Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16928025





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Radioactieve rookmelders : Vragen aan Minister PEETERS
04 oktober 2006
Laksheid F.A.N.C. oorzaak dat er Americium 241 in het milieu terecht komt
Bezoekers website MM :145.450

Betekom / Brussel 04 oktober 2006
Het Agentschap Nucleaire controle, is, wanneer men ze mag geloven van van alles en nog wat bezig, maar het resultaat, da's maar pover.
Zo is ??n van de nucleaire inspecteurs (Jadoul) al jaren bezig een regeling uit te werken betreffende de radioactieve rookmelders waarvan er nog zo'n 4 miljoen in gebouwen aanwezig zijn, die rookmelders bevatten Am-241 en sommigen nog Radium 226 (Ra- 226), ze verdwijnen met bosjes in het milieu en het F.A.N.C. blijft maar rond de pot draaien.
Antwoorden van Minister Peeters op vraag nr.248 van 25.01.2006 een lachertje.
Minister KRIS PEETERS gaf uitleg op de vragen van ELOI GLORIEUX inzake de problematiek met de ionische (radioactieve) rookmelders, maar de antwoorden maken het nog maar eens duidelijk dat het F.A.N.C. over alles en nog wat voor de Ministers rookgordijnen blijft ophangen.
Nieuwe vragen aan de Minister.
Omdat de problematiek maar blijft aanslepen en er meer en meer van die <kleine> Americium 241 bronnen in het milieu terecht komen, heeft Vlaams Belang Volksvertegenwoordiger MARLEEN VAN DEN EYNDE nieuwe vragen aan Minister KRIS PEETERS gesteld, in de praktijk zou RECUPEL (officieel) geen rol spelen.
We vrezen dat het F.A.N.C. z?lang met dat dossier bezig zal zijn, dat ?nige regelgeving niet meer nodig zal zijn omdat ze tegen die tijd allemaal weg zijn, de meeste uiteraard op een illegale manier in het milieu verdwenen, heeft iemand de Groenen daarover al gehoord ? 
 
 
In opmaak
Laatste update ( 06 oktober 2006 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.