Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16926471





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Genk OCMW : Nonchalant en schending van de privacy.
19 oktober 2010
Klanten moeten weigeren hun documenten te laten reproduceren.

Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 768.800 -Belstat counter-.
Genk 19 oktober 2010.

--- wijziging 09:10 20/10/10

OCMW Spionnen.
Tijdens de een recente zitting van de Arbeidsrechtbank van Tongeren legt de afgevaardigde van het OCMW van die stad, in een bepaald dossier, op een vrij stuntelige wijze uit, dat ze bij een huisbezoek, een computer, een home trainer en een plasma tv had zien staan, dat gaf volgens de OCMW spionne aan dat de cliënt in een zekere luxe kon leven en zich in feite bij het OCMW armer voordeed dan hij in werkelijkheid was. Wie een maatschappelijk werker van het OCMW op bezoek krijgt, kan maar beter waardevolle toestellen -die vaak in de kringloop voor een appel en een ei kunnen worden aangekocht- verbergen, leven wij hier in Russische toestanden en de KGB, of voormalige Oost Duitse toestanden met de STASI of de Israëlische MOSSAD?

Privacy.
Enkele dagen geleden begeven wij ons naar het Sociaal Huis van het OCMW aan de Hoogstraat,86 te Genk, we staan enkele minuten aan het loket, ondertussen komt nog een dame binnen. Uiteindelijk komt een vijftigjarige dame -van het OCMW- opdagen en vraagt wie ik wil spreken, ik zeg het met een normale toon, maar de dame achter het loket verstaat mij niet, ik heb tot drie keer toe de naam dienen te herhalen, het probleem ligt bij het OCMW, men plaatst geen hardhorige personen aan een loket met glas en een klein gaatje. Toen men mij vroeg waarover ik KK. wilde spreken, heb ik geweigerd om dat vóór het loket uit te schreeuwen, de andere wachtende persoon heeft niets te maken over wie en wat ik met KK wil bespreken, dat is een schending van de privacy.

Laksheid.
Een ander voorbeeld hoe het OCMW van Genk nonchalant met de gegevens van derden omspringt ligt in het feit dat documenten in handen van derden kunnen terecht komen, dat gebeurt door lekken wegens "politieke spelletjes" of nonchalante medewerkers die documenten naar verkeerde personen sturen, zoals recent -13 oktober 2010- van een zekere Y.E.

Niet laten reproduceren.
Personen die beroep doen op het OCMW kunnen hun documenten wel aan het OCMW tonen, maar nergens in de wet staat dat het OCMW die documenten, zoals bankafschriften, etc, condito sine que non moeten kopiëren, het OCMW kan immers niet garanderen dat die documenten nooit in handen van derden kunnen komen, deze redactie kan dat met honderden documenten bewijzen.

Politiek wapen.
Een OCMW is een politiek instrument, sociaal werkers die écht met het sociale begaan zijn, mensen écht willen helpen, kunnen bij een OCMW vanwege de niet aflatende druk van de politiek nooit blijven functioneren. Sociaal werkers die als "sociaal" overkomen dragen veelal een masker, moeten hun sociaal verstand, op straffe van jobverlies, op "nul" kunnen zetten.
Wie goed in de schuif ligt bij de lokale politieke bende, ligt de facto ook goed in de kast bij het OCMW en de Sociale Huisvestingmaatschappij, wie vragen durft te stellen of kritisch is, laat men in de goot liggen,  of wordt gepest, ergo achtervolgd en permanent door de mangel gehaald en deze redactie kan het weten, we spreken vrijn zonder vrees voor jobverlies -die hebben ze ons al afgenomen- en uit ervaring.

Wie onze hulp wenst in te roepen mag ons een e-mail zenden :
   of stuur een SMS of bel naar 0473 76 25 73 wij helpen u -bijna- altijd.

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck ©

Laatste update ( 21 oktober 2010 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.