Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16935425





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Genk Energiegebouw C-Mine : Ondermaatse elektrische installatie.
01 oktober 2010
Burgemeester Wim Dries -CD&V- moet hoogmoed wat laten zakken.

Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 764.300
Genk 01 oktober 2010.

Stad Genk moet dringend
haar technische diensten naar school sturen.

Wanneer de Genkse burgemeester weer eens op het spreekgestoelte staat wordt de ambitieuze CD&V politicus plotseling enkele centimeters groter, belandt dan telkens in een soort extase, waarbij hij alle contact met de realiteit verliest. Zo heeft de burgemeester het systematisch over het "hoogtechnologische" waarvan Genk zo graag droomt, dat was ook het geval bij de opening van de Cosmodrome in de Kattevennen, een project waarin Genk meer dan driehonderdduizend € heeft gepompt, maar deze redactie heeft, toen de rest tijdens de zoveelste receptie met politieke geestesgenoten aan de champagne nipte, in één opslag enkele flagrante inbreuken op het A.R.E.I. kunnen vaststellen.

Demagogie.
Het Genks bestuur maakt zich, op de koop toe en gebruik makend van de stadskas, permanent schuldig aan
demagogie. Het voormalige energiegebouw van het C-Mine project dat onlangs weer feestelijk geopend werd, heeft 25 mio € gekost en de burgemeester mocht weer de pers bespelen, een pers die "zijn" waarheid aan een beperkt Genks publiek oplepelt, "sang pure" gatlikjournalistiek waarbij geen greintje kritiek over het Genks beleid in hun gazetten mag verschijnen, de gatlikpers draagt net als een schare -door de stadskas betaalde- medewerkers- de slippen van Dries & C°.

Welk keuringsorganisme keurde dat weer goed?


Behalve dit : " Strijdig met de regels van goed vakmanschap"  gaan wij er geen verdere commentaar op geven

Regels van goed vakmanschap.
De uitbreiding van elektrische installatie van de Cosmodrome -Kattevennen- zou door de stadsdiensten
gerealiseerd zijn, maar dat heeft Genk uiteraard nooit toegegeven. Feit is dat WASO -de Arbeidsinspectie- de gesignaleerde tekortkomingen diende te bevestigen en dat Genk de splinternieuwe installatie diende aan te passen. In het recent gerestaureerde energiegebouw van C-Mine, wat 25 mio € heeft gekost, vinden wij opnieuw inbreuken, ondermeer tegen art. 201 van het A.R.E.I., maar ook tegen de regels van goed vakmanschap -o.a. systematische inbreuken ivm de kromtestraal- en dat vinden we voor een stad, die niets anders doet dan een beeld van de High Tech rond haar beleid ophangen, heel erg. Wat we aankaarten is wat we zelf al na vijf minuten tijdens een bezoek aan het energiegebouw hebben kunnen vaststellen, in Morsum Magnificat 183 komen we er nog op terug.

Redactie Morsum Magnificat  ® Professioneel
EVER ©


© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.