Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16926471





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Dedecker hakt terecht in op de vakbonden.
18 oktober 2010
Politiek is de grote schuldige van het machtsmisbruik door de vakbonden.

Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 768.500
Genk / Gent 18 oktober 2010

LDD zegt :
"Vastbenoemde leiders van spoorvakbond delven hun eigen graf.

Jean-Marie Dedecker mag dan al het Voorzitterschap aan Lode Vereek hebben afgestaan, maar blijft toch nog met de regelmaat van een klok persberichten versturen.

LDD begrijpt de woede van de spoorpendelaars die naast de dagelijkse gebrekkige dienstverlening er vandaag nog een staking van de socialistische vakbond bovenop kregen. Het is onwezenlijk dat een openbare dienst  de hele economie ongestraft ineen houdgreep kan nemen, zonder dat de overheid daar tegen optreedt. De actie is bovendien alleen gericht op het eigen kleine profijt van het personeel, en is maatschappelijk noch sociaal verantwoord.

Jean-Marie Dedecker, Kamerlid LDD:
“Als moest bewezen worden waarom het spoor niet in de exclusieve handen van een
overheidsdienst mag liggen, levert  de ACOD vandaag daarvoor het perfecte bewijs. Door hun vaste benoeming wanen deze spoormannen zich onaantastbaar, en laten de vakbondbonzen hun eigen treinen ontsporen. Bovendien voelen ze zich gesteund door politieke partijen, die voor het wanbeheer van deze cruciale dienst nergens verantwoording moeten afleggen, en alleen proberen de Zwarte Piet naar mekaar door te schuiven.”

Wanbeleid zonder toekomst zegt LDD.
Terwijl de onderhandelingen over het verlieslatende B-Cargo zo goed als rond waren, draait de onverantwoordelijke socialistische vakbond er nog een stakingsdag bij, en mogen tienduizenden pendelaars voor de zoveelste hun plan trekken. Voor LDD is het duidelijk dat alleen de privatisering van B- Cargo, en uiteindelijk van de hele NMBS het spoor weer rendabel en efficiënt kan maken.

Jean-Marie Dedecker:
“Deze actie van vandaag kost Vlaanderen meer dan 100 miljoen euro, maar alleen de privé zal opdraaien voor het wanbeleid.
Toppunt is dat die vakbonden ieder jaar 8 miljoen euro opstrijken om de sociale vrede af te kopen, maar daar nooit worden op afgerekend. Evenmin als de top van de NMBS die met een maandwedde van een half miljoen euro (€ 498.279,66) zich ook geen zorgen hoeft te maken.”

LDD betreurt vooral dat het personeel van het spoor al zijn kansen voor de toekomst aan het verspelen is. In een modern en duurzaam transportbeleid zou het dichte spoorwegennet in Vlaanderen een troef moeten zijn om de autowegen van zwaar verkeer te ontlasten. Maar de conservatieve obsessies van de vakbonden en van hun politieke beschermheren en –dames, leggen een loodzware hypotheek op dit perspectief dat zowel sociaal als economisch winstgevend kan zijn.
--- einde bericht LDD

NVDR :
Wie regelmatig de trein neemt, weet hoe driest het met de NMBS gesteld is, een lange lijst klachten kan dat
bevestigen, vakbonden is niets minder dan door de politiek gesteunde gelegaliseerde maffia. Jean-Marie Dedecker mag dan al het Voorzitterschap aan Lode Vereek hebben afgestaan, maar blijft toch nog met de regelmaat van een klok persberichten versturen.

Redactie Morsum Magnificat  Professioneel.
Erik Verbeeck.


© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.