Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16928025





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
VTM brengt openlijk Vlaams Belangkiezers in diskrediet.
02 oktober 2006
Misplaatst gedrag van VTM coryfee in programma Dancing On Ice.
Bezoekers website MM : 143.600


02 oktober 2006 18:04u Reactie van Hilde Espenhout (VTM Persdienst) :

+++
Tijdens de live-uitzending van ?Dancing On Ice? op zondag 1 oktober 2006 lanceerde jurylid Thierry Smits totaal onverwacht een politieke boodschap.
De directie van de Vlaamse Media Maatschappij betreurt deze gang van zaken en is van mening dat een live entertainment-programma zoals ?Dancing On Ice? niet het gepaste forum is om een politiek statement te maken.
De directie van de Vlaamse Media Maatschappij distantieert zich dan ook van elk politiek statement.
+++
Redactie Morsum Magnificat :
Betere kwinkslag kon VTM niet uit haar duim zuigen .... ondertussen hebben ze het Vlaams Belang opnieuw een slag onder de gordel kunnen toedienen ...



2 oktober 2006 17:30u Wachten op persbericht van VTM.
Om 13.00 is Hilde van de persdienst gaan lunchen, om 15.00u krijgen een medewerkster aan de lijn die zegt dat er een persbericht komt, om 16.00u niks gezien.
We bellen opnieuw de persdient en kijgen Hilde aan de lijn, het persbericht is weg zegt ze, waarom Morsum Magnificat het niet ontvangen heeft weet ze niet ... we zijn dus in blijde verwachting.

Betekom / Brussel 2 oktober 2006
Dat VTM nooit op persconferenties, manifestaties of evenementen van het Vlaams Belang opdaagt is bekend, maar dan moeten ze zich ook van ongepast commentaar onthouden.
We ontvangen onderstaand bericht van de persdienst van het Vlaams Belang :

 

Brussel, 2 oktober 2006

Aan de heer Jan Segers

Programmadirecteur VTM

Medialaan 1

1800 Vilvoorde

Geachte heer Segers,
Media en traditionele politici zetten de jongste weken alles op alles om het Vlaams Belang en zijn kiezers in diskrediet te brengen. Ook een aantal VTM-coryfee?n doen blijkbaar naarstig hun best om naar aanleiding van de komende verkiezingen te ?waarschuwen? tegen het Vlaams Belang.

Zonet vernam ik uit de media dat een jurylid van het VTM-programma ?Dancing on Ice? zich zondagavond evenmin onbetuigd liet. In plaats van te oordelen over de artistieke en sportieve capaciteiten van de deelnemers, stak het jurylid een scheldtirade af tegen het Vlaams Belang. Hij verzocht de Vlaamse kijkers met aandrang om zondag ?niet te stemmen voor een racistische partij,? waarmee hij blijkbaar het Vlaams Belang bedoelde.

Het jurylid in kwestie heeft vanzelfsprekend recht op een eigen mening. Maar dergelijke uitspraken horen naar mijn mening niet thuis in het amusementsprogramma dat ?Dancing on Ice? is. Door de grootste partij van het land ?racistisch en onverdraagzaam? te noemen, spuwt de man bovendien ??n miljoen Vlaamse kiezers in het gezicht.

In interviews gaf u reeds meermaals aan dat VTM de zender van ?lle Vlamingen wil zijn. Ik durf dus te veronderstellen dat u als programmadirecteur eveneens van mening bent dat politieke stellingnames in amusementprogramma?s niet door de beugel kunnen. Kan u mij daarover uw standpunt laten weten?

Hoogachtend,
Frank Vanhecke
Voorzitter Vlaams Belang

VTM.
Een eerste poging om een reactie van JAN SEGERS mislukt, we worden naar de persdienst (Hilde) verwezen en die zit aan de  luch vernemen we van een medewerkster van JAN SEGERS.

Laatste update ( 03 oktober 2006 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.