Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16926683





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Belgische / Luxemburgse militairen oefenen voor opdracht in Afghanistan.
07 oktober 2010
CERTEX oefening geeft de militairen en Defensie meer zekerheid van slagen.

Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 765.600
Genk / Bevekom / Boutersem 6 oktober 2010.

Met ons online artikel van 18 mei 2010 en het artikel in MM 178 -mei 10- bracht deze redactie uitgebreide informatie over de taak van I.S.A.F., meer bepaald het operationeel detachement BELU-ISAF-10/10  in Afghanistan, einde oktober 2010 worden die militairen afgelost en zullen opnieuw 300 Belgische militairen -waaronder ook een tiental Luxemburgse- naar Afghanistan vertrekken.

CERTEX - Certificatieoefening.
Onder het commando van het Regiment Bevrijding/5de Linie -Bvr5/ Li- bereiden deze militairen zich voor om de beveiliging van de luchthaven van Kaboel in het kader van de I.S.A.F. -International Security Assistance Force- van hun collega's over te nemen. Ook het 29e Bataljon Logistiek uit Grobbendonk, de 6e Groep Communicatie en Informatiesystemen uit Peutie én enkele Luxemburgse militairen maken deel uit van deze groep van 300 militairen. Van 4 tot 8 oktober hebben de militairen te Bevekom -Beauvechain- onder leiding van Luitenant Kolonel Peter Van Ryckeghem, nog een reeks extra testen uitgevoerd die hun kwalificatie moeten bevestigen, deze oefening kreeg de naam CERTEX, wie deze oefendagen met goed gevolg doorstaat is bijkomend gecertifďeerd. Defensie heeft Bevekom als meest geschikte uitgekozen voor deze oefeningen.

Gewonde wordt vervoerd met helikopter.


Een van de demonstraties tijdens de persconferentie. 

VIP -Ambassadeur- uit woning te Boutersem ontzet.


Hier werd geoefend hoe een VIP -cirkel- uit diens woning -of elders- te ontzetten.

Evacuatie gewonde en ontzetting V.I.P.
Na de briefing in een tent binnen de compound en een gedetailleerde uiteenzetting van en over de uitrusting van de verschillende  individuele interventie groepen die een specifieke opdracht uitvoeren, werd te Bevekom een demonstratie gegeven van de evacuatie van een gewonde met de inzet van een helikopter die -wellicht wegens een organisatorisch schoonheidsfoutje tijdens de demonstratie- niet tot vlakbij de ziekenwagen kon komen. Daaropvolgend verplaatste het gebeuren zich voor een oefening naar de Pastoriestraat te Boutersem waar een V.I.P. -de Ambassadeur- uit zijn woning diende ontzet. Om veiligheidsredenen werd op vraag van de militairen voor het gedeelte van de Pastoriestraat voor deze gelegenheid parkeerverbod opgelegd en tijdelijke doorgang ontzegd.

Eerlijkheidshalve moeten we hier meegeven dat organisatie en de persinformatie / persmap, verzorgd door Guy Pasteels -1e Brigade Kwartier Leopold I van Leopoldsburg- als geslaagd moet aanzien worden, ook alle vragen werden beantwoord.

Meer hierover en meer foto's in Morsum Magnificat 183 -voor betalende abonnees-

Redactie Morsum Magnificat  ® Professioneel.
Erik Verbeeck ©

Laatste update ( 07 oktober 2010 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.