd in Genk destijds al door Chris Dubois gereageerd maar Jef Gabriëls beweerde toen dat het slechts een tijdelijke oplossing was. 

Toegang hoogspanningscabine.
Enkele maanden geleden werd het laagspanningslokaal deels leeggeroofd, de deur werd terug dichtgemaakt, maar het zou blijken dat men, via dat lokaal, langs de binnenkant van het gebouw in de hoogspanningscabine terecht kan komen? Dat moet nu onlangs gebeurd zijn, een dief -of meerdere- heeft zich, via een andere deur dan de normale metalen aan de buitenkant van het gebouw, toegang kunnen verschaffen tot de hoogspanningscabine. Een HS cabine met meerdere toegangsdeuren kunnen wij ons niet voorstellen, er hapert duidelijk iets.

Werd deze cabine nog jaarlijks  gekeurd?
Was er meer dan één toegang?


In deze HS Cabine vond de 28 jarige Turk A.E. de dood, de vraag is of hier periodieke keuringen werden uitgevoerd -art.272 A.R.E.I.?? Wij betwijfelen dat omdat de inbreker zich niet via deze deur toegang verschafte.

Geëlektrocuteerd.
De vervallen school heeft zo te zien al vaak bezoek gekregen van dieven, dat wie dan ook de werf in dergelijke staat achterlaat, is onbegrijpelijk. Dat de hoogspanningscabine in dienst blijft, ook al is het een dispersiecabine, is evenmin te verantwoorden, ook hier speelt weer "puur geldgewin". Het buiten dienst stellen van de cabine met verbouwingen in het vooruitzicht is duurder dan een werfaftakking te maken op een bestaande cabine. Nu het kwaad weer is geschied, ook al is de dief in fout, gaat Infrax de zaak spanningsloos zetten en gaat het Lucerna van Genk ook acties ondernemen. Te laat vinden wij, de 28 jarige Turk A.E. heeft er het leven bij gelaten, hij werd pas heden morgen door een medewerker van de school gevonden, vermoeden bestaat, dat de overledene er al verschillende dagen moet gelegen hebben. Gaat iemand een degelijk onderzoek instellen.

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel.
Erik Verbeeck ©

Laatste update ( 30 november 2010 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.