Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16926469





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Genk : Bormans gaat in beroep tegen ongeschiktverklaring.
30 oktober 2010
Veertig strafpunten en illegaal verbouwd pand nog niet duidelijk.

Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 772.000
Genk 30 oktober 2010.

Stad Genk diende op last van de dienst Ruimtelijke Ordening van Hasselt een proces verbaal op te stellen lastens Bormans, die hebben begin de jaren tachtig een eengezinswoning verbouwd tot 3 kleine studio's waarvan één slechts 24 m² bewoonbare ruimte heeft.

28 jaar huur ontvangen.
De eerste bewoners werden in februari 1982 door de dienst bevolking van Genk op "brievenbus'
ingeschreven, Genk had dat volgens de wet van 16 juli 1992 -de zogenaamde wet Tobback- makkelijk kunnen aanvechten, ergo, Genk had ten laste van Bormans een Proces Verbaal moeten opstellen wegens een bouwmisdrijf, maar uiteraard werden de "politieke?" vriendjes met rust gelaten. Ondertussen stond de -huurders- kassa van de welgestelde zakenfamilie Bormans & C° gedurende 28 jaar wel open, ze betalen bovendien voor het ganse pand slechts 225 € kadastraal inkomen, het huisnummer van het bewoonde deel van het pand is ook niet bij het kadaster te Genk gekend?




Deze schouw blaast bij het aansteken ro
ok langs alle kanten, het metselwerk is overal gescheurd, maar de Genkse brandweer wil dat blijkbaar niet zien, ook de burgemeester kent art.135-1° van de nieuwe gemeetewet niet. 

Onderhoud.
Wie weet over welk pand het gaat -Oude Kring te Waterschei gebouwd in 1913-, het bekijkt, zal vaststellen,
dat de eigenaars er geen onderhoud uitvoeren, het totaal verloederd is, dakgoten nooit geschilderd werden, spleten in de ramen talrijk zijn, de Vlaamse Wooninspectie kwam langs en plakte op het hokje van 24m² alvast 40 strafpunten, het hadden er, wanneer ook de brandweer haar job wat beter had gedaan,nog meer moeten zijn, maar bij een onbewoonbaarverklaring zit de burgemeester van Genk én de eigenaars met een probleem, ze kunnen eventueel zoals Fedasil opdraaien  voor de hotelkosten van de huurders.

In beroep.
Omdat er een geding bij de Vrederechter loopt, hebben de eigenaars  -Miraise en Mathilde Bormans-Colson -
nu beroep aangetekend bij Wonen Vlaanderen, de motivering daarvoor kennen we niet, er is de bouwovertreding en de niet conformiteit van het verhuurde én de veertig strafpunten, vanaf 15 strafpunten kan een woning, ongeschikt of zelfs onbewoonbaar worden verklaard, hier werden 40 strafpunten uitgedeeld, hoe de welgestelde Bormans dat gaat omvormen tot minder dan 15 zal de toekomst uitwijzen.

Redactie Morsum Magnificat ®  Professioneel
Erik Verbeeck ©

Laatste update ( 31 oktober 2010 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.