Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16935190





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Weedplantage in Borgloon opgedoekt, 21 personen op heterdaad betrapt.
01 september 2010
Intensief en langdurig onderzoek FGP Tongeren kent resultaat.

Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 755.800
Tongeren / Genk 1 september 2010

Afgelopen weekend heeft de Federale gerechtelijke politie van Tongeren na het uitvoeren van een inval en een reeks huiszoekingen een criminele drugsbende kunnen oprollen.

Op heterdaad.
De drugssectie van de Federale gerechtelijke politie heeft na een langdurig en intensief onderzoek in de streek van Borgloon een bende drugscriminelen op heterdaad kunnen betrappen toen zij bezig was met het oogsten van een weedplantage. Tijdens de inval in een loods te Borgloon kon men 21 personen arresteren die bezig waren om weedplanten te knippen.

Goed georganiseerd.
De bende werd geleid door een 38-jarige man uit Borgloon die zich liet bijstaan door verschillende mensen uit de regio. De goed georganiseerde bende was reeds jaren bezig met het opzetten van weedplantages in de regio. De eigenaar van de loods verhuurde zijn pand aan de bende en was eveneens actief in het onderhoud van de weedplantage.

Knipploeg.
Tijdens de inval waren alle hoofdverdachten aanwezig, evenals een hele knipploeg -een 16-tal personen-, terwijl zij bezig waren met het knippen van de planten. De knipploeg werd geronseld in Nederland.
In de loods werden 2200 oogstrijpe planten en 1100 stekplanten aangetroffen. In totaal zouden deze oogstrijpe planten ongeveer 100 kilo verkoopbare weed opbrengen.

Ook vriendin aangehouden.
Bij een andere huiszoeking in het Loonse werd nog een loods teruggevonden, met daarin materialen voor meerdere plantages. In de woning van de vriendin van de hoofdverdachte werd er een ontmantelde plantage en een 10-tal kilo weed teruggevonden. Ook zij werd aangehouden door de onderzoeksrechter
in Tongeren. Verder werden er nog een negental voertuigen, waaronder deze van de knippers, in beslag genomen.

Aangehouden en opgesloten.
In totaal werden door de onderzoeksrechter in Tongeren 5 personen aangehouden en in de gevangenis opgesloten. Het betreft hier de 38-jarige man uit Borgloon, zijn twee kompanen uit Tongeren en Heers, zijn vriendin en de eigenaar van de loods.

Bron : FGP Tongeren

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
jvds

Laatste update ( 01 september 2010 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.