Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16935536





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Nieuw Dak Genk : Bewoners van verbouwde woningen aan de klaagmuur-Update1
01 november 2010
Pompinstallatie met dompelpomp voor regenwater voortdurend in alarm.

Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 773.600
Genk 1 november 2010.

--- Update 1 20:40 5/11/10

Desnoods mijn e-mail adres. 
Directeur Myriam Indenkleef beweert aan deze redactie dat Nieuw Dak niet op de hoogte is van de schade aan het plafond -foto-, de huurders van dergelijke schade moeten dat aan Nieuw Dak melden, desnoods via mijn e-mailadres
 voegt de Directeur er aan toe, we hopen dat Myriam geen spijt krijgt dat ze haar e-mail adres zómaar te grabbel gooit.

Lek in badkamer eerste verdiep.
Het is onmogelijk dat Nieuw Dak niet op de hoogte is, de schade is ontstaan door een lek op de eerste verdieping aan de Langerloweg 3, de huurder van dat appartement heeft dat eveneens aan deze redactie gemeld, er lopot bij Nieuw Dak al dan niet met medeweten van de Directie een en ander mis.
--- einde update 1

Drie jaar zijn de appartementen van de cvba Nieuw Dak aan de Langerloweg al verbouwd, maar de bewoners hebben nog een resem klachten, niettegenstaande er zonneboilers werden geplaatst, klagen de bewoners dat de energierekening desondanks niet gedaald is.

Techniek een zwak punt van Nieuw Dak.
Omdat in de kelderruimte van hun appartement alsmaar een toestel een alarmpieptoon geeft, gaan wij op
zaterdag 30 oktober even ter plaatse kijken, inderdaad, de installatie van het oppompen van regenwater geeft alarm, de bewoner legt ons uit, dat dit al een hele poos is. Bij nader toezicht blijkt, dat de dompelpomp droog staat, vandaar het alarm, alsmaar piep,piep,piep .... Omdat het regenwater niet kan opgepompt is er ook geen water om de wc door te spoelen merkt een andere bewoner op, zó gaat dat met de verbouwde  appartementen van Nieuw Dak, maar daarover in de gazetten “niets”.

Antivries.
Niettegenstaande de zoneboilers al drie jaar in gebruik zijn, doen technici tegenwoordig de ronde om overal
antivries in de leidingen van de zonneboilers te brengen, opnieuw wordt het rustig huurgenot van de huurders verstoord. Bij sommige van die gezinnen is het de gewoonte dat iedereen die binnenkomt, de schoenen uittrekt, maar de technicus die antivries kwam bijvullen weigerde dat. De bewoners hebben daar geen problemen mee en stellen, dat wanneer zij op voorhand van de komst van de technicus op de hoogte worden gebracht -wat normaal is-, zij er dan voor zorgen dat de tapijten tijdelijk worden verwijderd, op die en andere ongepaste manieren worden de huurders permanent geconfronteerd met allerlei toestanden vanwege de fratsen van Nieuw Dak.

Leidingen voedingen laagspanningborden appartementen.


VOB geleiders van 10 mm˛ in pvc buizen zou door de beugel kunnen, maar bochten uitgevoerd in soepele -Preflex- buis alsmede idem aanwerking naar de metergroepen zou wel eens onderwerp kunnen zijn van opmerkingen, de "preflex" buis zou volgens het typebestek 400 toch moeten beschermd met mortelspecie of dergelijke, deze leidingen zijn immers stroomopwaarts niet beveiligd door een differentieel. Verder moet oiok de vraag gesteld, of deze wijze voldoet aan art.207-01 van het A.R.E.I. 

Plafond badkamer.
Een bewoner die het gedoe met Nieuw Dak meer dan beu is en binnenkort verhuist, toont ons het plafond
van de badkamer, voila, zegt de bewoner zó is dat al drie jaar, losgekomen verf, vocht, schimmel, kijk maar zelf en maak er maar een foto van, ik betaal hier voor een sociaal appartementje toch ook 450 € huur, moet ik zoiets dan accepteren? Je hoeft mijn naam niet te publiceren zegt de bewoner, als je de foto publiceert weten ze, omdat ze goed en lang genoeg op de hoogte zijn, het meteen, binnenkort ga ik verhuizen, ook dáár niets dan klachten over Nieuw Dak.

Nieuw Dak Langerloweg ...


Badkamer van een vernieuwd appartement, loshangende verf, vocht, schimmel ... dat mag uiteraard niet in de gazetten komen.

Frigo.
Een ander koppel die in een net geschilderd en proper onderhouden appartement woont, toont ons de door
Nieuw Dak geplaatste nieuwe keuken, de keukenruimte is piepklein, tot overmaat van ramp is de plaats welke voorzien is voor de ijskast te klein, een ijskast van standaardmaat -60 cm breed -, kan er niet geplaatst worden? de al te kleine keuken wordt daardoor nog kleiner.  Nieuw Dak stuurt aan de huurders een brief met de oplossing : "  ... misschien kan u aan de leverancier van de koelkast vragen of de draairichting van de koelkast gewijzigd worden .... ", aan de hand van zo'n idioot voorstel kan men Nieuw Dak op haar kennis van techniek taxeren -sic-.

Pompinstallatie voor regenwater en spoelwater toiletten. 


Omdat de dompelpomp voor het oppompen van het regenwater blijkbaar droog staat, is de installatie permanent in alarm en is er wanneer men in het gebouw langs de voordeur binnenkomt een permanente pieptoon te horen, daarbuiten is er, wanneer geen water kan worden opgepompt, ook geen doorspoelen van de toiletten mogelijk, dat mag uiteraard óók niet in de gazetten komen.

Waslijst.
Op een kwartier dat een huurder ons even in de kelder binnen laat, noteren we niet minder dan vijf
inbreuken, we stellen ons meerdere vragen over de burgerlijke bouwkunde, conformiteit elektrische installatie, het tracé van gasleidingen, een metalen steun in de kelder ter versteviging van bepaalde dragende constructies, de aanwezigheid van asbest in het afdak boven de inkomdeur, een survey in de vier vernieuwde blokken zou voor een waslijst van opmerkingen zorgen, de vragen daarbij zijn, primo;  wie leverde die werken op, secundo; wie van de technische dienst van Nieuw Dak draagt daarvoor verantwoordelijkheid, tertio; wat doen de toezichthouders en de wijkmeester eigenlijk?

Wordt duidelijk nog vervolgd.

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck ©
Hoofdredacteur - verantwoordelijke uitgever - houder merkenrecht.

Laatste update ( 06 november 2010 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.