Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16926466





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Nieuw Dak : Zijn ze onbetrouwbaar en misbruiken zij hun macht?
22 november 2010
Gemandateerde mag niet binnen in appartement, wat heeft ND te verbergen?

Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 778.700
Genk 22 november 2010

--- wijziging 10:45 23/11/10
--- wijziging 19:45 22/11/10

"Sommigen van het personeel van Nieuw Dak is erg agressief" klinkt het bij diverse huurders in de Priesterhaagstraat. Vandaag heeft deze redactie het zelf aan de lijve ondervonden.

Geen toegang.
Aangestelde J. diende een plaatsbeschrijving van een wisselappartement aan de Priesterhaagstraat uit te
voeren. Omdat de huurders eerder al hadden vastgesteld dat Nieuw Dak ondermeer, ten nadele van de huurders, een foute gasmeterstand noteerde, wilden de huurders de plaatsbeschrijving door een behoorlijk gevolmachtigde getuige laten bijwonen maar de aangestelde van Nieuw Dak wilde de persoon niet binnen laten, ergo, gaf de persoon een duw en sloot de voordeur.

Onbetrouwbaar en machtsmisbruik.
Deze redactie heeft ondertussen uit diverse dossiers al voldoende bewijsmateriaal waaruit blijkt dat Nieuw
Dak in de verhuring en de omgang met de huurders, een onbetrouwbare partner is waarvan bovendien, zoals uit getuigen en eigen ervaring ook nog blijkt, medewerkers zich schuldig maken aan machtsmisbruik.

Huurders moeten meer samenspannen.
Nieuw Dak maakt er schromelijk misbruik van dat velen van de huurders de Nederlandse taal niet of
onvoldoende machtig zijn, bovendien de wijk uitpuilt van jaloerse bewoners waarvan sommigen mekaar niets gunnen en aanklagen, ondertussen lacht Nieuw Dak in haar vuistje en gaat rustig haar gangetje.



Afwerking aan keukenraam van het terras ! Een deel is niet afgestopt tegen het indringen van vocht! Het appartement is ondertussen reeds bewoond en op de plaatsbeschrijving is van deze tekortkoming niets vermeld ....


Raam van een slaapkamer, dichting hangt gewoon los, een overal voorkomend fenomeen van de renovatiewoede van Nieuw Dak appartementen, een renovatie die 55.000 Euro per appartement heeft gekost! De aannemer blijft wel tien jaar aansprakelijk. Waarop wacht Nieuw Dak? Of was haar lastenboek niet in orde? Van het feit dat de dichting los hangt, staat niets vermeld op de plaatsbeschrijving, toch hebben de huurders het document ondertekend.

Nieuwe woning en al water in de kelder.
Een gezin dat tien maanden in een wisselappartement verbleef en uiteindelijk terug in haar "officieel
gehuurde" woonst kan, heeft al na één dag water in de kelder, of de opgeslagen goederen waterschade hebben, weten we -nog- niet.  Maar dat is niet het enige probleem in het appartement, er is een waslijst van opmerkingen die Nieuw Dak, via een tegensprekelijke opmeting, zal worden toegestuurd. We onderzoeken momenteel of Nieuw Dak voor de 55.000 € die ze per appartement investeerde, ergens vergoedingen of subsidies ontvangt. Hoe dan ook is de afwerking van de appartementen een regelrechte schande.

Ook misbruik van vertrouwen?
Bij de renovatiewerken gebruikt de aannemer van Nieuw Dak water van de huurder wiens contract blijft doorlopen, pas wanneer de huurders Nieuw dak daarop attent maken, betaalt Nieuw Dak in sommige gevallen terug, maar het gebeurt ook, dat Nieuw Dak weigert! Huurders die niet op hun strepen staan, of niet in staat zijn zichzelf te verdedigen zijn de pineut. Huurders van wie er tijdens hun afwezigheid water is afgetapt, moeten naar de Genkse Politie stappen en eisen dat er PV wordt opgesteld tegen onbekenden wegens diefstal van water. We hebben weet van drie gevallen, slechts in één geval betaalde Nieuw Dak vrij snel terug. Als Nieuw Dak door haar aannemers water laat gebruiken dat op naam van de huurder staat, de huurder daar niets van weet, ruikt dat niets minder dan naar misbruik van vertrouwen.  

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck ©

Laatste update ( 23 november 2010 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.