Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16926473





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Nieuw Dak saboteert enquête, burgemeester is blind voor puinhoopwerf-Update1
22 september 2010
Allerlei bouwmaterialen blijven op de grasperken en wandelpaden rondslingeren.

Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 761.700
Genk / Kolderbos 22 september 2010.

--- Update 1 - 08:00 23/9/10.
Bij de firma ATAG bevestigt men dat er inderdaad na problemen een interventie door hun diensten is geweest, maar stellen ook dat er bij de plaatsing van honderd van dergelijke toestellen, wel eens problemen kunnen zijn. Als het kanaal voor het aanzuigen van buitenluct niet goed bevestigd is en er uit het lokaal waar het toestel is geplaatst, lucht wordt aangezogen, is de installatie niet meer origineel. Het is anderzijds geen ramp als er lucht wordt aangezogen uit de plaats waar het toestel is bevestigd. Over de pomp die condenswater moet wegpompen en in de ruimte voor metergroepen van Infrax is opgesteld, kan men bij ATAG niets zeggen, "wij kennen de AREI regels in België niet", zegt de technichnicus van ATAG.
   

De wijktoer van burgemeester Wim Dries in de Priesterhaagstraat te Kolderbos ten spijt, is er nog steeds geen oplossing voor de puinhoopwerf van Nieuw Dak, er liggen op plaatsen, bestemd voor groen en wandelpaden, nog altijd hindernissen die oorzaak kunnen zijn van ongevallen.

Tijdelijke en mobiele werkplaatsen.
Bij herhaling moeten we er op blijven hameren dat een maatschappij als Nieuw Dak de financiële middelen heeft om haar werk naar behoren en overeenkomstig de Belgische wetgeving te doen, maar de verregaande politisering van de maatschappij verziekt óók hier de gang van zaken. Over de Directeur Myriam Indenkleef krijgen we de opmerking "Och, Myriam rijdt in Genk meer op haar fiets rond, dan ze op haar kantoor is", van anderen krijgen we de opmerking dat sommige dossiers voor de aanvraag van een woning, nogal vlotjes bovenaan komen te liggen.  Hoe dan ook heeft deze redactie al met meerdere foto's aangetoond dat de werf aan de Priesterhaagstraat een puinhoop is en dat de regels vervat in het KB van 25 januari 2001 art.50 5° "de afbakening en inrichting van zones voor definitieve en tussenopslag van verschillende materialen", op grote schaal met de voeten worden getreden.

Nieuw Dak vindt puinhopen gewoon.


Machines, bouwmaterialen, puin en dies meer staan vóór de ingang van het gehuurde.

Nieuw Dak saboteert enquête.
Bij deze redactie komen klachten binnen van huurders met betrekking tot de diensten van Nieuw Dak, om misverstanden te voorkomen gaat deze redactie over tot het voeren van een enquête die met behulp van en door sommige bewoners werden gebust. Ondertussen hebben diverse bewoners hun grieven op papier gezet, maar het moet blijken dat Nieuw Dak een tegenoffensief op het getouw heeft gezet door huurders aan te zetten om het formulier niét te ondertekenen, we vragen ons af waarom. Wat heeft Nieuw Dak te vrezen, ergo te verbergen? Maar ondertussen heeft deze redactie genoeg informatie verzameld om een dossier richting Agentschap Inspectie RWO en het Auditoraat op te stellen.

Burgerlijke bouwkunde.
In de klachten vinden we ondermeer steeds weer dezelfde klachten over de verbouwingswerken en afwerking ervan, vooral de ramen en het dubbelglas blijken ondermaats. Het feit dat er een "voorlopige" aanvaarding is geweest van de uitgevoerde werken, betekent geenszins dat de 10 jarige aansprakelijkheid van de aannemer in kwestie is vervallen.

Leuning van een terras op de 2e verdieping!
Als er straks iemand met leuning en al naar beneden valt, moet men niet "janken".


Burgerlijke Ingenieurs mogen deze redactie komen uitleggen of dit kunst en vliegwerk zelfs tot de regels van goed vakmanschap behoort, de geboorde gaten zijn niet tegen waterinsijpeling afgedicht, er ontbreekt een bevestiging, het geheel is veel te dicht tegen de buitenkant van de muur bevestigd zodat het metselwerk barst-sic-.

Administratie.
Een ander heikel punt is de apothekersrekening rond een aantal onkosten waarvan in het huurcontract geen sprake is. Dat de huurders, wanneer er defecten zijn, zelf de aannemers moeten contacteren, kan evenmin door de beugel. Bij een interventie betreffende de zonneboilers zei de technicus van de Antwerpse firma dat met de installatie e.e.a. niet in orde is, dat kunnen we best wel geloven, diverse foto's bewijzen dat trouwens.

Gevaar?
Wanneer we zien hoe de verluchting van de toestellen -zonneboilers- op de verluchting -schouw- van het gebouw is aangesloten, dan stellen wij ons vragen of er geen mogelijke Co vergiftiging mogelijk is, daarbuiten werden toestellen die warmte ontwikkelen in het lokaal van de metergroepen elektriciteit geplaatst, in datzelfde lokaal vinden we op de grond een waterpompje dat door 230 Volt wordt gevoed, ook daarover stellen we ons vragen. Hier moeten toch wel eens ernstige technici worden ingeschakeld.
 

Meer over dit onderwerp in Morsum Magnificat 182 -voor betalende abonnees-.

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel.
Erik Verbeeck ©

Laatste update ( 23 september 2010 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.