Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16926471





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Nieuw Dak Genk : Na fiasco in Sledderlo de afgang in Kolderbos-Update2
19 oktober 2010
Aanleg zonneboilers en aanverwanten : kunst-, vliegwerk en een maat voor niets.

Paginabezoekers Morsum Magnificat : 769.400 - Bezoekers op 19 februari 2023 : 14.576.600
Genk 19 oktober  2010.

--- Update 2 16:30 21/10/10
Cofely reageert.

Cofely voelt zich door Morsum Magnificat een beetje achterna gezeten en dat klopt niet. Wanneer wij via het algemeen nummer iemand vragen die ons kan te woord staan en ze laten dan een technicus terugbellen die in feite niet mag praten, dan is dat hun zaak. Cofely is natuurlijk voorzichtig, we herinneren ons nog zeer goed de affaire met de accumulatiekachels in Termien -en elders- waar Cofely in de fout ging. Hoe dan ook weet Jean-Paul blijkbaar niet dat Nieuw Dak aannemer Vaesen aangaande de zonneboilers en aanverwante in gebreke heeft gesteld en dat ook technici van Cofely wel degelijk vragen hebben gesteld omtrent de conformiteit van de installaties. Hopelijk zal iedere technicus die kennis heeft van een gevaarlijke situatie, dat onmiddellijk melden. Dat is Cofely in het verleden wel eens vergeten.
--- einde update 2

--- Update 1  21:00 19/10/10
Nieuw Dak reageert.

Myriam Indenkleef laat ons vanavond weten dat onze opmerkingen terecht zijn, de problemen zijn gekend en de aannemer Vaesen is ondertussen inderdaad in gebreke gesteld. Hoe het verder gaat verlopen, is nog onzeker, er zal nog moeten overlegd worden. Anderzijds valt te betwijfelen of Nieuw Dak de modaliteiten van de CODEX  -overheidsopdrachten- vanaf het begin, respecteerde en  toegepast heeft. Wie overheidsopdrachten uitschrijft, heeft in dergelijke gevallen heel wat mogelijkheden, maar dan op voorwaarde dat de opdrachtgevende overheid van de modaliteiten van de CODEX  op de hoogten is. Hoe dan ook is de ellende met de zonneboilers in Kolderbos nog lang niet van de baan.
--- einde update

Drie jaar hebben de linkse politici in Genk gepoogd om Nieuw Dak ertoe aan te zetten om de slecht onderhouden en dito werkende accumulatiekachels in hun verhuurde panden in Sledderlo en Termien fatsoenlijk te laten werken, pas toen Morsum Magnificat, zonder politieke invloed, de vinger op de wonde legde, gebeurde er iets.

Zonneboilers, ketels en al de rest.

Na Sledderlo is het nu raak in
Kolderbos, iedere betrokken partij weet dat de globale
plaatsing van de zonneboilers en aanverwante installaties niet deugen, diverse specialisten, waaronder een externe onafhankelijke expert, hebben dat bevestigd. Nieuw Dak, Vaesen en de leverancier van de zonneboilers en ketels betaalden de expert die er is gekomen omdat aannemer Vaesen maar niet wilde weten dat zijn prestaties ondermaats waren, zelfs personeel inschakelde dat de nodige opleiding ter zake niet had, dat werd ons door drie betrouwbare bronnen bevestigd.

Nieuw Dak is de opdrachtgever.

Het moet blijken dat de voorlopige aanvaarding niet werd toegekend, ergo, Vaesen
door Nieuw Dak in gebreke werd gesteld, maar de huurders die door de vernieuwing van de installatie de nodige hinder hebben ondervonden, zitten wel met de gebakken peren. Het overgrote deel van de installaties werkt niet en de ketels schakelen om de haverklap over op alarm waardoor ze niet werken en de huurders het door Nieuw Dak beloofde resultaat in de rekening van de verwarming in de praktijk niet ervaren, wel de niet aflatende last waardoor het rustig huurgenot door de talrijke bezoeken van technici en anderen, niet op zijn minst van mensen van Nieuw Dak zelf, wordt verstoord -BW art.1719  3°- . Nieuw Dak is en blijft de opdrachtgever en heeft duidelijk nagelaten om de conformiteit bij de aanleg op te volgen.

Ander systeem.

Omdat het hopeloos is om de huidige installatie, die werkt op het principe van vrije
afwatering van condenswater, te herstellen is er momenteel overleg tussen de leverancier en Vaesen om het bestaande systeem door een druksysteem te vervangen! In de praktijk wil dit zeggen dat er in de appartementen weer heel wat werk aan de winkel is en de ellende voor de huurders dus nog lang niet voorbij is.

Desinformatie?

De laatste dagen zijn er behalve bestelauto's van ATAG, ook van Cofely te bespeuren
en is het een af en aanrijden van diverse firma's. Het moet blijken dat Nieuw Dak de zwarte Piet van Kolderbos, zonder verdere informatie aan Cofely doorspeelt, Cofely zou van Nieuw Dak een contractje bijkrijgen, namelijk het onderhoud van de ketels,
een vergiftigd geschenk waarover Cofely het laatste woord nog niet gezegd heeft.

Kaarten op tafel?

Morgen, woensdag 20 oktober, steken Nieuw Dak en Cofely de koppen bij mekaar, we zijn benieuwd het gezicht van Myriam Indenkleef te zien wanneer Cofely het deskundig rapport van de installatie in Kolderbos zal opvragen.  We vernemen ondertussen dat ook Cofely ter plaatste poolshoogte is gaan nemen en dat er een gepeperd rapport is gemaakt over gevaarlijke non conformiteiten, onder meer elektrocutiegevaar door de aanwezigheid van water in bepaalde kelders op plaatsen waar ook elektrische installaties aanwezig zijn en water en elektriciteit vormen nu eenmaal elektrocutiegevaar, hopelijk heeft de technicus van Cofily de juiste conclusies getrokken.

Myriam Indenkleef was weer in vergadering, dus geen reactie van Nieuw dak.

Wordt vervolgd

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck © 

Laatste update ( 19 februari 2023 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.