Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16926469





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Politie Genk:Machtsvertoon en inbeslagname voertuig was disproportioneel-Update3
29 oktober 2010
Auto was wel degelijk verzekerd en schouwingsbewijs geldig.

Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 771.800
Genk 29 oktober 2010.

--- Update 3 1/11/10 06:30
Onbeheerd.
Ishan K. was aan de Sledderloweg,3 in de hall met iemand aan het praten, akkoord, hij had de motor van de Mondeo met de koplampen aan onbeheerd laten draaien, Ihsan zegt dat de auto slechts op tien meter afstand in zijn gezichtsveld stond, maar inspecteur Ann R. beweert dat zij al tien minuten ter plaatse was en niemand heeft gezien, óók akkoord, dat de politie daarvoor een PV opstelt, maar daaromp meteen versterking met veel toeters en bellen oproepen doet ons denken aan een aflevering van "Flikken" of een verhaal van "Suske en Wiske".

Keuringsverslag.
Inspecteur Ann R. legt aan Ismael K. uit, dat zij het keuringsverslag wel heeft gezien, maar de groene kaart niet, daarop is de politie van Genk van de veronderstelling uitgegaan, dat de auto niet verzekerd was en op dat vermoeden laat de politie takelen -sic-, of dat voldoende is en of dat óók voldoende reden is, om versterking te vragen, vijf agenten tegen Ihsan K. te keer mochten gaan is zeer de vraag, ons lijkt het geheel disproportioneel, trouwens de auto was wel degelijk verzekerd en het bewijs daarvan lag in de auto, heeft de in casu overijverige Ann R. en Robrecht M. dat soms niet willen zien, of ergo, heeft ze haar koelbloedigheid verloren?

Schrik van de Marokkanen.
Toen na de brand in de Bevrijdingslaan de buurtbewoners zich tegen de politie over de onveilige buurt beklaagden, zei de politie " de Turken, dat gaat nog, maar van de Marokkanen hebben we schrik" einde citaat. Deze redactie kan getuigen en met een hoop fotomateriaal bewijzen, dat de politie van Genk er in geen van de drie oproepen in slaagde om een bende boefjes in de kraag te vatten, dat had de politie indien ze dat wilden, wel degelijk gekund, maar hun stuntelig optreden had de boefjes verontrust en ze konden doodeenvoudig het hazenpad kiezen. Deze redactie kan zich ook niet van de indruk ontdoen dat de politie van Genk de bestuurder van de Mondeo viseert, intimideert en erger.

Niets verkeerd.
Een getuige uit de Langerloweg bevestigde aan deze redactie dat hij van mening is, dat Ihsan K. niets verkeerd doet, de mensen alleen maar help of probeert te helpen, zich ook inzet voor mensen die door de problemen met de appartementen van Nieuw Dak, gedupeerd zijn -dat is zijn volste recht –red.-, wellicht daarom ook in de picture loopt. Uiteraard speelt de Genkse politiek daarin wellicht ook een rol, de politie loopt in het Genks politiek gareeltje, Genk is meerderheidsaandeelhouder bij nieuw Dak, moeten we daarbij nog een tekeningetje maken?
--- einde update 3

--- Update 2  19:00 30/10/10
Op de Mercedes en de Clio zijn vooraan dezelfde gereproduceerde nummerplaten TBN ... bevestigd, achteraan is helemaal geen nummerplaat te zien, toch staan deze auto's op de openbare weg, wij kunnen ze vanaf de straat zien staan, waarom de politie niet ? We maken momenteel een lijst op van de auto's die in de Genkse straten het openbaar domein innemen zonder dat ze uiterlijke tekenen dragen dat ze bij het DIV zijn ingeschreven.

In de schaduw van de plaats van
het gebeuren aan de Langerloweg :



Mercedes en Clio dragen vooraan dezelfde gereproduceerde nummerplaat, achteraan "niets", toch staan deze wagens op de openbare weg, voert de Politie van Genk selectieve pestacties.
--- einde update 2

---  Update 1  17:20 30/10/10.
Getuigen bevestigen. 
Zoals hier reeds eerder gemeld, hebben diverse getuigen, autochtonen en allochtonen, zowel van de Priesterhaagstraat als van de Langerloweg aan deze redactie gemeld, dat Ihsan K. op een buitensporige en schandalige manier door de politie werd aangepakt, in spreidstand met de handen in de lucht gefouilleerd en herhaaldelijk tegen de auto werd geduwd, de getuige  spreekt zich formeel uit, dat Ihsan die hij als een wijkbewoner  en vriendelijk persoon kent, niets verkeerd doet, de mensen alleen maar probeert te helpen.  Mogelijk heeft het feit, dat Ihsan in het kader van de vele klachten met de appartementen van Nieuw Dak en het  voor de buurt opneemt, met het optreden van de politie iets te maken zegt getuige ons.
Het schandelijk optreden van de Genkse politie was na het voorval onderwerp van gesprek geweest, een andere autochtoon, die uit schrik voor represailles anoniem wenst te blijven, zei nog:  "vijf politieagenten tegen één, een echte schande”. De politie van Genk heeft zich daar in ieder geval niet populair gemaakt, dat ze “selectief” optreden is zeker een feit. Onlangs was deze
redactie óók het slachtoffer van fysiek geweld dat een politieagent meende te moeten gebruiken.
 
u leest daarover binnenkort in Morsum Magnificat meer.
---  MM einde update 1

--- correctie 07:30 30/10/10

Het lijkt er verdacht veel op, dat gisterenavond de politie van Genk -GAOZ- nog maar eens op pad was om  Ihsan K. de duvel aan te doen, verschillende getuigen spreken van intimideren en uitdagen.  De politie heeft een punt wanneer ze stelt dat het chassisnummer van de auto waarmee Ihsan K. zich verplaatste, niet verbonden was aan de nummerplaat, het voertuig in feite niet is ingeschreven, maar de auto was wel degelijk verzekerd, dat heeft de KBC aan deze redactie bevestigd en dat hadden de inspecteurs A.R. en R.M. ter plaatse ook kunnen zien, maar dat was blijkbaar niet de bedoeling, de Genkse politie werkt duidelijk à la tête du cliënt.


Ismael toont ons het handschoentkastje van de Mondeo waar de autopapieren in opgeborgen waren, inclusief de groene kaart, de auto was verzekerd, dat had de politie kunnen zien, er hoefde niet getakeld te worden. 


De groene en geldige kaart lag wel degelijk in de auto en was geldig tot 4 januari 2011, KBC bevestigde dat zij de groene kaart afleverden voor het vervangvoertuig. 


                       Een getuige over een politieman in Genk : 
                       " ... vroeger, op 22 jarige leeftijd was hij een normale jongen
         
1
           met een normale job, sinds hij bij de politie in Genk terecht 
                      kwam loopt  het met hem verkeerd ... " einde citaat.

                      Een Genks advocaat die een echtscheiding tegen een Genks
                      politieman fikste werd nadien twee jaar door politie-inspecteurs
      
  2
          van Genk gepest, de advocaat werd te pas en vooral te onpas
                      overal gecontoleerd, de facto gepest ....

                     Genks wijkagent LB gebruikte op 18 oktober 2010 om 18:40u buiten
                     zijn  diensturen op een privé terrein fysiek geweld tegen de 
        
 3          journalist van Morsum Magnificat die prompt de feiten aan het
                     Comité P. heeft gemeld. Wie geeft buiten de Genkse politiek bij
                     de politie nog de toon aan, de Genkse maffia?

                     Een Genks juwelier wordt ongeduldig omdat het Comité P. 
          4        een dossier over de politie van Genk maar niet aanpakt, "
tegen het einde
                 van dit jaar wordt het aan de Internationale pers overgemaakt
                 zegt de juwelier aan deze redactie.
 
  



Voertuig in beslag genomen.
Ihsan K. verplaatste zich met een Ford Mondeo die hij van een vriend -Ismael K.- even mocht gebruiken, de
Ford Mondeo had Ismael tijdelijk als vervangwagen vanwege een ongeval met een VW Caravelle gekocht. De Mondeo reed weliswaar met de plaat van de geaccidenteerde VW Caravelle, maar was van een door de KBC Verzekeringen afgeleverde geldige groene kaart voorzien.  De politie van Genk onderschepte Ihsan terwijl die met iemand buiten het voertuig aan het praten was terwijl de auto op een tiental meter verder op de openbare weg was geparkeerd, de politie arriveerde en doorsnuffelde meteen de auto en hadden de autopapieren op de passagierszetel gelegd, waarop Ihsan naar de politie toestapte en zei " zijn jullie al in de auto geweest?", waarop de politie reageerde : "u beschuldigt ons van diefstal". De inspecteurs R.M. en A.R. vonden het nodig om niet alleen versterking op te roepen, maar ook een takelwagen.

Over de reactie van de politie van Genk en het resultaat van ons nader onderzoek leest u meer in Morsum Magnificat 184 -verschijnt eerstdaags voor betalende abonnees- 

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck ©


                

Laatste update ( 01 november 2010 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.