Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16928025





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Verkiezingen niet veilig met stemcomputers ?
07 oktober 2006
Vlaams Volksvertegenwoordiger John Vrancken over stemcomputers ...
Bezoekers website MM nu al 147.350

Betekom 7 oktober 2006 11:40u
Dat de politieke partijen die de macht maar al te graag houden en het doel om dat op autoritaire manier af te dwingen of  te behouden alle middelen heiligt, staat als een paal boven water.
Het zou niet eens verwonderlijk zijn, dat ook de stemcomputers als geheim wapen worden ingezet, daarom publiceren we onderstaand bericht van John Vrancken :

Verkiezingen niet veilig met stemcomputers?

Inderdaad!

Kiezen met verouderde computers (sommigen zijn zelfs 13 (!) jaar oud) houdt zekere risico's in.  In Nederland deed men al de test en haalde een organisatie een stemcomputer uit elkaar om daarna vast te stellen dat deze helemaal niet beveiligd zijn...

Met de ervaring dat 'alle middelen goed zijn om het Vlaams Belang onderuit te halen?, zou men zich dus de vraag kunnen stellen of de uitslagen softwarematig niet ?even? kunnen ?bijgestuurd? worden?

Iedereen, die wat van computers en telprogramma?s afweet, is er zich van bewust dat in de programmatuur een eenvoudige sleutel kan ingebouwd worden, die bv. elke 2de stem, die aan het Vlaams Belang wordt gegeven, aan een andere partij wordt toegekend?

Men kan zich dus ook de vraag stellen of de bewering van het departement van minister Keulen, dat deze stemwijze volledig veilig en verzekerd is, te vertrouwen valt? Niet dat de minister niet te vertrouwen zou zijn, maar of binnen zijn departement geen ?vindingrijke? harde tegenstander van de ene of andere partij het programma ?een beetje? bijgestuurd heeft?

Bij de vorige verkiezingen moesten de verkiezingen van Veurne herdaan worden omdat het Vlaams Blok toen gewoon niet op het scherm stond !? Hoe legt men dit dan uit?

Het ware dus aangewezen om tegelijk met de stemming een kleine uitdraai te krijgen van zijn uitgebrachte stem en deze dan in een urne als bijkomende controle te deponeren? maar dat kan blijkbaar niet !?

Twijfel en ongeloof blijft dus blijkbaar nog altijd bestaan?
John Vrancken
Vlaams Volksvertegenwoordiger

Laatste update ( 07 oktober 2006 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.