Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16926466





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Bokrijk : Elektriciteitbord in keuken Dennenhof uitgebrand-Update1
22 november 2010
Laagspanningbord werd recent nog door Aib-Vinçotte gekeurd.

Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 778.600
Genk / Bokrijk 22 november 2010.

--- wijziging 22:00 23/11/10

--- Update 1 10:00 23/11/10
Als de verzekeraars toch komen kijken, dan kunnen ze meteen ook aandacht schenken aan de aanwezigheid van een Franklin staaf die tegen de schouw is gemonteerd en die fungeert als bliksemafleider, maar aan geen enkele norm ter zake voldoet.

Radioactief.
Het Dennenhof was in 2005 nog uitgerust met een illegale, onnuttige en uiterst gevaarlijke radioactieve opvanger type Combinator, een tuig dat na een proces verbaal van het Federaal Agentschap Nucleaire Controle werd verwijderd maar waarvan de verticale draagbuis, waarop het tuig gemonteerd was, is blijven staan. Deze redactie is voor honderd procent zeker dat de buis nog Radium 226 bevat omdat de firma die de verwijdering uitvoerde niet beschikt over een besmettingsmonitor die voldoet aan de ISO 7503 norm zodat er na de verwijdering van de Combinator, geen deugdelijke besmettingsmetingen werden uitgevoerd.

Dennenhof : Niet conforme, de facto gevaarlijke bliksemafleider.


Een verticale opvanger moet voorzien zijn van twee daalleidingen, de leidingen moeten minstens vijftien centimeter boven het rieten dak uitsteken,etc..!  

Niet conform en gevaarlijk.
Aangezien de verticale buis -Franklin staaf- nog aanwezig is, deze met een koperen lat met de aarde verbonden is, dient de verticale buis als opvanger voor bliksem aanzien te worden. De daalleiding ligt op het rieten dak, wat strijdig is met de NBN 579 -sinds 1974 in voege-, de NBN C18-100 -sinds 1985 in voege-, de wet op de brandveiligheid in gebouwen -KB 19 december 1997- en de IEC 62305 in voege sinds 1 januari 2006.

Dennenhof 2005 : Illegale en zeer gevaarlijike radioactieve Combinator.


De Combinator werd gemaakt door de firma L'Aigrette -St Pieters Leeuw- was samengesteld uit Radium 266 bronnen -Ionotron USA-. Het toestel werd nooit aan een wettelijke controle onderworpen en veroorzaakte veel besmettingen van onderliggend materiaal, we zijn voor 99,9 % zeker dat bij de verwijdering geen metingen werden uitgevoerd met een besmettingsmonitor, de eigenaars moeten het bewijs van het tegendeel leveren, zelfs een attest van de verwijderaar geldt niet als bewijs, alleen als er een oganisme vooor fysische controle ter plaatse besmettingsmetingen zou hebben gedaan, wat zeer onwaarschijnlijk is.

Uitdaging.
Morsum Magnificat daagt de brandweer van Genk -en elders- uit om de buis waarop het radioactief tuig heeft gestaan, op radioactieve besmetting te meten. De te gebruiken besmettingsmeter moet een detector hebben van minstens 150 mm² -ISO 7503-. De brandweer kan dan meteen ook nagaan of de achtergebleven radioactieve besmetting met Ra-226 deeltjes afwrijfbaar is en bekijken of deze zich niet verder kan verspreiden en eventueel in het regenwater terecht kan komen.
--- einde update 1

Kort na negen uur is er een probleem ontstaan met een elektrische schakelkast in de keuken van het Dennenhof in het domein Bokrijk. Personeelsleden die er al aan het werk waren, hoorden knallen die afkomstig waren van de schakelkast die in de keuken staat.

Snel naar buiten.
Alain R. reed snel nog een paar gasflessen naar buiten, sloot de gastoevoer af en verwittigde de brandweer van Genk, nog een tweetal andere personeelsleden maakten gewag van luide knallen en gensters aan de elektrische schakelkast, verdere details konden ze niet geven.

Grote elektrische kast.
De brandweer van Genk had een officier ter plaatse gestuurd die wat meer afweet van elektrische installaties maar toen Morsum Magnificat de luitenant vroeg of het om een "hoofd" dan wel "onder" bord ging, kon -of wilde?- de "luit" niets kwijt. "Het gaat om een groot bord" zei hij.

Probleem met elektrische schakelkast in de keuken


De keuken van het Dennenhof is volledig zwartgeblakerd de elektriciteitskast totaal vernield, we stellen ons vragen omtrent de conformiteit van de elektrische installatie. De Directie van het Dennenhof verwijst voor meer -trechnische- informatie naar de technische dienst van Bokrijk.

Weer een elektrisch probleem.
Het blijkt dat het bord volledig vernield werd en de keuken zwart geblakerd is. Feit is dat de brand door een elektrisch probleem is ontstaan, er weliswaar alleen maar stoffelijke schade is, maar de vraag dient opnieuw gesteld ; Was de elektrische installatie conform het A.R.E.I.? Morsum Magnificat is quasi zeker van niet, een conforme elektrische installatie kan geen brand veroorzaken, maar wie gaat dat blootleggen, welke expert gaat dat aandurven?

Dennenhof Bokrijk vindt u hier
http://www.dennenhof.be/pagina.php?id=21894

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel.
Erik Verbeeck ©

Laatste update ( 04 februari 2011 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.