Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16926469





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Moldaafse criminele bende ontmanteld.
28 oktober 2010
FGP Arresteert vijf kopstukken van professioneel georganiseerde bende.

Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 770.800
Genk / Brussel 27 oktober 2010.

de Federale gerechtelijke politie van Brussel heeft in het kader van een gerechtelijk onderzoek naar een criminele organisatie gespecialiseerd in diefstallen met braak, een aantal gecoördineerde huiszoekingen en arrestaties verricht in Italië, Frankrijk en België waar de vijf kopstukken van de organisatie gearresteerd werden.

De geviseerde dadergroepering is van Moldaafse origine en bleek uitermate professioneel georganiseerd, ze pleegden feiten van diefstal met braak op tankstations en ramkraken over het hele Belgische grondgebied volgens een ‘hit and run’-principe. De bendeleden verbleven en opereerden vanuit Frankrijk – Roubaix - en pleegden uitsluitend feiten in België, daarvoor werd een -nacht- winkel in het Brusselse gebruikt als helingcircuit voor tal van de gestolen goederen.

Tijdens de uitvoering van de huiszoekingen op de schuil- en verblijfadressen en logistieke basissen zijn een gestolen voertuig, inbraakmateriaal, grote hoeveelheden gestolen sigaretten en een aanzienlijke hoeveelheid aan cash geld teruggevonden.

Drie verdachten zijn dinsdagmiddag 26 oktober 2010 voorgeleid bij de onderzoeksrechter te Brussel en onder aanhoudingsmandaat geplaatst, de twee andere bendeleden zitten respectievelijk in Italië en Frankrijk in voorlopige hechtenis met het oog op hun uitlevering aan de Belgische gerechtelijke instanties.

Bron : Commissaris Peter Van Osselaer Federale gerechtelijke politie Brussel

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
EVER ©


© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.