Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16926467





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Genk : Ook getest op mensen,maar ook op Genk en de Vrt-reacties-Update4
20 november 2010
Voedselagentschap stelt PV tijdens opnames in C-Mine.

Paginabezoekers website Morsum Magnjificat : 779.300
Genk 20 november 2010.

--- Update 4 18:15  24/11/10
--- Update 3 13:20 23/11/10.
--- Update 2 09:35 23/11/10.
--- Update 1 19:15 22/11/10.
--- wijziging  08:00 21/11/10.
--- wijziging  16:30 20/11/10.

--- Update 4 18:15  24/11/10
Vrt reageert.
Geachte mevrouw, geachte heer,
Wij willen u nogmaals van harte bedanken voor uw deelname aan het “Ook Getest op Mensen” ontbijt en bloedonderzoek.  Door uw medewerking kunnen wij diabetes, een maatschappelijk zeer belangrijk gezondheidsthema, beter bekend maken.  

Het labo heeft ondertussen alle stalen geanalyseerd.  Als het resultaat van de analyse verdere medische aandacht verdient, zal het labo uw huisarts hiervan op de hoogte stellen. (Concreet: wanneer de glucosewaarde in het bloed hoger ligt dan 100 mg/dl). 

Wij willen ons nogmaals excuseren voor de aanvankelijk ongelukkige plaatsing van de buffettafel door het door ons ingehuurde cateringbedrijf. Alsook voor de e-mail die sommige deelnemers in “CC” i.p.v. “BCC” ontvingen. We hebben hier de nodige lessen uit getrokken en zullen er met de grootste zorg op toezien dat dit in de toekomst niet meer gebeurt.

De nieuwe reeks “Ook Getest op Mensen” start op woensdag 15 december en loopt tot woensdag 9 maart. De precieze uitzenddatum van deze reportage is nog niet bekend. We houden u hier uiteraard van op de hoogte, en hopen dat u de uitzending met belangstelling zult bekijken!  

Vriendelijke groeten,
Wim Vandenbussche
Redacteur
Céline Van Leuven
Producer
Berten Baert
Eindredacteur
--- einde update 4
NVDR: Als de lat op 100 mg/dl wordt gelegd lijkt mij dat wel wat overdreven, specialisten zeggen mij altijd dat als mijn bloedsuikerpiegel 's morgens < 127 mg/dl is, dat nog goed is, mijn resultaat was op de bewuste zaterdag 184 mg/dl en dat is te hoog. Toch ben ik blij met het resultaat, Endocrinoloog Jos Tits -ZOL- en Dr J. Liberloo moeten op basis daarvan hun diagnose stellen. Wegens ontoereikende financiële middelen kan ik geen zelfcontrole doen, de VDV realiseert jaarlijks een zakencijfer van 832.000 Euro met de verkoop van zelfcontrole materiaal, hun leden krijgen slechts 15% korting, maar zelfs dan is het voor velen nog te duur. 
 

--- Update 3 13:20 23/11/10.
favv levert blijkbaar goed en snel werk. -zelfs op anonieme klachten-.
Het Federaal Voedselagentschap is blijkbaar één van de weinige diensten die fatsoenlijk werk levert, het FAVV is zaterdag ingegaan op een anonieme melding, was relatief snel ter plaatse maar net iets te laat om nog wachtende kandidaten boven het voedsel te kunnen fotograferen. Een medewerkster van het FAVV telefoneerde naar de redactie van Morsum Magnificat om te polsen of wij klacht tegen de inspecteur wensten in te dienen, wat uiteraard niet het geval is. De inspecteur had wel mogen denken "moet ik daarvoor naar hier komen", maar had dat niet mogen zeggen klinkt het bij het FAVV die de uitspraak minimaliseerde door te stellen dat de inspecteurs niet gewend zijn om met de pers om te gaan.
--- einde update 3

--- update 2 0915 23/11/10
Omdat het hier vermoedelijk om een onnuttig en overbodig "spelletje" gaat, werd aan het RIZIV de vraag
gesteld of de bloedanalyses door het RIZIV worden terugbetaald en of het hier niet over onnuttig gebruik van het RIZIV gaat? Het komt ons over dat er voldoende statistieken bestaan om aan te tonen dat de aandoening "Diabetes", vooral van het type II, in stijgende lijn gaat. Vrt belast met haar Vanthilt show onnodig de kassa van het RIZIV.
--- einde update 2.

--- Update 1 19:15 22/11/10
Wat Vrt met "Ook getest op mensen" wil gaan aantonen is zeer de vraag, Morsum Magnificat heeft alvast het resultaat van één deelnemer en dat is niet min, meer bepaald een HbA1c van 184. Als er tussen de geteste personen nog méér met zo'n hoog bloedsuikerwaarde aanwezig waren, is de test wellicht boerenbedrog. We zoeken nog uit wat er achter steekt.
--- einde update 1. 

MM 184-04 Vrt -voor betalende abonnees-.

Diverse deelnemers bevestigen aan deze redactie dat het misliep :
               ° Reactie 1 20 nov 10 14:33 :
Wij vonden het ook niet kunnen dat wij op die open vloer boven het opgestelde eten moesten lopen, wij
hebben ons zelfs tegen de muur gedrukt en zo verder aangeschoven om toch maar geen vuil van onze schoenen naar beneden te laten vallen.  De formaliteiten hadden wij inderdaad reeds door gemaild, maar blijkbaar had men die gegevens vergeten zoals men me zei toen ik vroeg waarom wij alles opnieuw moesten invullen. Zoals u zegt was onze tijd inderdaad om zeep door het wachten en dat ook sommige mensen misselijk werden daardoor.
           
° Reactie 2 20 nov 10 om 13:43 :
De hygiëne liet inderdaad te wensen over.  Het ontbijt op zich was goed.  Jammer genoeg stond het buffet
opgesteld onder een open loopbrug waarover iedereen moest lopen.   De bloedafname verliep ook niet in optimale omstandigheden.  De dokters moesten zich behelpen met een stoel waar alle materiaal op gelegd werd. Niet erg hygiënisch lijkt mij, zeker als er af en toe iets van de stoel valt.  Voor de diabetici was het lang aanschuiven.  Die hadden ze bijvoorbeeld voorrang kunnen geven.  
            
° Reactie 3 20 nov 10 om 12:36 :
Beste, Mijn vrouw en ik -en velen andere personen- hebben een prachtige
voormiddag gehad. Ge kunt op alles blijven kankeren en negatief benaderen of ge kunt zoals wij het een
beetje langs de positieve en zonnige kant bekijken het leven zou dan veel mooier zijn. Nog het allerbeste.
NVDR :
Verschillende aanwezigen hebben mij attent gemaakt op het onaanvaarbaar opstellen van de ontbijttafel, het is mijn recht en journalistieke plicht om dat aan te kaarten, dat is democratie. Toch bedankt voor uw reactie, negatieve publiciteit is ook publiciteit. Schending privacy?, als iemand de privacy geschonden heeft, dan zal dat -door de e-mailadressen bekend te maken-, wel de Vrt zijn.
Erik Verbeeck
            
° Reactie 4 - 20 nov 10 om 17:43 :
het is terecht dat u hierover opmerkingen maakt en doorgeeft aan de vrt. Ik vind het wel zeer belachelijk
dat u iedereen in de mailinglijst daar nog eens op gaat wijzen. Zelfs een openbare omroep is niet perfect. Ik denk dat u deze mail beter een dag later had gestuurd naar de vrt want u lijkt me boos en niet gekalmeerd
waardoor het soms moeilijk is om de dingen te relativeren.
mvg
Alle namen gekend bij de redactie.
--- einde redacties.

Met ons online artikel van 17 november 2010 kondigden wij de opname aan van het Vrt programma "Ook getest op mensen" dat vandaag in de Barenzaal van de C-Mine gebouwen werd opgenomen.

Luxe ontbijt.
Het programma van vandaag was gericht om bij het publiek na te gaan wie diabeet is, daarom werden een honderdtal mensen uitgezocht en uitgenodigd om nuchter vanaf 08:30u naar de Barenzaal te komen om eerst "een prikje in de arm" te ondergaan -wat een dekmantel voor een bloedafname was- om daarna van een luxe ontbijt te kunnen genieten.

Ook getest op Vrt en Genk ...


Decadentie van het luxe ontbijt valt van het voetstuk wegens onhygiënische toestanden, op de inzet ziet u de voer van de wandelgang met de ontbijttafel eronder. De voedselinspectie fotografeerde en noteerde.  

Onhygiënische omstandigheden.
Het uitgebreide en inderdaad luxe ontbijt werd in de Barenzaal vlak onder de wandelruimte, met een vloer bestaande uit deels open roosters opgesteld. Alle honderd genodigden stonden, nadat ze over de werf hadden gelopen, vlak boven de ontbijttafel, waarop het voedsel was uitgestald, aan te schuiven, iemand die blijkbaar veel weet over hygiëne in de voedselnijverheid maakte anderen attent op de schandalige situatie.

Traiteur Claes.
Toen ondermeer deze redactie aan de aanwezige van Traiteur Claes daarover een opmerking maakte, werd de tafel zo'n tien centimeter verplaatst, uiteraard had dat geen enkele zin, neervallend stof -e.a.- dat aan de schoenen hangt kan toch naar beneden dwarrelen en op de gerechten terecht komen. Volgens de aanwezige specialist -naam gekend- kan dat schade toebrengen aan mensen die gevoelig zijn voor bepaalde bacteriën. "Ik heb daarnet door het gras gelopen en nu sta ik hier met die schoenen boven het voedsel", legt de man op een boze toon uit.

Voedselinspectie.
Iets na elf uur daagt een inspecteur van het voedselagentschap op, op dat moment staan de wachtenden uiteraard niet meer boven de ontbijttafel, maar niettemin diende de inspecteur te beamen dat de plaats die voor de ontbijttafel werd uitgekozen, de meest slechte was, er was immers in de zaal meer dan plaats genoeg. De aanwezigen van de Vrt dienden dat ook toe te geven, maar verwezen naar Traiteur Claes. Ook dat de Vrt in haar e-mail verkeer een loopje neemt met de privacy door het e-mail adres van een veertigtal kandidaten bekend te maken, moest een aanwezige van het betreffende Vrt programma toegeven.

Er liep bij deze organisatie nóg meer mis, u leest daarover, meer in Morsum Magnificat 184 -voor betalende abonnees-.

20/11/10 13:40 Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck ©
Diabeet type II
Hoofdredacteur Morsum Magnificat ® Professioneel

Laatste update ( 24 november 2010 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.