Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16935648





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Genk : Negen bewoners sociale woning willen Nieuw Dak aanpakken-Update1
04 november 2010
Sociale woningmaatschappij zou huurders voorgelogen hebben.

Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 773.300
Genk 4 november 2010.

--- Update 2 17:00 8/11/10
Uiteindelijk hebben vandaag zeven bewoners hun handtekening onder een in gebrekestelling richting Nieuw Dak gezet, het aangetekend schrijven is vandaag naar Nieuw Dak gestuurd.
--- einde update 2.

--- Update 1 18:30 5/11/10
We vernemen dat al één iemand heeft afgehaakt maar, zeggen anderen : " we hebben haar niet nodig om verder te gaan". Deze redactie heeft al meerdere keren gehoord dat Nieuw Dak niet vies is van machtsmisbruik en nogal vlotjes dreigt met het opzeggen van de huurcontracten.
--- einde update 1.

Een aantal huurders van de pas vernieuwde sociale woningen van de cvba Nieuw Dak aan de Priesterhaagstraat te Kolderbos gaan de maatschappij in gebreke stellen, enkelen dienden ook al een schadeclaim in via hun verzekeraar.

Rendement Zonneboilers.
Een bewoner van een ander appartement aan de Langerloweg stuurt ons bewijsmateriaal dat de investering in zonneboilers ten spijt, de stookkosten toch niet naar beneden heeft gehaald, ook andere bewoners stellen zich  dezelfde vragen, maar hebben “hun” rekening blijkbaar nog niet opgemaakt, hopelijk heeft Nieuw Dak “haar” ontnuchterende rekening wel opgemaakt.  Het lijkt er dus verdacht veel op, dat het probleem met de zonneboilers van ATAG nóg groter is dan het niet voldoende afwateren van de condensleidingen, waardoor de ketels systematisch in alarm  gaan.  bij ATAG wijst men de aannemer Vaesen met de vinger,  bij de Belgische afdeling van ATAG  zegt men dat het een "juridische" zaak wordt, in Nederland wil men dat niet bevestigen, ATAG is enkel leverancier.

Maximum vier werden negen maanden.
In augustus 2009 werden de bewoners door Nieuw Dak op de mouw gespeld dat de verbouwingen maximum drie à vier maanden in beslag zouden nemen, de huisraad die ze niet meteen nodig hadden, mocht in een container -die door  Nieuw Dak ter beschikking werd gesteld-, worden ondergebracht. In werkelijkheid werd het negen maanden, voor sommigen nog langer, de meubels mochten, met alle gevolgen van dien, in de niet voor dat doel bestemde container overwinteren. Diverse huurders willen nu de schade via de brand- of familiale verzekering van Nieuw Daks recupereren.

Genkse ziekte : Intimideren.
Omdat Nieuw Dak recent van haar huurders tegenstand ondervindt, zij vermoeden dat deze redactie daarin een rol zou kunnen spelen, worden sommigen geïntimideerd, intimidatie is waarschijnlijk een Genkse besmettelijke ziekte, plotseling worden huurders op Directieniveau bij Nieuw dak voor gesprekken uitgenodigd, plotseling is schriftelijk reageren niet nodig, nogal wiedes, Nieuw Dak is gewend om met de -sociale- huurders te sollen, zij bestoken de Turkse of Marokkaanse huurders met brieven die door een pseudo juriste is opgesteld,  Nieuw Dak slaat die mensen administratief plat, als de huurders op een hoger niveau antwoorden is meteen het hek van de dam en hanteert Nieuw Dak de “pletwals”.  Het is trouwens hoogst ongewoon dat een  Voorzitter om met huurders "regelingen" te treffen, van zijn troon wil komen, ze zijn bij Nieuw Dak niet alleen bang van kennis, maar ook van papier, stel, dat ze dagelijks tien aangetekende brieven ontvangen waarop ze moeten antwoorden –openheid van bestuur- , Directeur Indenkleef zal meteen minder tijd hebben om te fietsen.

Redactie Morsum Magnificat ®  Professioneel.
Erik Verbeeck ©

Laatste update ( 08 november 2010 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.