Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16935305





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
N-VA reageert pissig op PS : Tijd om klare wijn te schenken.
17 september 2010
De N-VA neemt met verbazing akte van de verklaringen van de PS in de pers.

Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 760.400
Genk / Brussel 17 september 2010.



De N-VA stuurt volgend persbericht :

In het gesprek met de bemiddelaars gisteren waren de PS en de N-VA overeengekomen dat de bemiddelaars het spoor zouden onderzoeken voor een snelle totstandkoming van een nieuwe financieringswet. Parallel zouden de PS en de N-VA samen zitten rond het communautaire acquis. Maandag zou dan de balans opgemaakt worden.


Of die nieuwe financieringswet er binnen 4, 6 of 8 weken zou komen, is voor de N-VA niet essentieel. Dat hebben wij gisteren en vandaag ook telkens zo gecommuniceerd aan de pers. Meer nog, toen er gisteravond gewag gemaakt werd van 4 weken, heeft de N-VA aan de PS meteen laten weten dat we dit sterk zouden relativeren. Ook heeft de N-VA nooit zelf gesproken over een “ultimatum”. Wel dat we maandag de balans zouden opmaken en zouden kijken of we al dan niet kunnen voort werken. Ook dit werd gisteravond reeds aan de PS meegedeeld.

Misschien is het geen toeval dat de uitval van de PS er komt nadat Ecolo de voorgestelde werkwijze al afgewezen had vanmiddag. Alleszins is er het vermoeden dat de plotse en publieke woede van de PS een andere toedracht moet verbergen.

Het lijkt de N-VA nuttiger dat er nu eindelijk eens klare wijn wordt geschonken aan Franstalige kant: is men al dan niet bereid af te stappen van het zakgeldfederalisme en te evolueren naar een cultuur van financiële verantwoordelijkheid?

Bart De Wever
Voorzitter N-VA
---

Redactie Morsum Magnificat professioneel
EVER

Laatste update ( 17 september 2010 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.