Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16935306





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Ongeval met bouwlift te Luik : Toezicht moet veel strenger.
15 september 2010
Nieuw Dak te Genk werkt arbeidsongevallen in de hand, huurders klagen.

Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 759.500
Genk 15 september 2010.

Het ongeval met de bouwlift te Luik haalde weer uitvoerig de gazetten, alweer alom speculatie van journalisten die in de verste verte geen verstand hebben van arbeidsveiligheid, laat staan van de ingewikkelde materie van de bouwliften waarvan de goederenliften maar al te vaak ook als personenliften worden gebruikt.

Wetten genoeg, politiek onbekwaam.
Telkens wanneer er een nieuwe minister van Arbeid in het zadel wordt gezet, hopen velen die écht met veiligheid begaan zijn, dat de minister haar / zijn job zal doen, momenteel gaat het om Joëlle Milquet, haar Kabinetsmedewerker Robert Waeyaert, die tijdens bijeenkomsten goede voornemens heeft, moet ook vaststellen dat Milquet andere prioriteiten heeft.

Voldoende personeel.
WASO Heeft meer dan tweehonderd inspecteurs, spijtig genoeg kunnen deze om diverse redenen niet efficiënt werken, de baas te Brussel -Paul Tousseyn- moet zich wat minder naar presentaties begeven en zich wat meer met de werven inlaten, meneer Tousseyn spreekt graag over veiligheid die alleen op papier bestaat, in de praktijk is het heel wat anders.

Limburg scoort zeer slecht.
Nadat Morsum Magnificat heel wat werven heeft bekeken, stellen we vast dat Limburg zéér slecht scoort, ook werven van bedrijven die alle mogelijkheden hebben om het goed te doen, blijven slecht scoren. Een voorbeeld daarvan is Nieuw Dak, een maatschappij waarvan de stad Genk meerderheidsaandeelhouder -57%- is, die werf na werf blijft aanmodderen.

Goederenlift is geen personenlift.
Na twee eerdere meldingen aan WASO blijft Nieuw Dak in haar boosheid volharden, de werf te Kolderbos -Priesterhaagstraat- blijkt een letterlijke puinhoopwerf te zijn en te blijven, Directeur Myriam Indenkleef vindt het niet nodig om haar verantwoordelijkheid op te nemen, ergo, ze pikt liever de intellectuele eigendomsrechten van de auteur van documenten in om ze dan op de koop toe te forwarden! Wat belet Nieuw Dak om de gepaste maatregelen te nemen om de veiligheid op haar werven door aannemers overeenkomstig art. 8 en 9 van het KB van 4 augustus 1996 te doen respecteren?

Nieuw Dak:
Het gebruik van een goederenlift als personenlift is verboden, maar op de werf van Nieuw Dak gebruiken niet alleen de arbeiders de goederenlift als personenlift, maar blijkbaar ook de huurders, die begeven zich naar het dak om hun schotelantennes te bereiken of zelfs te verhuizen, van dit laatste hebben we alleen maar getuigenissen, spijtig genoeg geen foto's, van het feit, dat werknemers de goederenlift gebruiken hebben we wel kunnen fotograferen. 

Document  V1009002  Werf Kolderbos.

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck ©
40 Jaar begaan met veiligheid.

Laatste update ( 15 september 2010 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.