Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16935669





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Bekkevoort : Auto in ondergrondse garage vat vuur.
07 november 2010
Tien jaar oude auto vult ondergrondse garage met toxische rook.

Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 774.200
Genk / Bekkevoort 7 november 2010

Omstreeks half tien kraaide de rode haan in een gebouw aan de Oude Tiensebaan 22 te Bekkevoort, een auto die in de ondergrondse parkeergarage was geparkeerd had vuur gevat, in die garage waren ook nog een vijftal andere personenwagens geparkeerd, maar door het snelle ingrijpen van de brandweer van Diest en Scherpenheuvel-Zichem kon erger voorkomen worden, het gaat hier immers om een ondergrondse garage met bovenliggende appartementen.

Verstikkende rook.
Eén van de eigenaars waarvan zijn auto ook in de garage stond, vertelde dat er geen enkele mogelijkheid was om zijn auto uit de garage te rijden, de garageruimte was gevuld met een verstikkende rook. Het zou  zeer onverstandig geweest zijn om toch zo'n poging te wagen, dergelijke rook is zeer toxisch en schadelijk.


De elektrische leidingen zijn wel losgekomen, materiële schade zal er wel zijn. 

Niemand gewond.
Omdat de brand in de ondergrondse garage met een in- en uitrit langs twee kanten plaats vond, het om een  vrij nieuw gebouw gaat en de brand snel onder controle was, werd niemand gewond en mocht de opgeroepen  ziekenwagen, die nog een uurtje "stand-by" bleef, terugkeren, er zal echter wel heel wat materiële schade zijn aangericht en er werd toch een expert opgeroepen.

Niet bewust.
Er was wellicht meer rook dan vuur, het gaat dus vermoedelijk om problemen van elektrische aard met de auto. De eigenaar van de auto, een vijftiger,  was zich van niets bewust, een brandweerman kon de boorddocumenten nog recupereren. 

Ze weten het niet.
Van het feit dat wij van de brandweer quasi geen informatie kunnen bekomen, liggen wij niet wakker, we zien het wel als we ter plaatse komen en als ze vreemd kijken van “die kennen we niet”,  Morsum Magnificat moet dan ook nooit “geschenkjes” uitdelen, trakteren, gratis abonnementen geven en dies meer. Zowel te Diest als te Scherpenheuvel is hun naam “haas”, ze weten het niet.



Vier brandweerwagens en vier politiecombi's - De brandweer van Scherpenheuvel- Zichem had maar assistentie verleend, daarom konden ze niets zeggen, vraag het maar aan Diest ... zelfs tussen de
korpsen van de brandweer is er heibel, hoe kan dit land nog fatsoenlijk functionneren?

Lange tenen.
Aan de officier van de brandweer van Diest die ter plaatse was, hebben we ooit al eens vervelende vragen gesteld omtrent de vergunning van Cypress Diagnostics te Scherpenheuvel-Zichem  waar de brandweer van Scherpenheuvel-Zichem advies over de opslag van ADR goederen zou verleend hebben, terwijl niemand van hen over de nodige knowhow beschikt om daarover te oordelen, ze hebben zoals hun politieke broodheren, lange teentjes en hekelen journalisten die vervelende vragen durven stellen.  Vandaag wilde de officier zich doen gelden door de fotografen weg te sturen, maar had daarvoor geen poot om op te staan, primo; er was geen lint gespannen ; secundo er was geen gevaar en tertio; men kan een journalist niet beletten om te gaan staan waar hij wil bij het uitvoeren van zijn werk, ook dát staat in de deontologie van de rechten en plichten van de journalistiek.     

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel.
Erik Verbeeck ©
Hoofdredacteur en verantwoordelijke uitgever – houder ADR + klasse 7 attest.

Laatste update ( 07 november 2010 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.