Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16935190





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
FANC Blijft in gebreke inzake publicatie verbod radioactieve rookmelders.
01 september 2010
Vanaf 1 september 2010 geldt een verbod op verkoop aan particulieren.

Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 755.700
Genk / Brussel 1 september 2010.

lees hier ons vorig bericht

Vanaf vandaag mogen er aan particulieren geen radioactieve rookmelders meer verkocht worden, dat heeft de ministerraad al op 4 juni 2010 beslist maar het Federaal Agentschap Nucleaire Controle -FANC- heeft op haar website op 6 mei 2010 wel een bericht geplaatst -onderstaande link-, maar niet van het verbod dat per 1 september werd uitgevaardigd, trouwens, wie leest de website van het FANC?, blijkbaar ook de klassieke pers niet.
http://www.fanc.fgov.be/nl/news/veilige-verwerking-van-optische-en-ionisatierookmelders-binnenkort-een-feit-in-de-drie-gewesten/198.aspx 

Lijst goedgekeurde toestellen.
Er zouden destijds door de Dienst Bescherming Ioniserende Stralingen -DBIS- een aantal radioactieve rookmelders goedgekeurd zijn, maar die lijst is nergens te vinden of beschikbaar. Inspecteur Jadoul is binnen het FANC al jaren doende met die materie maar het blijft dweilen met de kraan open. Ook de brandweer is al jaren tevergeefs vragende partij om de –vooral bij brand- zeer gevaarlijke tuigen overal te laten weghalen, honderden overheidsgebouwen zijn nog met die radioactieve rookmelders uitgerust, die mogen wél blijven staan, deze bij de particulieren moeten tegen 2020 weg zijn, wat is het verschil, mogen werknemers in overheidsgebouwen wel aan die weliswaar minieme straling blijven blootgesteld?


Geen perslijst?
Het FANC heeft, behalve een vergissing van onzentwege geen perslijst, het is dan ook niet te verwonderen dat nergens in de pers een bericht is verschenen dat de radioactieve rookmelders vanaf 1 september 2010 niet meer aan particulieren mogen verkocht worden. Sinds het vernietigend rapport in de Commissie Nucleaire veiligheid, heeft het FANC dat negatieve rapport nog nooit ongedaan kunnen maken. Waarop wacht het Agentschap om aan te tonen dat zij haar naam waardig is?

Redactie Morsum Magnificat  ® Professioneel
Erik Verbeeck ©

Laatste update ( 02 september 2010 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.