Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16935647





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Genk moet aan Nieuw dak meer en betere middelen geven.
05 november 2010
Dokters van het volk moeten van het eigen politiek belang afstappen.

Paginabezoekers Morsum Magnificat : 773.600
Genk 5 november 2010.

Tijdens een telefoongesprek van vandaag met deze redactie maakt Nieuw Dak Directeur, Myriam Indenkleef, omtrent de vele  problemen met de verhuurde gebouwen, er zich vanaf met de kwinkslag " dat de cvba Nieuw Dak moet roeien met de riemen die ze heeft",  waarop Morsum Magnificat repliceert dat de Directeur daarvoor bij haar broodheren -doelend op de stad Genk- moet aankloppen, toch  zijn wij overtuigd dat Directeur Indenkleef, als zij daarin gelooft, het water dun door de  pijpen der illusie zal zien stromen. En wat met de  Genkse linkse en ultralinkse -show- dokters van "hun" Volk? Waarom doen zij er niets aan? Eigen politiek belang eerst?

Langerloweg.
Directeur Indenkleef beweert aan deze redactie dat de huurders niet alles aan Nieuw Dak melden zodat Nieuw Dak van veel zaken niet op de hoogte is. Nieuw Dak heeft voor de 71 blokken en de 2 hoge gebouwen in Kolderbos in feite maar één persoon ter beschikking om één en ander in de gaten te houden. Wat is dan de taak van de wijkmeesters?
Drie jaar geleden zijn de appartementen aan de Langerloweg verbouwd, de uitgevoerde werken ressorteren  onder de Burgerlijke Bouwkunde en vallen aldus onder de 10 jaar waarborg. Wat belet Nieuw Dak om die aannemer aan te pakken? In elk blok waar wij werden gevraagd om te komen kijken, kunnen we binnen de tien minuten een resem niet conformiteiten noteren, zowel aan de Langerloweg 1, 3 als 5 en ga zo maar verder.

Lekkende -water-ketel in
een meterlokaal van de elektriciteit : Crimineel !



Foto van een ketel van de zonneboilers aan de Langerloweg 1, er is duidelijk een waterlek, vermoedelijk in de leidingen die het condenswater naar de riolering moet brengen, het pompje dat daarvoor moet zorgen, staat op de grond en is wellicht defect. Deze installatie is opgesteld in het lokaal waar elektriciteitsmeters staan! De ketel geeft een storing aan "Fill", we zouden denken dat er water moet worden bijgevuld, we zijn daarvan echter niet zeker, dat er water lekt, dat is wel duidelijk, dat er in een lokaal waar elektriciteitsmeters staan, water als de pest moet gemeden worden staat als een paal boven water. Deze redactie zal de foto aan de FOD Economie overmaken, dat is onze burgerplicht.

Priesterhaagstraat.
Ook bij de recent vernieuwde blokken aan de Priesterhaagstraat zijn er idem dito hopen opmerkingen, zowel aan de Langerloweg als in de Priesterhaagstraat steeds dezelfde vaststellingen : "Niet conforme,  ondermaatse installaties die niet eens aan de regels van goed vakmanschap voldoen. Het is duidelijk dat de "riemen" die Nieuw Dak heeft niet op voldoende technische leest geschoeid zijn, dat heeft niet alleen deze redactie vastgesteld, maar dat werd óók door technici van firma's die al vele interventies hebben uitgevoerd,  bevestigd, zelfs door deze van Cofely. Het is dus overduidelijk dat wij van incompetentie mogen spreken.

Plakbord.



De verlichting van de algemene delen aan de Priesterhaagstraat 11 is al maanden defect, het is op het daartoe voorziene plakbord gemeld, maar Nieuw Dak ziet het niet, de aangestelde gaat wel in de container van de aannemer Vaesen op zoek naar spijkers op laag water door een omslag waarop een naam voorkomt als sluikstorter te "pakken", de man betaalt nu 150 Euro boete, vele andere zaken die niet door de beugel kunnen ziet de toezichtster niet.

Rapport is onvermijdelijk.
Deze redactie gaat de Genkse burgemeester daarover niet meer interpelleren, dat heeft geen enkele zin. Wim Dries -CD&V- heeft dermate veel last van hoogheidwaanzin dat de man zonder problemen en met veel overtuiging van een wit blad zegt dat het zwart is, in die -valse- overtuiging sleurt Wim Dries, als een volleerd Goeroe een aantal aanbidders mee in zijn kielzog. Wim Dries met zijn horde slippendragers, ook van de pers, zou best nog een tulband van een Ayatollah kunnen gebruiken, want alles dat macht imponeert is goed voor die CD&V man. Maar deze redactie is druk doende om een lijvig dossier aan te leggen om dat bij de gepaste dienst-en- te doen toekomen.

Huurders moeten schrijven.
Meerdere keren vernemen we van de kant van de huurders dat zij zich herhaaldelijk bij Nieuw Dak hebben  beklaagd, quasi telkens wanneer wij Directeur Indenkleef aan de telefoon hebben, blijkt Nieuw Dak niet op de hoogte te zijn van de problemen, er is daarvoor maar één oplossing : de huurders moeten in de pen kruipen en alles schriftelijk aan Nieuw Dak melden, desnoods collectief, maar ook in de sociale woningen is het multicultureel failliet een feit.

Sociale misbruiken.
Directeur Indenkleef beklaagt zich er eveneens over dat Nieuw Dak maar weinig middelen heeft om op te treden. Men is zich bewust van de vele sociale misbruiken, maar slaagt er blijkbaar niet in om orde op zaken te stellen of te doen stellen, kortom het is een chaos.  Garages dienen om een auto in te stallen maar we zien ondermeer in de Priesterhaagstraat, dat daar zowaar een garagist aan het werk is die aan de lopende  band auto's herstelt, zelfs zeer regelmatig auto's, dagen aan een stuk, zonder nummerplaten op de openbare weg parkeert etc. etc. Dat Nieuw Dak niet in staat is om daartegen te laten optreden is een teken aan de wand, ook hier stelt Morsum Magnificat de vraag of de politie bang is om op te treden of zij er misschien,  door van alles en nog wat toe te laten, er zelf beter van worden, er moet toch een reden zijn waarom de politie van Genk stoer doet tegen zwakkeren en anderzijds, waar het écht nodig is, laat begaan, ook hiervoor is deze redactie niet blind. De burgemeester en de korpschef moeten hun verantwoordelijkheid opnemen.

Iedereen klaagt.
Het is frappant dat in en omtrent de sociale huisvesting, zowel de huurders als de Directie van Nieuw Dak klagen, ook onder de maatschappelijk werkers van het OCMW horen we hier en daar klachten, alleen voor de "heersers" van de Genkse CD&V kliek is alles prima in Genk, dit is volksverlakkerij van de hoogste plank, maar wacht even tot 2012 wanneer de verkiezingen huidig burgemeester Wim Dries in het zadel zouden houden, van die man heeft men het laatste in Genk nog niet gezien, bij leven en welzijn, zien en horen we mekaar als het zover is. 
  

Redactie Morsum Magnificat  ® Professioneel
Erik Verbeeck ©

Laatste update ( 06 november 2010 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.