Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16926473





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Genk : Wim Dries op wijktoer in Kolderbos.
21 september 2010
Voetballen met Turks elftal en hapjes uit Ankara met Oosterse thee.

Paginabezoekers website Morsum Magnificat :  761.300
Genk 21 september 2010

Het terrein rond de "puinhoopwerf" van Nieuw Dak -waarvan stad Genk meerderheidsaandeelhouder is- werd de dag van het bezoek van burgemeester Wim Dries nog wat opgeruimd, iets na vijf uur daagde, zoals in Winterslag, burgemeester Dries op voor een partijtje voetbal met de buurtbewoners, de énige Belg in de match was burgemeester Wim Dries -CD&V-.

Alles positief.
Het moet gezegd dat de belangstelling voor de wijktoer van de Genkse burgemeester in Kolderbos groter was
dan verwacht, maar het is ook duidelijk dat Kolderbos overwegend Turkse bewoners telt en dat met de burgemeester -door enkelen- Nederlands wordt gesproken, maar onderling is de conversatie wel in het Turks, óók met en tussen de kinderen, dit laatste is een teken aan de wand. Uiteraard ziet de burgemeester, wiens wijktoer pure politieke propaganda is die op kosten van de Genkse belastingbetaler gebeurt, alles positief, niets, maar ook niets, mag een vleugje kritiek krijgen.  Toch gaat er geen week voorbij of de politie moet in Kolderbos voor één of ander feit worden opgeroepen, dat was het geval op 3 september wanneer spelende kinderen hardhandig werden aangepakt, ook op 19 september werden in de klederruimten vernielingen aangericht.

Kolderbosse Rappers.


Voor de Turkse "rappers" uit Kolderbos was er duidelijk meer belangstelling dan voor de mini voerbalmatch van burgemeester Dries.

Ontevreden.
De bewoners zijn niet te spreken over de werken en de handelswijze van Nieuw Dak, een enquête en tientallen
foto's tonen aan dat er met de verbouwingen en de administratie bij Nieuw Dak één en ander fout loopt en dat de werf permanent een gevaarlijke puinhoop is, herhaalde klachten kennen niet het verhoopte resultaat. Als de stad Genk als meerderheidsaandeelhouder niet ingrijpt, zullen andere diensten worden opgetrommeld, dossiers in die richting worden aangelegd.

Clubje.
Buiten Wim Dries waren ook Schepen Dullers en Nagels aanwezig, ook van het aanverwante clubje van "De Genks"
was iemand aanwezig om de Genkse CD&V slippen te dragen, ook de "eigen" fotograaf Maarten had de opdracht om kiekjes van het gebeuren te komen nemen, buiten het CD&V clubje, geen oppositie te zien, óók niet van de Open Vld waarvan Raadslid Michel Driessen sinds de laatste gemeenteraad afzonderlijk zetelt, Luc Gieraerts is nu de énige van Open Vld die over blijft.

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck ©

Laatste update ( 23 september 2010 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.