Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16935176





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Infrax technici brengen anderen en zichzelf in gevaar.
13 september 2010
Veiligheidsvoorschriften worden systematisch met de voeten getreden.

Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 758.800
Genk / Hasselt 13 september 2010.

Wanneer particulieren of leken stommiteiten uitsteken bij het prutsen aan elektrische leidingen, dan zou men nog kunnen zeggen "ze weten niet beter", maar wanneer een maatschappij als Infrax de regels bij het uitvoeren van werken onder spanning, systematisch aan haar laars lapt, is het toch wat anders.

Onder spanning.
Het toepassen van de veiligheid bij het uitvoeren van werken onder spanning is duidelijk omschreven. Professionelen weten dat het nodig is om de voorschriften in de praktijk ook toe te passen, het zijn dus de "amateurs" die niet kunnen bevatten dat elektriciteit gevaarlijk is, zéker wanneer men "onder spanning" dient te werken.

Geen beveiliging.
Het wordt nóg erger wanneer de elektrische geleiders waaraan wordt gewerkt stroomopwaarts, zoals bij een elektrische aftakking aan een woning, niet beveiligd zijn tegen kortsluiting, daarom is het zeer onverstandig dat een technicus van een firma die op de conformiteit van de netten moet toezien, bij een interventie zoals in Kwaadmechelen, op een flagrante wijze in de fout gaat. Mocht er tijdens de manipulatie van de kabels een kortsluiting worden veroorzaakt, dan is dat niet alleen een risico voor de technicus maar ook voor de toeschouwers die in dergelijke situaties altijd wel ergens in de buurt zijn.




Een staaltje onveilig werken
van Infrax technici in Limburg:  
Document V1009001 


Infrax.
Peter Allaert is hoofd van de preventiedienst van Infrax en ontkent niet tegen dat, niettegenstaande Infrax veel inspanningen doet om de veiligheid te verbeteren, zelf ook steekproeven uitvoert, er toch nog zaken gebeuren die niet zouden mogen gebeuren. Voor het feit dat wij drie keer op een rij compromitterende foto's kunnen maken, heeft de preventieadviseur geen verklaring. Morsum Magnificat zal zich blijven onderscheiden van de rest van de pers door deze onveilige toestanden in het kader van het algemeen belang te blijven aankaarten.

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck ©

Laatste update ( 14 september 2010 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.