Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16926477





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Genk : Belgisch Kampioenschap Barbecue van start-Update4
29 augustus 2010
Oost Vlaanderen gaf Genk een demonstratie van leute en plezier.

Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 755.100
Genk 28 augustus 2010.

--- Update 4 20:45 30/8/10
Niets in de grootste gazet.
Niettegenstaande een trio van gatlikjournalisten gisteren -zoals altijd- rond burgemeester Wim Dries draaiden,  staat er over de BBQ wedstrijd vandaag niets in de grootste gazet van het land -wel in Het Nieuwsblad-, het zijn immers de dagelijkse  eindredacteurs die beslissen wat er komt, de grootste gazet van het land is trouwens niet zó CD&V gezind. Het is zielig om telkens tijdens -en vooral na- evenementen weer vast te stellen hoe nederig enkele journalisten de pen van de Genkse CD&V moeten hanteren -sic-, ondermeer Genk-TV, puur met belastinggeld gekochte propaganda.
Bier op het podium.
Bij het huldigen van de laureaten, trok het Genkse CVO Leerdorp niet alleen met een beker, maar ook met een volle pint op het podium, dat is een beeld dat Genk regelmatig van zichzelf ophangt, in tegenstelling tot techniek en het toepassen van de arbeidsveiligheid, kunnen ze met bier wel goed overweg.
--- einde update 4


--- Update 3 2015 29/8/10.
BBCats uit Overpelt wint Belgisch Kampioenschap Barbecue.
Met een schitterend resultaat en het wegkapen van niet minder dan vier bekers voor beste kip- varkens- rundsgerecht én ambianceprijs, werd vanavond de Overpeltse enthousiaste BBCats ook nog als barbecuekampioen van België uitgeroepen.

De kampioensbeker.



Lees meer over dit kampioenschap in Morsum Magnificat 182-01 -voor betalende abonnees-.
--- einde update 3

--- Update 2 29 augustgus 2010
Aymons-Gezellen ontvangen 8e Morsum Magnificat award.
Uiteindelijk is er deze namiddag nog heel wat interesse getoond voor de Nationale BBQ wedstrijd in het Genkse stadscentrum. De redactie van Morsum Magnificat geeft in bepaalde omstandigheden en bij opmerkelijke prestaties een Morsum
Magnificat Award uit, vandaag werd het 8e Award toegekend aan de meest opmerkelijke groep van de deelnemers aan de Nationale BBQ wedstrijd te Genk. De Aymons-Gezellen waren volgens deze redactie de beste groep tijdens de optocht van 28 augustus 2010.


Links : Het Morsum Magnificat Award n° 8 voor de Aymons-Gezellen uit Dendermonde. Rechts : Overhandiging -in alle bescheidenheid- zonder politieke omkadering van het Award aan de Voorzitter van de gelauwerde Aymons-Gezellen uit Dendermonde.

Genk Nationale BBQ wedstrijd.


Zondagnamiddag rond 15:00u was het erg druk rond de stands.
--- einde update 2.

--- Update 1 14:15 29/8/10
Belangstelling proevers BBQ gering.
Aan enthousiasme en presentatie door de BBCats uit Overpelt was er geen gebrek, wel aan kandidaten om tegen 0,90 Euro de kippenboutjes te proeven, er was wel zoals gebruikelijk wat geloop op de zondagse rommelmarkt, maar de belangstelling -vooral de betalende- was er maar weinig. Deze morgen bevestigde men aan deze redactie dat er gisteren bij de opening om 21:00u al geen belangstelling meer was.

BBCats uit Zonhoven.



Op de presentatie en de ijver viel niets op te merken.
--- einde update 1

Vandaag is -zoals gepland- met een optocht door de deelnemende ploegen vanaf de Limburghal langs de Dieplaan en de binnenstad -met eindpunt het stadsplein-, de Belgische Barbecue wedstrijd van start gegaan. De meest opvallende groep in de optocht waren volgens deze redactie de Aymons gezellen uit Dendermonde. Tromgeroffel, het Ros Beiaardlied, de vaandeldragers, de randanimatie met twee kinderen op kop die om de haverklap letterlijk op hun kop gingen staan, ook de BBCats uit Overpelt waren zeker opvallend, de "Leutemakers" uit Oudenaarde zorgden voor ambiance aan het podium.

Oost Vlaamse ambiance.
De optocht kreeg in de Genkse binnenstad maar héél weinig aandacht, zelfs aan de ingang van het in Genk ver
overroepen Shopping Center waren er geen vijftig belangstellenden, bij de deelnemende groepen was men verwonderd dat er op het traject van de optocht, dus in de winkelstraten, geen affiches over de BBQ te zien waren, ook de geringe belangstelling is de deelnemers niet ontgaan. Bij de apotheose aan het podium op het Stadsplein werd bij het afroepen van de respectievelijke groepen duidelijk dat de Oost Vlaamse enthousiaste ambiance er met kop en schouders bovenuit stak, Overpelt mocht daarbij aansluiten, maar toen de deelnemers van Genk werden aangekondigd, klonken ergens in een hoekje van het Stadsplein slechts enkele stemmen, hebben de Genkenaars soms een minderwaardigheidscomplex?

Jean Bosco Safari.
Als vriend van Bomoco probeerde Jean Bosco Safari met zijn gratis optreden de trend voor ambiance te zetten,
enkel De Smaakmakers uit Olen en El Bolli uit Oudenaarde waren de énige deelnemende teams die de ganse duur van het gewaardeerde optreden van Jean Bosco Safari de ambiance vóór het podium op gang probeerden te trekken, maar dat lukte duidelijk niet. Van de Genkse politiek noteerden we Jeanine Steyvers,Annita Laporte, Anniek Nagels, Erik gerits en Wim Dries, ook Jo Vandeurzen en zijn echtgenote waren aanwezig.


De smaakmakers en El Bolli uit Oudenaarde hebben genoeg moeite gedaan om ambiance te brengen, maar met veel lege stoelen kunnen de Oudenaardse leutemakers het ook niet waarmaken, de grote afwezige was Genk en haar "zogenaamde" multiculturele samenleving. 

Multicultureel failliet nogmaals bewezen.
De zeer magere opkomst en het totaal gebrek aan interesse van de allochtonen geeft nogmaals aan dat
burgemeester Wim Dries met het uitbazuinen dat Genk een multicultureel succesverhaal is, zichzelf naar de buitenwereld toe belachelijk maakt, Genk is het beste bewijs van het multicultureel failliet, alleen bij het OCMW, Sociale Huisvesting, Ziekenhuizen enz. zie je allochtonen. Genk is een vereniging van mijndorpen met elk een eigen reilen en zeilen. Wapen- drugs en autozwendel tieren welig en de politie ligt met verschillende zware dossiers bij de inspectiediensten van de politie, zwaar onder vuur, politie-inspecteurs zouden in opspraak zijn.

Het programma van het échte BBQ werk van vandaag vindt u hier in het online artikel.

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel.
Erik Verbeeck © 
Hoofdredacteur verantwoordelijke uitgever en houder merkenrecht.

Laatste update ( 30 augustus 2010 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.