Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16928025





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Vlaams Belang : Vordering tegen nationale campagnefolder afgewezen
29 september 2006
A B V V  Afgevardigde veroordeeld tot betalen gerechtskosten
Betekom / Brussel 29 september 2006
De Socialistische A.B.V.V. bende is niet geslaagd in haar opzet om de nationale campagnefolder te kelderen, we ontvangen volgend persbericht van het Vlaams Belang :

+++

PERSMEDEDELING VLAAMS BELANG:

 

VORDERING TEGEN NATIONALE CAMPAGNEFOLDER AFGEWEZEN

 

ABVV-AFGEVAARDIGDE VEROORDEELD TOT BETALEN GERECHTSKOSTEN

 

Het Vlaams Belang nam zopas kennis van de beschikking van de rechter inzake het kort geding tegen de nationale campagnefolder van het Vlaams Belang (zie bijlage). Carina Vaes, afgevaardigde van de socialistische vakbond, beweerde dat zij in de folder te zien was en eiste 250 euro per pamflet dat nog zou worden bedeeld.

 

Hoewel de tegenvordering van het Vlaams Belang werd afgewezen, omdat niet bewezen zou zijn dat Carina Vaes de vordering te kwader trouw instelde, stelt de rechter klaar en duidelijk dat eiseres ?geen enkel stuk neer (legt) waaruit blijkt dat zij wel degelijk de persoon is die op de foto wordt afgebeeld. Buiten een jeansrok die inderdaad lijkt op de rok gedragen door de dame op de foto, brengt zij geen andere herkenningstekenen bij (oranje shirt, halsketting, portefeuille, rugzak). Gelet op de stukken neergelegd door verweerden, en bij gebrek aan bewijsstukken van eiseres, kan niet met zekerheid gesteld worden dat de dame op de litigieuze foto wel degelijk mevrouw Vaes, zoals zij beweert. Het kan evengoed mevrouw Buysse zijn. De vordering is ongegrond.? Carina Vaes werd veroordeeld tot het betalen van de gerechtskosten.

 

Het Vlaams Belang is vanzelfsprekend opgetogen met de beschikking van de rechter. De even doorzichtige als schandalige poging van de socialistische vakbond - de ABVV-hoofdzetel had haar afgevaardigden immers opgeroepen zoveel mogelijk ?foute? Vlaams Belang-folders te verzamelen - om de campagne van het Vlaams Belang schade te berokkenen, is mislukt.

 

 

Frank Vanhecke                                                                   Jurgen Ceder

Voorzitter Vlaams Belang                                                    Hoofd Juridische Dienst
+++


© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.