Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16926473





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Genk : Politiek gaat zich in de problemen in wijk Kolderbos mengen.
27 september 2010
Ultralinks partijke PVDA+ laat zich door Morsum Magnificat inspireren.

Paginabezoekers Morsum Magnificat : 763.000
Genk / Kolderbos 27 september 2010.

--- wijziging 08:30 28/9/10

Jarenlang heeft de ultralinkse politieke partij van Genk politiek garen proberen te spinnen uit de -huur-ellende van de sociale huurders in Sledderlo, pas toen Morsum Magnificat in januari 2010 compromitterende foto's naar de Genkse burgemeester, de brandweercommandant en Myriam Indenkleef stuurde, detacheerde de stad Genk drie personen om een "Survey" te doen. Het resultaat liet niet op zich wachten, 82 van de 140 accumulatiekachels en/of de elektrische aansluitingen waren niet in orde.

Geen politieke spelletjes a.u.b.
Tijdens de recente politiek getinte wijktoer van Wim Dries -die door de Genkenaars wordt betaald- was ook gemeenteraadslid en dokter van het -zijn- volk Harrie Dewitte in de cafetaria te Kolderbos aanwezig, Harrie gebruikt siroop in plaats van scheercrème en hij kan er als geen ander mee omspringen, maar ondertussen draait de politieke molen op volle toeren. Harrie is geen uitzonderlijk man maar een politicus die, als lid van de toneelgroep, maandelijks in het stadhuis zijn vertoning opvoert.  Nu heeft Harrie een mailing aan de bewoners van Kolderbos gebust, waarin de dokter van het / zijn volk naar de bekende weg vraagt.


Metselwerk op een terras nadat de verbouwingen werden uitgevoerd.

Bewoners moeten het "juiste", dus niet het politieke pad bewandelen.
Met de enquête die deze redactie enige weken geleden al voerde, wilden we weten wat de verzuchtingen van de bewoners zijn maar, zoals verwacht, hebben slechts een beperkt aantal bewoners "durven" reageren want de mensen hebben om allerlei redenen, schrik en niet alleen van Nieuw Dak. Diverse bewoners weten maar al te goed dat ook zij hier en daar in de fout gaan, vooral op het gebied van het verschalken van het recht op een sociale uitkering. Deze redactie heeft een reeks foto's mogen nemen en heeft ook een, buiten verwachting, relatief groot aantal schriftelijke reacties ontvangen en die zijn duidelijk; de bewoners moeten het juiste pad bewandelen en bij de juiste diensten klachten plaatsen.



Dichtingen van de deur tussen terras en keuken

Vlaamse Wooninspectie.
Het feit dat er problemen zijn betekent dat ondermeer raadslid Harrie Dewitte zijn politieke job niet naar behoren heeft waargenomen. Dewitte had reeds lang via zijn politiek mandaat, het Genkse CD&V bestuur moeten interpelleren, Genk is immers meerderheidsaandeelhouder bij Nieuw Dak. De bewoners moeten zich, om te beginnen, richten tot de Vlaamse Wooninspectie, die is bevoegd om de staat van een woning te beoordelen, niet Nieuw Dak of de stad Genk, we geven hier alvast het adres tot wie de bewoners zich, via een aangetekend schrijven, kunnen wenden :

Wooninspectie hoofdkantoor Brussel
Hoofdcoördinator Tom Vandromme.
Koning Albert II- laan 19 bus 22
1210 Brussel
Telefoon 02 553 72 82

Wooninspectie Limburg.
Koningin Astridlaan 20 bus 1
3500 Hasselt.
Telefoon 011 74 22 18

Vlaamse Overheid.
Het lijkt ons, aan de hand van de diverse schriftelijke klachten die ons bereikten, aangewezen dat de bewoners, al dan niet gegroepeerd, klacht moeten indienen bij de Vlaamse Overheid. Nieuw Dak staat immers onder toezicht en controle van het Agentschap RWO te Brussel :

Vlaamse Overheid
Agentschap Inspectie RWO
Afdeling toezicht.
Afdelingshoofd Paul Michel.
Koning Albert II-laan 19 bus 22
1210 Brussel.

Bewoners die klachten hebben kunnen
ook terecht bij de Vlaamse Ombudsdienst :


Vlaams Ombudsdi!enst
Leuvenseweg 86
1000 Brussel
Telefoon 02 552 98 98 - 0800 240 50

Morsum Magnificat informeert zonder eigen belang.
Wie deze diensten met een aangetekende zending in kennis stelt van de problemen, dat nog liefst in groep doet, bewandelt de juiste weg. Ook kunnen bewoners van Kolderbos hun klachten kenbaar maken bij deze redactie, waar géén politieke spelletjes worden gespeeld. Abonnees van Morsum Magnificat kunnen binnen hun abonnement zelfs op beperkte gratis informatie rekenen.

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck ©

Laatste update ( 04 oktober 2010 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.