Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16935190





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Duitse kerncentrales blijven volgens bondskanselier tot 2035 open
01 september 2010
Strubbelingen met energiebedrijven doen Merkel twijfelen.

Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 755.700
Genk / Berlijn 1 september 2010

Volgens het persbureau DPA/AFP zullen de Duitse kerncentrales tien tot vijftien jaar langer open blijven dan voorzien, dat heeft de Duitse bondskanselier Angela Merkel zondag 22 augustus verklaard. Het uitstel zou betekenen dat de zeventien Duitse kerncentrales tot 2035 actief blijven.

Heibel over uitstel.
Binnen de regering, en zelfs binnen de CDU van Merkel, is er echter grote discussie over de duur van het uitstel. Dat en de strubbelingen met de energiebedrijven maken het twijfelachtig dat Merkel in september haar langverwachte plan voor de energiesector zal kunnen voorleggen.
Berlijn wil in september de heroriëntatie van de energiesector tegen 2050 op papier zetten. De coalitie van sociaaldemocraten en groenen, die aan de macht was tussen 1998 en 2005, besloot dat de zeventien Duitse kerncentrales tegen 2020 de deuren moesten sluiten. De huidige regering heeft die beslissing ongedaan gemaakt. De groenen hebben al opgeroepen tot een grote antinucleaire manifestatie woensdag 1 september in Berlijn.

NVDR: Het is niet alleen in België dat de "Groenen" het energiedossier ten koste van de "kleine man" in de verkeerde richting hebben gestuurd, het is ondertussen wetenschappelijk aangetoond dat alternatieve energiebronnen de behoefte van het nog steeds stijgend elektriciteitsverbruik niet kunnen produceren, met de groenen moeten we straks terug naar de kaars en knijpkatverlichting. De Groenen hebben nog niets anders gepresteerd dan in de zakken van de burgers zitten.

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel.
Erik Verbeeck ©

Laatste update ( 01 september 2010 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.