Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16935177





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Kwaadmechelen : Kortsluiting aan elektrische aftakking woning.
11 september 2010
Eigenaars en exploitanten verdeling elektriciteit zijn criminelen.

Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 758.200
Genk / Kwaadmechelen 11 september 2010.

Iets voor acht merkten buren op dat de elektrische aftakking van de woning aan de Zandstraat 42 te 3945 Kwaadmechelen smeulde, later bleek dat de isolatie van de elektrische toevoerleiding -baxb 10mm²- vlak boven het Eternit dak van de garage, kortsluiting had veroorzaakt.

Zand.
In de woning woont een 80 jarige man, die op dat moment televisie keek, het licht wel even had zien pinken, maar zich van niets bewust was. Een uit Antwerpen afkomstige buurman had zóveel besef dat hij zijn ladder tegen de garage plaatste en de beginnende brand met zand bluste. De ondertussen opgeroepen brandweer van Heusden-Zolder kon dus onverricht ter zake terugkeren en verwittigden Infrax -de exploitant van het elektrische net-.

Hun politie.
Behalve de brandweer kwam na de noodoproep ook de politie snel ter plaatse, maar die waren al even snel terug weg, zegden de buren. Nogal wiedes, ze gaan uiteraard geen PV opstellen tegen hun broodheren, toch hadden ze dat moéten doen, de eigenaar van het net is -via een zuivere intercommunale- de gemeente Kwaadmechelen en die heeft hier -en op duizenden andere plaatsen- de wet van 10 maart 1925 - Hoofdstuk VI art.13- en de wet van 10 maart 1981 overtreden, de politie had op dat punt een Proces Verbaal moeten opstellen, maar uiteraard doen ze dat niet, ergo, ze wéten niet eens dat het zó in mekaar zit, we moeten van de politie ook niet te veel verwachten -sic-.

Een dergelijke elektrische installatie is niets minder dan crimineel !


Twintig jaar geleden werd er "bundel" gespannen en toen hebben ze de fout gemaakt door de aftakking -baxb- met de bestaande oude leiding te verbinden. Hier is, door de koelbloedigheid van de buurman, een drama voorkomen.

Crimineel
Door het niet conform de wetgeving plaatsen en onderhouden van de elektrische netten en vooral de zeer gevaarlijke aftakkingen naar de woningen, brengen de eigenaars van die netten, uit puur geldgewin, de burgers in gevaar voor overspanning, kortsluiting, brand en ergo, elektrocutie. De woning aan de Zandstraat had kunnen afbranden en de bejaarde bewoner zou het mogelijk niet overleefd hebben. In een 17 jaar durende rechtszaak tegen Electrabel heeft een door het Hof van beroep aangestelde expert -J.Dupré UGent- Electrabel in de zaak Wittevrongel in het ongelijk gesteld, Georges Wittevrongel werd op 16 mei 1993 in zijn eigen tuin geëlektrocuteerd, het net van Electrabel was niet in orde.  Ook in Meslin L'Evèque werd een 49 jarige man aan een aftakking geëlektrocuteerd, ook hier werd Electrabel in het ongelijk gesteld. De eigenaars van de elektrische netten zijn criminelen.

Arbeidsveiligheid.
Bij de interventie door Infrax werden ook weer de veiligheidsvoorschriften bij het werken aan onder spanning staande elektrische leidingen, op een flagrante wijze met de voeten getreden, het is de derde keer op een rij dat deze redactie Infrax op het met de voeten treden van de veiligheidsvoorschriften bij werken onder spanning, betrapt, telkens in Limburg, waar de arbeidsveiligheid op werven ondermaats is, ergo, de slechtste uit onze acties ter zake.

In MM 182 leest u met exclusieve foto's meer over deze interventie.

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel.
Erik Verbeeck ©

Laatste update ( 12 september 2010 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.