Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16926469





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Diabetessymposium te Gent : Allochtone patiënten centraal.
30 oktober 2010
Dertiende diabetesbeurs toont innovaties in diabetesbehandeling.

Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 771.700
Genk / Gent 30 oktober 2010

PERSBERICHT van de Arteveldehogeschool te Gent.

Iedereen  met interesse voor  de laatste nieuwigheden in de behandeling van diabetes kan op maandag 8 en
dinsdag 9 november 2010 in het ICC Gent terecht voor de diabetesbeurs die de Vlaamse beroepsorganisatie voor verpleegkundigen en vroedvrouwen  NVKVV in samenwerking met de Arteveldehogeschool Gent  voor de dertiende keer organiseren. Voor hulpverleners is er gelijktijdig een symposium dat de aandacht wil vestigen op diabetes bij allochtonen.

Diabeteszorg rust op vier pijlers: gezonde voeding, beweging, medicatie en educatie. Alle vier komen ze ruim aan bod tijdens het symposium en de beurs. Aan  gezonde voeding wordt aandacht besteed tijdens lezingen en op beursstanden. Beweging staat centraal tijdens de ‘10.000 stappen wandeling’, een wandeling van het ICC naar de Sleepstraat. Onderweg wordt halt gehouden aan een moskee en een Marokkaanse of Turkse bakker en slager. Vanuit de praktijk vertellen zij over het belang van voeding en de  verschillen in hun cultuur, ook voor personen met diabetes. Voor de zorgverleners is het interessant om te horen waarom sommige mensen bepaalde producten blijven eten tegen beter weten in. Ook medicatie en therapietrouw worden onder de loep genomen, met aandacht voor de socio-economische motieven waarom allochtonen met diabetes hun medicatie niet of niet stipt nemen. Aandacht voor educatie is er op 9 november. Die dag wordt uitgeroepen tot de ‘Dag van de diabeteseducator’ om bekendheid te geven aan dit beroep.  Een prijs, ‘DE PLUIM’,  wordt uitgereikt aan het beste initiatief genomen door educatoren.

Het symposium is gericht op -allochtone- hulpverleners terwijl de beurs mikt op patiënten, hun familie maar ook alle andere mensen met interesse voor diabetes. De bezoekers kunnen hun risico op diabetes laten screenen en worden rondgeleid door ervaren diabeteseducatoren die persoonlijke vragen beantwoorden.

De diabetesbeurs en het diabetessymposium vinden plaats op maandag 8 november en dinsdag 9 november 2010. De beurs is open tussen 14 u. en 16 u. in het ICC Gent. De inkomprijs voor de beurs bedraagt 5 euro.

Meer info en inschrijven op www.diabetessymposium.be
--- einde persbericht Ahs.


Marleen De Pover
Projectleider diabeteszorg AHS
Coördinator diabetessymposium NVKVV
Consulent Diabetes Care
E-mail:
www.diabetessymposium.be
www.nvkvv.be

Meer info en inschrijven op
www.diabetessymposium.be
--- einde persbericht Ahs.

Redactie Morsum Magnificat Professioneel.
EVER

Laatste update ( 30 oktober 2010 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.